סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

25/09/2016 03:30 משה יחזקאלי התניית גישה לאזורים ברכוש המשותף רק לאחר חתימה על מסמך דרישות וקבלת מפתח התניית גישה לאזורים ברכוש המשותף רק לאחר חתימה על מסמך דרישות וקבלת מפתח
שלום רב,
בבניין שלנו (12 קומות) יש חצר אחורית משותפת עם דשא גדול. לא אחת בעלי הכלבים בבניין המטיילים בחצר עם הכלב לא אוספים את הצרכים שהכלב משאיר בחצר.
לאחרונה החליט וועד הבית במייל ששלח לדיירים (ללא כל החלטה שעברה בישיבת וועד או על דעת הדיירים) למנוע גישה לחצר באמצעות נעילת דלת הכניסה כאשר חלוקת מפתח לדיירים תתבצע אך ורק לאחר חתימה על מסמך התחייבות בו מתחייב הדייר לנקות אחריו (או אחרי בעל החיים שלו), ואו אז יקבל מפתח גישה לחצר.

1. האם ההחלטה חוקית?
2. במידה וחוקית האם הוועד יכול לקבל את ההחלטה בעצמו או שנדרשת ישיבת וועד והצבעה, ובמידה והצבעה באיזה רוב על החלטה כזו לעבור?

לנו לדוגמא אין בעלי חיים והילדים הקטנים יורדים למטה לחצר לשחק, עכשיו יהיה צורך ללמד אותם להשתמש במפתח משהו שאינו רצוי ולא הגיוני לדעתנו, מדובר ברכוש משותף.

אודה לתשובתכם,
משה

התשובה אינה כה חד משמעית. מצד אחד, לנציגות יש סמכות ואף חובה לשמור על הרכוש המשותף במצב טוב, נקי ותקין. מנגד, לא ניתן למנוע מבעל דירה לעשות שימוש סביר ברכוש משותף. לעניות דעתי, על פניו ובנסיבות שתיארת, קבלת מפתח על מנת לוודא שימוש של בעלי דירות בלבד ובאופן ראוי - סבירה ומידתית.

26/09/2016 09:35 האני אחסון גברים בארון חשמל, מים וגז קומתיים אחסון גברים בארון חשמל, מים וגז קומתיים
רעשתי דירה בבנין משותף ושמתי לב שבקומה שלי דיירים מאחסנים בלטות, שאריות מלט, צעצועים וכו׳ בארון החשמל, ארון הגז וארון שעוני המים בקומה.
פניתי לועד אך הוא טוען שהוא לא רוצה להתערב.
האם יבכלל מותר לאחסן בארונות אילו? במידה וכן חלה אחריות על גניבה או גרימת נזק לציוד ששם במקרה וצריך לגשת לארון לצורך סגירת ברזים או תיקון צנרת?
ובמידה וחל איסור לאחסן האם ישנו גוף שאליו אפשר לפנות כדי שיאכוף ויכריח את הדיירים המאחסנים להוציא את הדברים משם?

תודה

21/09/2016 10:07 שואלת תאורה מרצדת בלילות מצד שכנים תאורה מרצדת בלילות מצד שכנים
אני גרה בבניין משותף, בקומה א' עורפית.
ממולי, בבניין משותף של רחוב מקביל, גר זוג, בדירה קדמית-עורפית, קומת קרקע.
חלון חדר השינה שלי משקיף אל החצר האחורית שלהם.
לפני כמה חודשים הם התקינו אורות בחצר האחורית של דירתם. יש מגוון של אורות בחצר, בשני צידי הבניין שלהם, אך אתייחס לסוג האורות המפריע לי בצד שלי: הם תלו על גדר הגבול שהם בנו (מרחק 4-6 מטר מהבניין שלנו) שרשרת של נוריות צבעוניות, שדולקות משעות אחר הצהריים, כל הלילה ועד הבוקר. הנורות דולקות בצורה מרצדת, תזזיתית . האור התזזיתי חודר לכל חלל חדר השינה שלי, מפריע לי להירדם ומעיר אותי מספר פעמים בלילה.
בטענה של מטרד פניתי אליהם פעמיים בכתב שיפסיקו את האורות האלה, כי זו שכונת מגורים ולא דיסקוטק באזור תעשיה או קזינו.
אחרי כמה ימים שקטים שוב החלו בהדרגה להפעיל את האורות, וחזר התפעול שלהם בצורת ריצוד ותזזיתיות.
אציין כי הנוריות האלה מקשטות גם את המטבח והסלון שלהם, אך אני מתייחסת רק לנוריות שמחוץ לדירתם.
מה אפשר לעשות חוקית נגד מטרד זה? אני יודעת שלגבי רעש יש חוקים. האם גם במקרה זה יש איזה חוק?
אודה לך על תשובתך.
שואלת

ניתן להגיש תביעה בעילת מטרד למתן צו להסרת התאורה.

19/09/2016 18:58 דוד נזילה חוזרת בתקרה של דירתנו שנובעת מצנרת רקובה של השכן שמעלינו נזילה חוזרת בתקרה של דירתנו שנובעת מצנרת רקובה של השכן שמעלינו
שלום
רציתי לשאול מה אני יכול לעשות במצב שניקלענו כאשר יש שכנים מעל דירתנו (זוג שכנים מבוגר מאוד ) שהצנרת מים שלהם כל כמה שבועות גורמת לדליפה והתקרה שלנו נרטבת ומעלה עובש. הבן שלהם מטפל בהם ויש להם איזה ביטוח ואחרי כמה ימים מופיע איזה אינסטלטור שעושה תיקון נקודתי וכעבור מספר ימים יש נזילה חדשה במקום אחר. אמרנו לבן של הזוג שיש לקן את כל הצנרת ושיש לנו ילדים קטנים + תינוקת שלא יכולים לנשום את העובש שנוצר אך הוא טוען שהם לא יכולים לשלם את ההוצאה שמעבר למה שהביטוח מתקן.
מה ניתן לעשות על מנת להכריח אותם לעשות תיקון יסודי של הצנרת ?

ניתן להגיש תביעה לצו עשה לתיקון למפקח על רישום המקרקעין.

11/09/2016 19:38 ani רכוש פרטי / משותף רכוש פרטי / משותף
שלום רב,
אני מתגוררת בבנין ישן מאד, בעל 14 דיירים וחמש קומות.
2 דירות מתוך ה 14 יצאו עם מרפסות באופן חוקי כמובן, לאחרונה.
המרפסות המקורות שנוספו אינן במפלס הגג, אלא נמוכות ממנו , והן 2 המרפסות היחידות שקיימות בבנין, אחת מעל השניה.
לאחרונה פנו בעלי המרפסות לועד הבית בבקשה לזיפות וסיוד גג המרפסת העליונה.
האם במצב זה, כמתואר לעיל (2 מרפסות שהן תוספת פרטית של דיירים, ואינן במפלס הגג של הבנין), חלה השתתפות כל הדיירים בזיפות וסיוד גג המרפסת?
האם הנטל צריך להתחלק שווה בשווה בין כל הדיירים למרות שזו מרפסת פרטית שאינה במפלס הגג?
האם ניתן להתנגד להשתתפות בעלויות במצב זה?
אודה לתשובתך.

ככלל, קיר חיצוני או גג של תוספת בנייה מהווה רכוש משותף שעל כלל בעלי הדירות לשאת באחזקתם. עם זאת, יש לבדוק את מסמכי הבית המשותף שיכול ומורים אחרת מהכלל.

ערב טוב, תודה על תשובתך. למה הכוונה "מסמכי הבית המשותף"? , אצל מי בדר" כ נמצאים? איך אני יכולה להגיע למסמכים אלה? תודה.

מסמכי רישום הבית, המופיעים בטאבו וכוללים תקנון, צו הבית המשותף ותשריט (אפשר לקבל את כל הנ"ל על גבי תקליטור)

ישר כח!

16/09/2016 08:45 עמית שכן משפץ דירה שכן משפץ דירה
שכן משפץ דירה, ובמהלך השיפוץ הוציא מזגן קיר וסגר את הפתח עם בלוקים. את הקיר החיצוני של הבניין לא סגר עם בטון וצבע ונוצר מראה חריג של בלוקים חשופים בקיר החיצוני. מה החוק מחייב ומה יכולים לעשות אם לא יסכים לבצע סגירה אסטתית של הקיר ?

כמו כזורק השכן לחצר שבשטח הבניין עצים ושאריות שמוציא מהדירה, מה החוק אומר ומה אנו יכולים לעשות אם לא יוציא, כמו כן האם העיריה נותנת קנסות במידה והפסולת לא ברחוב אלא בחצר הבניין ?

על בעל הדירה שהוריד את המזגן מוטלת חובה להשיב את מצב קיר הבניין לקדמותו. במידה ולא יעשה כן, ניתן לנגיש תביעה לצו עשה למפקח על רישום המקרקעין.
לגבי הפסולת, על בעל הדירה לוודא פינוי וניקיון. במידה ולא יעשה כן ו/או הנציגות תקבל קנס- ניתן לנקות /לשלם את הקנס ולדרוש החזר כספי. יש ליתן התראה מוקדמת בעניין לבעל הדירה נשוא פנייתך.

16/09/2016 07:30 חיים חילוץ ממעלית חילוץ ממעלית
שלום רב,
חברת החשמל ניתקה את החשמל לבניין המגורים שלנו באופן יזום לצורך עבודות וזאת ללא כל התראה מראש וללא השארת הודעה בכניסה לבניין כפי שהיה מקובל בעבר.
עקב כך ילדה צעירה נתקעה במעלית והאם הזעיקה את מכבי האש אשר חילצו את הילדה. מי אמור לשלם את חשבון החילוץ מהמעלית? חברת החשמל? ועד הבית אשר אין לו נגיעה לנושא למעט העובדה שהמעלית מטופלת על ידו? האם אשר ביתה נלכדה במעלית? חברת המעליות אשר לא העבירה כל הדרכה לדיירי הבניין לגבי חילוץ חירום?
תודה.

הוצאות חילוץ ממעלית מהוות חלק בלתי נפרד מהוצאות אחזקת הרכוש המשותף בבניין ויש לשלמם מקופת הבית

13/09/2016 13:50 אבי אורן תשלום עבור הכנת מגרש חניה נוסף תשלום עבור הכנת מגרש חניה נוסף
בבנין מגרש חניה קיים שהוקם ע"י 14 דיירים מתוך 28 הוא הוקם בהסכמה מלאה של כל דיירי הבית בתנאי שהתשלום יהיה רק על המשתמשים בפועל באותה עת (ה14) כל זאת בשנת 1977 כיום אם הגדלת צי הרכב בבנין הוחלט לממש הכנת מגרש חניה נוסף ל6 מכוניות במקום המסומן בתוכנית הבנין כחניה לדירים כמובן שהעלות תהיה על 6 דיירים שירצו לחנות שם .דייר אחד שלא היה בין ה 14 הראשונים ולא שילם עבור הכנת המגרש חונה היום במקום דייר אחר אשר כן השתתף בהוצאות וכרע אין לא רכב באישור הועד הדייר התבקש להשתתף בהוצאות המגרש החדש והוא מסרב בתוקף לטענתו זה רכוש משותף ולא מעניין אותו שדיירים אחרים שלמו עבור הכנתו והוא ימשיך לחנות במקומו ולא לשלם דבר שאלתי מה ניתן לעשות בקשר לדייר זה בתודה אבי

ככלל, במידה ו"חלוקת" החניות לא נרשמה בטאבו (תיקון צו בית משותף) והדייר נשוא פנייתך לא נתן הסכמה להסדר הישן- אכן יש לו זכות לחנות בשטח שעל פי התיאור שמסרת מהווה רכוש משותף... אני ממליצה לפנות לייעוץ פרטני, שיבדוק את מסמכי הבית המשותף ואת ההסכמות/הסכמים רלוונטיים מהעבר.

05/09/2016 08:52 פארס קמיל חלוקת התשלום באחוזים לחיזוק הגג בבית משותף חלוקת התשלום באחוזים לחיזוק הגג בבית משותף
הנני דייר (בדמי מפתח)בקומה האחרונה בדירת עמידר , חברת עמידר רוצה לחזק את "גג הבניין " דרך התקרה מתוך ביתי ( הוספת וכן חיזוק הרלסים) ברור לי שפיזית החיזוק נעשה מתוך הבית שלי , אך מתרת העבודה הינה חיזוק הגג אשר שייך לכל הדיירים , שאלתי הינה : האם חלוקת העלויות צריכה להיות אך ורק ביני ובין עמידר ? או שכל דיירי הבניין צריכים להשתתף בחיזוק / בתיקון ? הערה: הגג רשום כרכוש משותף של כל הדיירים .

כל בעלי הדירות בבניין נדרשים לשאת בהוצאות חיזוק/שיפוץ הרכוש משותף (אלא אם יש הוראה אחרת בתקנון הבית המשותף החל על הבניין.)

05/09/2016 08:29 אנה התקנת פרגולה על קיר חיצוני בבית משותף התקנת פרגולה על קיר חיצוני בבית משותף
שלום רב, אנו גרים בבניין משותף, ובו 4 דיירים (2 למעלה ו-2 למטה). לא בוצעו הצמדות של הרכוש המשותף, כך שהחצר שייכת לכולם וכך גם הגג. אנו גרים בקומת הקרקע וברצוננו להתקין לכמה מהחלונות בביתנו סוכך מתקפל (מרקיזה). התקנת הסוכך אמורה להיעשות בחלונות הפונים לרחוב, כלומר חזית הבניין, ולהיות מחוברת לקיר החיצוני של הבניין שמעל החלונות שלנו. האם לאור חוק הפרגולות הדבר מותר? והאם צריך אישור מייתר בעלי הדירות? אם כן - איזה רוב של בעלי יתר הדירות נדרש לצורך העניין? בתודה מראש.

לגבי ההסכמה הנדרשת להרכבת מרקיזות- טרם מתן תשובה יש לעיין במסמכי הבית המשותף שבטאבו. במידה והתקנון המצוי חל על הבניין- ניתן להרכיב מרקיזות, אם רוב של משתתפים הסכים לכך באסיפת בעלי דירות. אם העניין לא עלה להצבעה אז ניתן לטעון שהשימוש בקיר להרכבת מרכיזות אפשרי אם קיר הבניין מיועד לכך ואם הדבר לא מונע מאחרים לעשות בקיר שימוש דומה .

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."