התשובה אינה כה חד משמעית. מצד אחד, לנציגות יש סמכות ואף חובה לשמור על הרכוש המשותף במצב טוב, נקי ותקין. מנגד, לא ניתן למנוע מבעל דירה לעשות שימוש סביר ברכוש משותף. לעניות דעתי, על פניו ובנסיבות שתיארת, קבלת מפתח על מנת לוודא שימוש של בעלי דירות בלבד ובאופן ראוי - סבירה ומידתית.
ניתן להגיש תביעה בעילת מטרד למתן צו להסרת התאורה.
ניתן להגיש תביעה לצו עשה לתיקון למפקח על רישום המקרקעין.
ככלל, קיר חיצוני או גג של תוספת בנייה מהווה רכוש משותף שעל כלל בעלי הדירות לשאת באחזקתם. עם זאת, יש לבדוק את מסמכי הבית המשותף שיכול ומורים אחרת מהכלל.
ערב טוב, תודה על תשובתך. למה הכוונה "מסמכי הבית המשותף"? , אצל מי בדר" כ נמצאים? איך אני יכולה להגיע למסמכים אלה? תודה.
מסמכי רישום הבית, המופיעים בטאבו וכוללים תקנון, צו הבית המשותף ותשריט (אפשר לקבל את כל הנ"ל על גבי תקליטור)
ישר כח!
על בעל הדירה שהוריד את המזגן מוטלת חובה להשיב את מצב קיר הבניין לקדמותו. במידה ולא יעשה כן, ניתן לנגיש תביעה לצו עשה למפקח על רישום המקרקעין.
לגבי הפסולת, על בעל הדירה לוודא פינוי וניקיון. במידה ולא יעשה כן ו/או הנציגות תקבל קנס- ניתן לנקות /לשלם את הקנס ולדרוש החזר כספי. יש ליתן התראה מוקדמת בעניין לבעל הדירה נשוא פנייתך.
הוצאות חילוץ ממעלית מהוות חלק בלתי נפרד מהוצאות אחזקת הרכוש המשותף בבניין ויש לשלמם מקופת הבית
ככלל, במידה ו"חלוקת" החניות לא נרשמה בטאבו (תיקון צו בית משותף) והדייר נשוא פנייתך לא נתן הסכמה להסדר הישן- אכן יש לו זכות לחנות בשטח שעל פי התיאור שמסרת מהווה רכוש משותף... אני ממליצה לפנות לייעוץ פרטני, שיבדוק את מסמכי הבית המשותף ואת ההסכמות/הסכמים רלוונטיים מהעבר.
כל בעלי הדירות בבניין נדרשים לשאת בהוצאות חיזוק/שיפוץ הרכוש משותף (אלא אם יש הוראה אחרת בתקנון הבית המשותף החל על הבניין.)
לגבי ההסכמה הנדרשת להרכבת מרקיזות- טרם מתן תשובה יש לעיין במסמכי הבית המשותף שבטאבו. במידה והתקנון המצוי חל על הבניין- ניתן להרכיב מרקיזות, אם רוב של משתתפים הסכים לכך באסיפת בעלי דירות. אם העניין לא עלה להצבעה אז ניתן לטעון שהשימוש בקיר להרכבת מרכיזות אפשרי אם קיר הבניין מיועד לכך ואם הדבר לא מונע מאחרים לעשות בקיר שימוש דומה .
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.