סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני מקרקעין(1,671)

שאל בפורום דיני מקרקעין

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום דיני מקרקעין

תום חיימוב
איזור: תל אביב
פקס:
טלפון: הצג טלפון

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

18/03/2020 09:24 אלי מידן בטול חוזה שכירות בטול חוזה שכירות
שני בני הזוג פוטרו לתקופה לא ידועה. האם ניתן להפסיק מיידית את חוזה השכירות ללא פיצוי המשכיר .

17/03/2020 19:08 שגיב ביטול חוזה מכר בנסיבות כוח עליון, ביטול חוזה מכר בנסיבות כוח עליון,
שלום ,

קנינו בית לפני כחודשיים, חתמנו על חוזה מכר , כול התהליך בעיכוב, משום שמדובר בקניית בית של בעל בית חוסה, באחד הסעיפים- מוזכר כוח עליון אך רק לגבי דחייה, אנחנו כרגע מודאגים ממצב כלכלי, ולצורך העניין הפחד- שכרגע מפרנס עיקרי, יאבד את עבודתו.
האם ניתן לבטל הסכם מכר בעכבות מצב חריג זה, האם ניתן לקרוא למצב זה כוח עליון למרות שלא הרחבנו בסעיף זה מקרה כזה ? מה עלינו לעשות על מנת להתכונן למצב בו לא נוכל לרכוש את הדירה, הרי אין אישור משכנתאות ובוודאי לא יהיה לאחר ששנינו איבדנו עבודה ?

15/03/2020 16:34 רונן דוידוב ארנונה על מרפסת ארנונה על מרפסת
ש לי שתי שאלות:
1. מהי הגדרה של מרפסת לא מקורה? האם מרפסת שהקומה מעליה לא בנתה, אלא שתי קומות מעליה בנו - נחשבת למרפסת מקורה או לא מקורה ?
2. האם בעיירית תל אביב , יש ארנונה על מרפסת לא מקורה ?

12/03/2020 18:50 נורית ביטול הצהרת רכישה / מכירה בגין עסקה שלא יצאה לפועל ביטול הצהרת רכישה / מכירה בגין עסקה שלא יצאה לפועל
בניתי קומה נוספת מעל דירתי בבניין משותף. חלק מהדיירים, 8 במספר, תבעו אותי על כך. היה פסק דין שאני מחויב לשלם לתובעים ולכל בעלי דירות התובעים (כולל אלו שלא תבעו ויש להם חלק בבעלות של דירות התובעים) על חלקם בגג והם היו מחויבים לעשות את מה שיידרש על מנת להעביר את הזכויות בגג. בעצת עוה"ד הגשתי הצהרה למס רכישה. התובעים הפרו את התחייבויותיהם (לא חתמו על יפויי כוח ולא שילמו מס מכירה). העסקה לא יצאה לפועל. לפי הבנתי, צריך ששני הצדדים יחתמו על הצהרה לביטול העסקה. השאלה היא האם אני צריך להחתים רק את מי שחתום על ההצהרה לרשויות המס מטעם התובעים על הביטול (נדמה לי שחתם על ההצהרה רק אדם אחד מתוך כלל התובעים)? או שצריך להחתים את כל התובעים? או את כל התובעים ואת כל בעלי דירות התובעים?

09/03/2020 10:50 צבי תנאים במקרקעין שיתחייב בהם גם רוכש ממנו תנאים במקרקעין שיתחייב בהם גם רוכש ממנו
האם יש אפשרות לרישום בטאבו של תנאים לדוג' התחייבות של הבעלים שלא להתנגד לפרויקט פינוי בינוי, באופן שגם הרוכש ממנו את המקרקעין יחויב בהתחייבות זו,
ואם אין אפשרות שכזו בתוך הנסח עצמו, איך כן ניתן לעשות זאת באופן שאכן יחייב לא רק את הבעלים הנוכחי אלא גם את מי שירכוש ממנו בעתיד.
תודה.

07/03/2020 20:20 עופר איך היית ממליץ לי לפעול בנושא בבקשה רבה איך היית ממליץ לי לפעול בנושא בבקשה רבה
אני התגוררתי במבנה ציבורי במושב בגליל המערבי המבנה הציבורי היה פתוח נטוש ומוזנח למשך תקופה של שנתיים, התגוררתי במבנה לתקופה של חצי שנה שבמהלכה שיפצתי והשקעתי המקום זמן וכסף יקר, בנוסף יש לי תיעודים והוכחות ששהיתי במקום למשך התקופה, לאחר חודשיים וחצי וועד המושב החליט שהוא רוצה במבנה למועדון נוער וללא ידיעתי כשלא שהיתי במבנה וועד המושב פרץ למקום ופינה את הרכוש הפרטי שלי תוך כדי פגיעה קשה ברכוש.
כרגע וועד המושב הוציא נגדי צו הרחקה מהמקום ל30 ימים ומבקש שאשלם עבור הצילנדרים והמנעולים שנפרצו אשר היו שייכים למבנה ולא הוחלפו על ידי...

בנוסף במושב קיימים תושבים נוספים שמתגוררים במבנים ציבוריים ואני לא מקרה חריג
אשמח לייעוץ אם יש מה לעשות בנידון בבקשה

05/03/2020 19:11 טל איחור מסירה איחור מסירה
ב-8/2018 חתמנו על חוזה עם קבלן במסגרת מחיר למשתכן. תאריך מסירת הדירה ע"פ החוזה הוא 30/11/19. כשחתמנו על החוזה היה היתר על תנאי והקבלן מסר שהוא מעריך שתוך מספר חודשים יתקבל ההיתר. בפועל הוגשו מספר עררים שאחד מהם היה בגין הקלה שביקש הקבלן לעשות (תוספת של יח"ד לכל בניין). רק ב-5/2018 הערר נדחה וניתן ההיתר.
הקבלן הכניס בחוזה את הסעיף שמורה על כך שאם יחול עיכוב במסירת הדירה בעקבות גורמים שאינם תלויים במוכר, הדייר לא יהיה זכאי לפיצוי.
במכתב ששלח הקבלן עם קבלת ההיתר ציין כי תאריך המסירה המעודכן הוא 5/2020, שנתיים לאחר קבלת ההיתר.
אני תוהה אם יש לי עילה לתבוע את הקבלן. מצד אחד, הוא יכול לבוא ולטעון שהערר שהוגש לא היה בשליטתו, אך כשקבלן מגיש בקשה להקלה הוא צריך לקחת בחשבון שהדבר יכול לעורר התנגדות, ויכל, משראה שההיתר מתמהמה לבטל את הבקשה להקלה.
בין נימוקי הקבלן בבקשה לביטול הערר הוא מציין כי אם לא יבוטל הערר הוא לא יוכל לעמוד בהתחייבויות שיש לו כלפי הדיירים. להבנתי בטענה הזו ניתן להסיק שגם הקבלן יודע שדחיית תאריך המסירה יש בה משום אי עמידה בחוזה.
האם אני צודקת ויש כאן עילה לתביעה? באיזה צעדים עלינו לנקוט במידה ויש עילה- קודם מכתב המצהיר על כוונתנו לתבוע/לקזז מהתשלום האחרון לקבלן את הפיצוי בגין איחור מעל 60 יום?
תודה
טל

04/03/2020 10:53 ארז רישום בטאבו, או רכישת זכויות בעלות במינהל רישום בטאבו, או רכישת זכויות בעלות במינהל
שלום,

יש לי בית קרקע שעדיין לא בטאבו. אלא מינהל מקרקעי ישראל.

בנסח רשום שהבעלים הם קק"ל.

מכיוון שיש לי אפשרות לבניית יחידה נוספת בקרקע, אני רוצה להתפטר מהמינהל, ולרכוש מהם את הזכויות לבעלות בקרקע. וכך להתנהל רק מול העירייה.

אם אני עושה זאת עכשיו, זה עולה לי המון כסף. מכיוון שמדובר בכ- 700 מ"ר אז המחיר לפי 9% וזה מגיע למחיר של כ- 190,000 ש"ח.

במקביל, בתקופה הקרובה החברה המשכנת שולחת לשכונה שלנו מודד לצורך תשריט צו בתים משותפים. לפי הבנתי מדובר ברישום לטאבו, עם מפות מדידה (תקנו אותי אם אני טועה).

במידה ואני לא רוכש עכשיו מהמינהל את הזכאות לבעלות על הנכס, האם לאחר שהקרקע תירשם בטאבו, הבעלות אוטומטית כבר תהיה שלי? וכשאבנה לא אצטרך לרכוש את הזכויות בקרקע מהמינהל?

או שאין קשר בין הדברים ובכל זאת אצטרך לשלם זאת למינהל?

תודה.

ארז.

04/03/2020 09:50 יעל הוספת בן זוג על נכס ופטור ממס הוספת בן זוג על נכס ופטור ממס
שלום
אחי ואני אפוטרופסים של שני ההורים שלי.
התבקשנו לרשום את הדירה המשותפת בטאבו על שם שני ההורים שלי, ע"י האפוטרופוס הכללי, לצורך איחוד פרטות.
הדירה כרגע רשומה רק על שם אבי.
התבקשתי מהטאבו להביא בין היתר אישור מרשות המיסים על פטור ממס.
זו העברה ללא תמורה, אבל למעשה רק הוספה של אמא שלי.
האם במקרה שלי אני אכן צריכה לקבל אישור על פטור ממס?
עלי לציין כי לאמא שלי דירה נוספת מירושה שנישארת על שמה.
תודה

01/03/2020 09:15 מיכאל וייס מתי מתחיל תקופת אחריות עפ מתי מתחיל תקופת אחריות עפ"י חוק המכר
יש בעיה של שקיעת מרצפות בתחום החניה, ולפי חוק המכר - •שקיעת מרצפות בחנויות, מדרכות ושבילים בשטח הבניין - שלוש שנים. הבניין עבר תמ"א 38 וסיום הפרויקט היה יולי 2016. השאלה – מתי מתחיל תקופת האחריות? האם במסירת הדירות וסיום פרויקט (יולי 2016), או שנה אחת אחרי "בדק בית" (יולי 2017)? תודה רבה!

עורכי דין מובילים בפורום דיני מקרקעין

הדס מושקוביץ
עו"ד הדס מושקוביץ

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד משה פרץ
עו"ד משה פרץ

"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."