אינך רשאי "לסתום" את המרזב. במידה והרכוש המשותף גורם לך למטרד או לנזק- יש לפנות לנציגות לטיפול העניין, כג' התקנת מעקף וכו'
החלטה על התקנת מצלמה ברכוש משותף צריכה להתקבל ע"י רוב של בעלי דירות באסיפה.
ניתן להגיש תביעה בעילה של "מטרד" לבימ"ש השלום למתן צו עשה לטיפול בבעיית היונים (ביצוע מעשה שירחיק את היונים ו/או שיפעל ניקיון ולמניעת ריחות)
בית פרטי אחד אינו יכול להיות "בית משותף". במידה ומדובר ב- 2 יחידות מגורים נפרדות, אז יכול והתשובה לכך תהיה חיובית. רצוי לפנות לייעוץ פרטני.
ניתן לדרוש תשלום רטרואקטיבי 7 שנים אחורה. לסעיף ה"רזרבה" אין חוק מובהק, יש עניין של נוהג והגיון.
אם מדובר בשיפוץ אסתטי לבניין "ישן ומתקלף"- ניתן לחייב את כל בעלי הדירות אם התקבלה על כך החלטה על ידי רוב רגיל של משתתפי אסיפת בעלי דירות.
כעיקרון- החלטה על שיפוץ של קירות חיצוניים של רוב בעלי דירות שהשתתפו באסיפת בעלי דירות שהתכנסה לעניין זה- מחייבת את כל בעלי הדירות ללא יוצא מן הכלל.
לא ניתן לענות על שאלתך מלי לבחון את מסמכי הבית המשותף המצויים בטאבו, לרבות תשריט הבניין.
חברי ועד נדרשים לשלם את חלקם בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף אלא אם יש הסכמה של 100% מבעלי הדירות בבניין לפטור אותם מכך.
לגבי אי גילוי מסמכים ו/או דוחות וכו' וכן לגבי כל העניינים הכספיים- ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין.
ניתן לקחת עמך את המחשב ולבקש רשות מביהמ"ש להציג סרטונים במהלך הדיון.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.