להגיש כנגד הנציגות , ללא דיחוי, תביעה לצו עשה לתיקון הליקויים.
יש להפנות את שאלתך למומחה בסדרי הדין הפלילי.
לא. יש לבצע מסירה אישית כדין טרם קיומו של דיון ו/או הגשת בקשה למתן פס"ד בהיעדר כתב ההגנה.
ניתן להגיש תביעה בעילת מטרד.
דרישת השכנים סבירה והגיונית. עלות הבדיקה תחול על הדירה מלמעלה רק אם יתגלה כי אכן קיים ליקוי בדירתם.
למעט בעלי דירות בקומת קרקע שפטורים מתשלום בגין התקנת מעלית- התשלום מתחלק בהתאם לשטח רצפת דירה לעומת שטחי כלל רצפות הדירות בבניין - אין רלוונטיות לקומה.
תודה על התשובה. האם זה חוק? לפני חודשים ספורים השיבו לי בפורום משפטי אחר כי מקובלת הגישה של תשלום הדרגתי לפי קומת הדירה. ככל שהדירה גבוהה יותר כך גם התשלום...
זה החוק. ראי פרק ו' לחוק המקרקעין, התשכ"ט- 1969
הקלד את תגובתך
הקלד את תגובתך
סליחה, ההמשך התפספס לי... בקומות העליונות?! האם אני חייבת בכלל להשתת, בהוצאות התקנת מעלית? אם פלטתי מפי באסיפת דיירים שעקרונית אני לא נגד מעלית - האם זה מחייב אותי עוד בטרם התחיל מהלך כלשהו, או שאני יכולה לחזור בי? כיצד לעשות זאת? בכתב בעל פה? ושוב רוב תודות
בעל דירה בקומת קרקע אינו צריך לשלם בגין התקנת מעלית, אף אם הסכים להתקנתה. לגבי בחינת העניין באופן אישי עבורך- ניתן יהיה לקבוע זאת רק לאחר עיון בתקנון הבית המשותף ובתשריט- מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.
ניתן לפעול למתן צו כנגד המשליכים האוסר עליהם להשליך פסולת מדירתם לשטח הרכוש המשותף.
כעיקרון ואלה אם הוסכם אחרת, יש לשלם מידי חודש בחודשו
ניתן להחתים את הועד הנכנס על אישור קבלת המסמכים
ככלל, תקופת ההתיישנות עומדת על 7 שנים.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.