סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

04/09/2016 17:03 גיא הצבעה הצבעה
האם ניתן חוקית במקום לעשות אסיפת דיירים לצורך קבלת תשובה על שאלה אחת לקבל את התשובות בהוצאת מסרון מהדיירים כאשר יש לנו את כל מספרי הדיירים?

כעיקרון אין מדובר בקבלת החלטה "רשמית" באסיפה, אך אם כל בעלי הדירות יפעלו בהתאם לאותה ההחלטה- הדבר "ירפא" את הפגם הפרוצידוראלי ויהווה אשרור.

01/09/2016 19:04 גלית התקנת צינור מזגן מתחת למרפסת - על תקרת הכניסה לבנין. התקנת צינור מזגן מתחת למרפסת - על תקרת הכניסה לבנין.
לאחר שהוספנו מרפסות לבנין . רצינו להתקין מזגן בסלון שהצינור היה אמור לעבור מתחת לרצפת המרפסת. כיוון שהמרפסת
יצאה גבוהה - פשלה של הקבלן . איש המזגנים אמר שאין מקום לצינור מתחת לריצפה. ולפי הצעת אחד מאנשי הועד - קדח חור
במרפסת והוציא את הצינור מתחת למרפסת שהיא בקומה ראשונה שזו התקרה של הכניסה לבניןץ השכנה שלי מציקה שזה לא אסטטי ומאימת
שתחתוך את הצינור. מה זכותה לעשות זאת ואם תעשה כן - האם עלי להזמין משטרה ? .

ניתן לתלות צנרת על קיר הבית המשותף אם הדבר אינו נוגד את הוראות התקנון החל על הבניין ו/או החלטות של רוב באסיפות בעלי דירות.

01/09/2016 06:36 שלמה שפירא ועד בית הוצאות ועד בית הוצאות
האם אני חייב לתת דין וחשבון בנפרד מהמאזן לדייר ששוכר דירה על הוצאות ברכוש המשותף שאינם קשורות לתחזוקה השוטפת של הבנין וזאת לפי דרישתו של הדייר השוכר

חובות וזכויות הקשורות לניהול הבית המשותף הן כלפיי בעלי הדירות אלא אם בעל הדירה ייפה את כוחו של השוכר לפעול במקומו ומטעמו.

04/09/2016 20:27 משה הוספת מצלמות אבטחה הוספת מצלמות אבטחה
שלום לעו"ד פלם
קיימות אצלנו בבניין מצלמות אבטחה שהותקנו באופן חוקי, (6 מצלמות) ברצון נציגות וועד הבית להוסיף עוד 2 מצלמות, האם צריך לקבל אישור על כך מאסיפה כללית או שאפשרי לנציגות להוסיף את 2 המצלמות שיהיו מכוונות לשטח המשותף.
תודה ובכבוד רב,
משה

24/08/2016 19:07 תמר קלינברגר בדיקה ואיתור נזילה בדיקה ואיתור נזילה
שלום. יש אצלנו נזילה שיוצאת בתקרת קומת קרקע במרפסת דירת הקרקע. מאתר עם מצלמה טרמית קבע שהבעיה באיטום הקרמיקות בדירה בקומה 1. הדיירים (זו דירה מושכרת) עשו איזשהו איטום אך הנזילה לא נפתרה. מומחה נזילות נוסף שהובא אמר שהבעיה בקולטן שעובר בקיר במקום וששרברב מקצועי צריך לטפל בזה. השרברב הגיע כמה פעמים ולבסוף קבע שיש לפתוח אריח ברצפת חדר הרחצה של הדירה בקומה 1 כדי לבדוק בדיוק מה מקור הנזילה - אם זזה מהדירה או מהקולטן. בינתיים הדיירת של הדירה בקומה 1 הביאה אנשים מהביטוח שלה שטוענים שמקור הנזילה אינו מהדירה בקומה 1. כיוון שהחשד הוא מהקולטן חשבנו שעל הועד לדאוג לפתיחת האריח בדירה ובדיקת מקור הנזילה אך בעל הבית חושש לתת את הסכמתו לכך. השאלות שלי: האם חובה על בעל הבית לתת לועד גישה למקום? בהנחה שהבדיקה בוצעה והמקור היה הקולטן, לאחר תיקון הבעיה כשמרצפים מחדש את האריח שנפתח - אם אין אריח זהה או אם יש לבעל הדירה אריחים ישנים שמפאת הזמן הגוון שלהם אינו לחלוטין זהה לאלה שעל הרצפה האם הועד מחוייב לרצף לבעל הדירה את כל החדר מחדש כדי שלא יהיה טלאי? אם הבעיה בכל זאת מהדירה בקומה 1 או מכל דירה אחרת, האם הועד מחוייב לסגור את האריח שנפתח ולממן את הבדיקה שנעשתה או שכל הטיפול והעלות עובר למי שאצלו מקור הנזילה? אודה לעזרה.

בעל הדירה שמדירתו יש לבצע את הבדיקה חייב לאפשר את קיומה. אם ימצא כי המקור הוא בקולטן (רכוש משותף) אז על הנציגות לממן את ולוודא השבת הרצפה לקדמותה (באופן הכי טוב שאפשר) ואם הבעיה באיטום אז בעל הדירה חייב לדאוג לכך.

היי ממליצה לך לפנות לחברת ש.ר צוות לעניין - תרשמי בגוגל
אני היה לי בבית נזילות ממש בעייתיות , הזמנתי המון בעלי מקצוע , אף אחד לא הצליח לפתור לי את הבעיה זרקתי על זה המון כסף וזה כל הזמן חזר לאחר התיקונים.
ולפני כמה שנים כבר ש.ר צוות לעניין היו אצלי מצאו את הבעיה והפיתרון תיקנו לי ומאז שום נזילה לא חזרה לי .
באמת ממליצה בחום !

29/08/2016 13:52 יוליה שכנה עם הפרעה נפשית שכנה עם הפרעה נפשית
שלום לעו"ד פלם
אנו מתגוררים בשכונה שבה שלושה בניינים. באחד מהם מתגוררת שכנה שככל הנראה אינה בריאה בנפשה.
השכנה מטרידה את כל השכנים באופן שיטתי, מקללת מחלון ביתה בקללות נוראיות, אם זה ילדים קטנים או אנשים מבוגרים. הדבר נמשך מזה שנים רבות. אמי , מתעסקת בשעות הפנאי שלה בגינה של השכונה וכך נוצר מצב שבו היא נאלצת לספוג את רוב הקללות וההטרדות מאותה שכנה. הקללות מתייחסות באופן ישיר לנכות של אמי, לעדה שלה ואף חמור מכך לעיתים מלווות באיומים. זה הגיע למצב שבו אין פעם שבה אמי יוצאת לשכונה ואינה סופגת ממנה מטר של קללות פוגעניות ומבישות אשר מלבינות את פניה בפני השכנים שנמצאים בחוץ בשכונה. אמי אישה חולה והמצב פוגע בה מאוד עד כדי כך שהיא נמנעת לצאת החוצה ואף חוששת שמה האישה תממש את איומיה ותפגע בה שכן לא ברור מה מצבה הנפשי.
ניסינו לפנות אל משפחתה אך נתקלנו באדישות ובתגובות של: "תחזירו לה". שכנים אחרים אף הזמינו לה משטרה אך נאמר להם כי אין הדבר נמצא בטיפולם.

אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון, אך בכל מקרה אודה לך מאוד אם תוכלי להפנות אותי לגורם הרלוונטי או לחילופין להציע לי מה עלינו לעשות כדי לשים סוף למצב האבסורדי הזה.

בתודה מראש

אני ממליצה להגיש בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת

29/08/2016 15:48 J שכנה איננה לוקחת אחריות על נזקים לדירתי שמקורם בדירתה שכנה איננה לוקחת אחריות על נזקים לדירתי שמקורם בדירתה
שלום רב,
אשתי ואנוכי בעלי דירה בקומה אמצעית בבית משותף, מזה שש שנים. הנני פונה לעצתכם, בשלושה עניינים, כדלקמן:

1. נזילת מים מהדירה שמעלינו בחדר האמבטיה:

רקע: מאז שאנו גרים בדירה חווינו נזילה אחת לשנה שמקורה בדירה שמעלינו על כל המשתמע מכך. ניסיון לפנות לבעלים לתיקון לווה תמיד בתירוצים, לעיתים בתיקון קלוקל ולעיתים בהתחמקות. הנזילה האחרונה לא תוקנה, תוצאה של שילוב בין התחמקות וקשיי ההתקשרות עם הבעלים ומאידך, עייפות החומר שלנו (בין היתר כתוצאה מאתגרים אחרים בחיינו).

לפני כשלושה חודשים הדירה נמכרה והחל שיפוץ. בשלב זה פנינו למי שהציגה עצמה כבעלים (מסתבר שמדובר באם הבעלים) וביקשנו שלא לפגוע בדירתנו וחשוב מכך, התרענו כי יש בעיה חוזרת בצנרת האמבטיה ואף הראנו זאת. הובטח לנו כי עניין זה יטופל.

במהלך השיפוץ, לצד טרדות אחרות, באותו המקום בו היו הנזילות הקודמות החלה פריצת מים (מים זרמו מהתקרה וכתם המים הקיף בדיוק את מקומות הנזק הקודמים). כמו כן נגרם נזק נוסף לתקרת האמבטיה שמקורה בקדיחות שבוצעו. מיד פנינו לאיש המקצוע שנוכח בכך, הסביר שהצנרת תוחלף והראה לנו את הצנרת הקודמת שהייתה רקובה. הוא גם אמר שיתקן את זה.

לאור השתלשלות האירועים, העברנו מייל לאמא של בעלת הדירה אודות כלל האירועים (אז חשבנו שהיא הבעלים כאמור) והנ"ל שלחה אלינו שוב את המשפץ שהבטיח לשמור שדירתנו לא תיפגע וכי לא יהיו עוד נזקי מים, לא לפני שכעס עלינו שהתלוננו. עניין זה לא ממש עבד והוספנו לחוות טרדות כאלו ואחרות בהמשך.

2. נזילת מים על עדן החלון שלנו:

במהלך השיפוץ הוחלף צינור ביוב בדירה מעלינו. אם לא די בכך שערכו טסטים ישר על חלוננו כאשר הוא טרם חובר לביוב המרכזי, הרי שבשבוע החולף מים החלו ליזול ישירות על חלוננו.

3. מזגן עם צינור קצר מידי הנוזל על הקיר החיצוני התוחם את חדר דירתנו:

מזגן המותקן בדירה מעלינו, אף שלא הותקן ע"י הבעלים החדשה, הינו בעל צינור ניקוז קצר, אשר במקום לרדת עד לרחבת הבניין, נעצר בחצי הדרך ממש מעלינו ומרטיב בצורה ממוקדת ובאופן ניכר את הקיר החיצוני של הבניין שהינו קיר חדרנו.

לאחר שבדקנו את נסח הטאבו, וראינו כי הבעלים החדשה הינה בעצם ביתה של אותה אם שדאגה לכל סוגית השיפוץ (אמת עדיין רשומה רק הערת אזהרה, כנראה סוגיה פרוצדורלית, אך זה המצב), פנינו ביום ה' שעבר לבעלת הדירה. לצערנו בן הזוג שלה הוא זה שהסכים לשוחח אותנו. פרטנו בפניו את שלושת העניינים שלעיל וביקשנו כי יטופלו.

משך שבוע לא שמענו דבר וביום 26.8.16 הגיע אותו משפץ לבית, לשיטתו לא ראה שום נזילה לעדן החלון שלנו. בהמשך ירד לדירתנו, שם הועלו כל הדברים. זכינו לתירוצים ולהתחמקויות ותו לא. לאחר מכן, כאשר הופיעו שוב המים על עדן החלון שלנו, פנינו לבעלת הדירה וזו הגיעה לראות זאת.

לא אלאה בכל מהלך השיחה איתה, אך חרף העובדה שהצגתי לה ראיות ברורות לכל טענותיי, הלה אמרה שתפנה שוב למשפץ באשר לנזילה על עדן החלון אך בנוגע לטיפול בצינור המזגן וחשוב מכך, באשר לתיקון נזקי הנזילה בתקרה שלנו, לשיטתה אין זה עניינה שכן המזגן הותקן ע"י הבעלים הקודם והנזקים הקיימים לתקרה, מקורם אך בנזילות של הבעלים הקודמים.

לאור כל האמור, שאלותיי הן אלו:

1. אני טוען שבין אם תוקנו נזקי נזילות קודמות ובין אם לאו, הרי שבמהלך השיפוץ היתה נזילה חדשה, באותו מקום, והתוצאה, כך או כך, היא אותה תוצאה, האם אני צודק?

2. האם בעל דירה נוכחי אחראי לנזקים שנגרמו לשכן, אשר קרו כולם או מקצתם בעת בעלותו של בעל הדירה הקודם?

3. בהתאם לשתי השאלות הקודמות – לאחר מיצוי הליכים וניסיון לפתור את הסכסוך מחוץ לבית המשפט, האם ראוי לתבוע את נזקי, הן מבעלי הדירה הקודמים והן מהנוכחיים או שזהות הנתבע שלי הינה הבעלים הנוכחית בלבד? האם העובדה שלעת עתה קיימת בטאבו רק הערת אזהרה משפיעה על כך או שמא אני יכול להתייחס אליה כבעלים לכל דבר ועניין?

אני מכיר את החובות מכח חוק המקרקעין, אך אינני בטוח בנוגע לעניינים הפרטניים ברמת ביצוע.

סליחה על האריכות ותודה מראש.

29/08/2016 11:37 חוליו הפרעה לחניה בבניית מרפסות הפרעה לחניה בבניית מרפסות
שלום לעו"ד פלם
בבניין שלנו עומדים לבנות בקרוב מרפסות שמש, כרגע אנו ממתינים לקבלת היתר מהעירייה, כפי שהקבלן אמר לנו, יהיה צורך להשתמש בכמה חניות של הרכבים הקרובים לבניין לצורך הבניה, ישנו דייר אחד שלא בונה מרפסת והוא פרובלמטי ומאיים להוצאת צו מניעה להמשך הפרויקט, מה האפשרויות שעומדות בפני נציגות וועד הבית להמשך סדיר של הפרויקט.
תודה ובכבוד רב,
חוליו

ככלל, בעל דירה צריך לאפשר ביצוע עבודות משטחו הפרטי. מבחינה פרקטית, מציעה לאפשר לשכן לחנות במקום אחר בינתיים (אולי במקום דייר שכן בונה מרפסת) ולחסוך לכולם את הטרחה וההוצאות הכרוכים בניהול הליך משפטי.

27/08/2016 19:42 ועד הבית סרבן תשלום סרבן תשלום
בבית שלנו בן 6 משפחות,אחת המשפחות,סרבנית תשלום מיסי וועד,,כבר היו משפטים בעבר וזכינו בכולם.אנחנו לפני המשפט הבא.האם את עלות תשלום האגרה אפשר לקחת מקופת וועד הבית,או שעלינו לעשות גבייה מיוחדת

תשלום אגרת תביעה כספית למיסי ועד מהווה הוצאה הנוגעת לרכוש המשותף ועל כן הנציגות יכולה לשלמה מקופת הבניין.

27/08/2016 07:42 משה רשות לצפיה במצלמות האבטחה בבניין רשות לצפיה במצלמות האבטחה בבניין
שלום לעו"ד פלם
הותקנו מצלמות אבטחה בבניין בהסכמת כל הדיירים, האם תהיה אפשרות לקבל החלטה באסיפה הכללית שרק נציגי וועד הבית יוכלו לצפות במצלמות והאם החלטה כזו יכולה לעמוד בפני תביעה של דייר בבית המשפט.
תודה ובכבוד רב,
משה

סרטוני האבטחה, כמו כל מסמך הנוגע לרכוש משותף, הנם חלק ממסמכי הבית המשותף. לכל בעל דירה זכות לעיין בהם ובתיאום מראש.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."