מוטי שלום,
האם אשתך חתומה על הסכם עבודה? במידה וכן יש לבדוק אם חל סעיף 14 בהסכם אשר אומר כי גם אם אשתך מתפטרת היא זכאית לקבל פיצויים.
במידה ולא, לפי דבריך, אשתך התפטרה ולא פוטרה ועל כן אינה זכאית לפיצויי פיטורים ולמכתב פיטורים.
היה על אשתך לטעון להרעת תנאי עבודתה בעקבות העתקת מקום העבודה לכפר קאסם, לצורך כך לא די בשיחה בעל פה אלא היה עליה לתת למעסיק מכתב של הרעת תנאים וכי היא מבקשת שיתקן את הרעת התנאים,ובמידה ולא היא תאלץ להתפטר בדין מפוטרת.
במידה והמעסיק הבטיח לאשתך כי ישלם לה את הפיצויים גם אם היא תתפטר יש לנסות להשיג הקלטה שלו מודה בכך ואז תהיה לכם עילה להגיש נגדו תביעה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
אולגה שלום,
האם את חתומה על הסכם עבודה? במידה וכן יש לבדוק אם ההסכם מחיל את סעיף 14 על פיצויי הפיטורים, שזה אומר כי את זכאית לקבל פיצויי פיטורים גם אם התפטרת.
במידה ואין לך הסכם עבודה או שיש אבל אין בו את סעיף 14, האם יש לך קרן פנסיה שאליה הופרשו הפיצויים ? אם כן, את זכאית לקבל את ההפרשות גם אם את מתפטרת, אך תוכלי לעשות שימוש בכספים רק לאחר שתגיעי לגיל פרישה.
במידה ואין לך הסכם עבודה או קרן פנסיה או צו הרחבה או הסכם קיבוצי החלים עליך, אם תתפטרי לא תהיי זכאית לפיצויים.
לגבי דמי אבטלה - אם תתפטרי תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 3 חודשים.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
ליאור שלום,
ראשית, האם אתה חתום על הסכם עבודה? אני מתארת לעצמי שכן אם אתה בתפקיד ניהולי בכיר. במידה ויש לך הסכם עבודה חשוב לבדוק אם ההסכם מחיל את סעיף 14 על פיצויי הפיטורים, שזה אומר כי אתה זכאי לקבל פיצויי פיטורים גם אם התפטרת.
במידה ואין לך את סעיף 14 בהסכם אך יש לך קרן פנסיה שאליה הופרשו הפיצויים אתה זכאי לקבל את ההפרשות גם אם אתה מתפטר, אך תוכל לעשות שימוש בכספים רק לאחר שתגיע לגיל פרישה.
במידה ואין לך הסכם עבודה אשר מחיל את סעיף 14 או קרן פנסיה או צו הרחבה או הסכם קיבוצי החלים עליך, אם תתפטר לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים ואתה חייב לקחת את נקודה זו בחשבון. אף על פי כן, יש עובדים המבקשים לקבל פיצויי פיטורים מהמעסיק לפנים משורת הדין, ובלא מעט מקרים המעסיק משלם על אף שהוא לא חייב ועל מנת לסיים בצורה יפה. אז שווה לך לנסות לבקש בכל מקרה פיצויים וכן לבקש פדיון ימי חופשה והבראה וחובה עליך לתת הודעה מוקדמת למעסיק של חודש ימים.
ליאור, מאחר ואתה עובד במשך 15 שנים, אני ממליצה לך לא להסתמך רק על ההסבר הקצר שלי אלא גם להגיע לעו"ד הבקיא בתחום לפגישת ייעוץ על מנת שיבדוק את זכויותיך לעומק.
שנה טובה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים
אלא שלום,
יש לטעון להרעת תנאים ולבקש מהמעסיק לתקן את הרעת התנאים במסגרת מכתב מסודר עם אישור מסירה כי המעסיק קיבל את המכתב. אם המעסיק לא יתקן את הרעת התנאים ניתן להתפטר בדין מפוטר ולדרוש פיצויי פיטורים.
חשוב מאוד לבצע את מהלך זה בליווי של עורך דין הבקיא בתחום על מנת שתקבלי את הפיצויים. אם תרצי משרדי ישמח לסייע לך בעניין,הינך מוזמנת ליצור קשר דרך פרטיי באתר.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים ותאונות עבודה
ענבל שלום,
מה הסיבה שחלפו 3 חודשים עד שקיבלת את הטפסים ? אם הסיבה לכך קשורה במעסיק ולא בך את רשאית לתבוע הלנת פיצוי פיטורים.
רק לתשומת לבך, בית הדין לעבודה לא נדיב בפסיקת פיצויי הלנה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורום זכויות עובדים ותאונות עבודה
הקלד את תגובתך
נטלי שלום,
תוכן ההודעה שלך לא ברור לי, נא צרי עימי קשר טלפוני לפי פרטיי באתר, תודה.
היי אילנה,
על איזה ציוד אישי מדובר ?
כעקרון, המעסיק צריך לשאת בציוד האישי.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מנהלת פורומים זכויות עובדים ותאונות עבודה
דני שלום,
האם חתמת על הודעה על תנאים לעובד או הסכם עבודה? אם כן יש לבדוק מה כתוב בהסכם לגבי שכר בסיס, שעות נוספות והגדרת היקף המשרה.
לפי שעות העבודה שציינת עולה כי אתה הרבה יותר מ 186 שעות ועל כן צריך לקבל תשלום של שעות נוספות.
ככל וסיכמת עם המעסיק כי השכר שלך הוא עבור 186 שעות בלבד אז על המעסיק לשלם לך הפרש של השעות נוספות.
ניתן לשלם בשכר גלובלי כל עוד יש התאמה בין השעות והשעות הנוספות שאתה עובד לבין השכר באופן שלא משלמים לך שכר מינימום ואם היית מחשב את השכר לפי שעות נוספות אז היית מקבל את אותו הסכום או שכר גבוה יותר.
בוקר אור
ההסכם הוא 7500 ל -186 ש מעבר לזה אני מקבל שעות נוספות
אך הטענה של החברה כ"א היא שה- 186 כוללת את יום שישי
לדוגמה אם אני עובד שבוע שלם ראשון עד שישי מצטבר 56 שעות שבועיות
בשקלול יוצא שאינני מקבל כסף על ימי שישי
הכוונה שהגלובלי שסוכם כולל את שישי .
האם זה מותר ע"פ חוק ???
דני שלום,
גם אתה ה - 186 שעות כוללות את יום שישי - עדיין יוצא שאתה עובד מעל 186 שעות לפי החישוב שרשמת לי. על המעסיק לשלם לך שעות נוספות לפי השעות שעבדת בפועל.
סימה שלום,
עליך להודיע למעסיק כי את בהריון ולבקש ממנו להמשיך לעבוד באותו היקף משרה.
ככל ואת עובדת מעל חצי שנה במקום העבודה, אם המעסיק ירצה להקטין את היקף המשרה יהיה עליו לבקש היתר ממשרד התמ"ת. ככל והמעסיק עדיין יבחר לפגוע לך בתנאים, הוא פועל בניגוד לחוק ועליך להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום שכן יתכן והמעסיק אף יצטרך לשלם לך פיצוי כספי על התנהלותו.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."