פרח ערב טוב,
לא אוכל להחליט עבורך אם כדאי לך להסכים לשינוי במשרה.
אבל כן אוכל להגיד לך כי הורדת אחוזי המשרה שלך מהווה הרעת תנאים ואת רשאית להתפטר כדין מפוטרת אך ורק לאחר שנתת למעסיק שלך מכתב בו את מודיעה על הרעת התנאים ומבקשת שהיא תתוקן ובמידה ולא תיאלצי להתפטר כדין מפוטרת.
מומלץ להיות מלווה בהליך זה ע"י עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
תודה על תשובתך. אודה לך רק אם תוכלי לומר לי באיזה חלופה עדיף לי לבחור בכדי שדמי הפיצויים שלי יהיו הגבוהים ביותר.
פרח,
אני מבינה שאת רוצה תשובה ספציפית, אבל איני יכולה להגיד לך באיזו חלופה לבחור, מבלי שפגשתי אותך ועיינתי בחומר שלך באופן פרטני, אם את רוצה תשובה ספציפית וודאית עליך להיפגש עם עו"ד הבקיא בתחום לפגישת ייעוץ אישית ולא על דפי הפורום.
באופן כללי, ככלל, פיצויי הפיטורים יהיו גבוהים יותר באחוזי משרה גבוהים יותר ובשכר אחרון גבוה יותר.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מרים שלום, עליך לתת הודעה מוקדמת על פי החוק, כמה זמן את עובדת בחברה ? האם את עובדת שעתית או במשכורת?
אילנה ערב טוב,
עבור יום המחלה הראשון אין תשלום, יום המחלה השני והשלישי - 50% אחוז לכל יום, ומהיום הרביעי - 100% משכרך.
בתקופת המחלה בתשלום את צוברת ותק לדמי הבראה, פיצוי פיטורים וכן את צוברת ימי מחלה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
מוריה שלום,
לפי דבריך מדובר בהסכם לתקופה קצובה,על כן את תהיי זכאית לקבל פיצויי פיטורים כל עוד אין בהסכם הוראה המאפשרת לצדדים לסיים את ההסכם בכל רגע נתון, וכל עוד המעסיק לא הציע לך 3 חודשים לפני סיום ההסכם להמשיך לעבוד ואת סירבת.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
הילה שלום,
אם נפגעת במקום העבודה עצמו או כאשר היית בדרך אל מקום העבודה או בחזור ממנו, הפגיעה תיחשב כתאונת עבודה ועליך להחתים את המעסיק על טופס בל 250 (ניתן להוריד מהאינטרנט). את הטופס בל 250 עליך להביא לרופא המטפל שיוציא לך תעודה רפואית לנפגע בעבודה ואז תהיי רשאית לקבל את תשלום של 75% משכרך מהמוסד לביטוח לאומי ועד 90 יום ממועד התאונה.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
הקלד את תגובתך
מה שקרה זה שלקוח השפיל אותי לפני עובדים ולקוחות, המעסיק דרש ממני לקבל אותו למרות זאת ואני החלטתי לרדת ממשמרת. לאחר מכן הורדתי מסידור העבודה. השאלה היא עד מתי הוא יכול לשלוח אותי לחופש?
אביבה ערב טוב,
אם המעסיק טוען שהוא לא פיטר אותך את רשאית לטעון להרעת תנאים שהוא לא הציב אותך במשמרות שתזכה אותך בפיצויי פיטורין אםן את עובדת מעל שנה..
שלום לך,
את רשאית ללכת לרופא תעסוקתי שיקבע אם את כשירה לשוב לעבודה או לשוב עם הגבלות מסויימות, במקרה כזה על המעסיק להחזיר אותך לעבודה או לפטר אותך. כמו כן, ניתן להגיע להסכמה עם המעסיק שתצאי לחופשה ללא תשלום עד שתחזרי לקו הבריאות.
בברכה,
סיון שטינברג עו״ד
יעל שלום,
האם הסיכום סוכם בכתב ? אם כן, מדובר כאן בהרעת תנאים ועל המעסיק להעלות לך את השכר ולא לתת לך כבונוס. אם הסיכום סוכם בעל פה, יש בעיה של הוכחה, המעסיק תמיד יכול לטעון אחרת. אלא אם תקליטי אותו.
לא סוכם באופן מפורש אך יש לי תכתובת במייל מול המעביד שם רשום:
(הודעה מהמעביד): מחודש יולי תקבלי תוספת בסך .
הקלד את תגובתך
בעז שלום,
יש מקומות עבודה לרוב מקומות גדולים ומאורגנים, שכאשר אחד מהעובדים חולה הם פונים אל המעסיק ומבקשים כי יפדה ימי חופשה מימי החופשה של כל העובדים על מנת לעזור לאותו עובד חולה, בדרך כל זה מתבצע באמצעות גוף או עמותה שמארגנת תרומות לאותו עובד.
לא מדובר בחובה בחוק וזה מאוד תלוי ברצון הטוב של העובדים ושל המעסיק, פדיון ימי החופשה מדווח ומשלמים על כך מיסים כמו כל רכיב שכר אחר.
על כן, ניתן לממש זאת על ידי פנייה ישירה אל המעסיק.
בברכה,
סיון שטינברג עו"ד
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."