מעיין שלום,
אני רשאית לשלוח אל המעסיקה מכתב בו את דורשת לקבל את הבונוסים מכוח תקנון החברה ותצייני כי ככל ולא תקבלי את התשלום תוך 7 ימים את תגישי תביעה לבית הדין לעבודה ותדרשי גם הלנת שכר.
במידה ולא תקבלי את התשלום, את יכולה להגיש תביעה, יש טפסי תביעה בבית הדין לעבודה (ניתן להוריד גם מהאינטרנט) ותצרפי לתביעה את תלושי השכר שלך, העתק של תקנון החברה והמכתב ששלחת אל המעסיקה.
בהצלחה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
יוליה שלום,
מאחר ואת עדיין עובדת במקום העבודה, אני מציעה לך להמשיך ולבקש את ההסכם ולדאוג כי הבקשות יהיו מגובות בכתב.
לגבי העמלות - האם זהו נספח חדש שלא הופיע כאשר חתמת על ההסכם ?
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
היה נספח שחתמתי עליו בזמנו
אך הנספח שניתן לי הוא לא הנספח שהיה חלק מהחוזה שלי-זהו נספח שהמנהל שלי נתן לי ובנספח הנ"ל אני אמורה להיות חתונה כביכול-ואני לא כי מעולם לא חתמתי עליו יש שם רק חתימה של המנהל שלי
קיבלתי מייל מהמנהל שלי שאמר לפנות רק אליו בנווגע לזה . האם זה חוקי בכלל שלכל דבר אני צריכה לפנות למנהל שלי ולא למשאבי אנוש ?
מה גם, עכשיו אמרו כי לא מוצאים את התיק עובד שלי-מה עלי לעשות ?
ככל ויש הבדל לרעה בין העמלות שהופיעו בנספח שעליו חתמת לבין הנספח החדש צייני זאת בפני המנהל עם העתק למשאבי אנוש, ושהכל יהיה מגובה בכתב.
אם יש העמלות נמוכות יותר בנספח החדש ויש פגיעה מהותית בשכרך ואת עובדת במקום העבודה מעל שנה את יכולה לטעון להרעת תנאים ולדרוש מהמעסיק שיתקן את תנאיך ויחזירם לתנאים הקודמים (שהפנייה שלך למעסיק תהיה בכתב עם אישור מסירה) וככל והמעסיק לא ישפר את תנאיך את רשאית להתפטר בדין מפוטרת ולדרוש פיצויי פיטורים.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
מני שלום,
אין תשובה מפורשת בפסיקה או בחוק בעניין זה, אך ניתן לעשות היקש מכוח חוק פיצויי פיטורים אשר קובע כי לחישוב השכר לפיצויים יש לעשות ממוצע שנתי של העמלות.
על כן, לדעתי אתה זכאי לקבל תשלום עבור ימי חג שהיית אמור לעבוד בהם לפי ממוצע העמלות שלך בשנה האחרונה ושהשכר היומי לא יפחת משכר מינימום יומי.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
תמי שלום,
אם את עובדת במקום עבודה פרטי ולא חל עליך הסכם קיבוצי או צו הרחבה ספציפי לתחום עיסוקך, את לא זכאית לקבל את ימי המחלה שנצברו.
לגבי היעדרות לבדיקות -כעקרון שעות אלו נועדו ליציאה של מספר שעות מיום העבודה אך אם נאלצת להיעדר ליום שלם לבדיקה שלא יכולת לעשות אותה במועד אחר מחוץ לשעות העבודה, יש להחשיב את יום זה כחלק מהשעות שמגיעות לך כשעות בדיקה ולא לנכות לך מהשכר.
במידה והיית יכולה לבצע את הבדיקה מחוץ לשעות העבודה או בזמן קצר יותר - לא תוכלי לממש את זמן זה מסגרת ה - 40 שעות וגם לא תוכלי לקבל על זה יום מחלה כי מדובר רק ביום אחד ועל היום הראשון לא מקבלים שכר, אך את יכולה לבקש שיפדו לך יום חופש.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר, עו"ד
הקלד את תגובתך
ארי שלום,
פורום זה משיב לשאלות בזכויות עובדים ולא בשאלות בביטוח לאומי, הנך מוזמן להפנות את השאלה לפורום ביטוח לאומי אצלנו בפורטל.
מעבר לכך, אוכל להוסיף ולטעון שככל והמעסיק לא פיטר אותך אתה רשאי להתפטר על רקע מצב בריאותי לקוי ולקבל פיצויי פיטורים.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
יהודית שלום,
סעיף 15 לחוק שירות המדינה גמלאות קובע כי ניתן לצאת לפרישה מוקדמת במספר מצבים הרלוונטיים לעניינך:
1. עובד עם ותק של מעל 25 שנה בשירות המדינה והגיע לגיל 56.
2. עובד עם ותק של 10 שנים ובן 60 או ועדה רפואית קבעה כי בשל נכותו אינו מסוגל לעבוד עוד בשירות המדינה.
3. פיטורי עובד לאחר 10 שנות שירות עקב מצב בריאותי לקוי כשדרגת נכותו היא 25 אחוז ומעלה.
4. פיטורי עובד לאחר 10 שנות שירותי עקב מצב בריאותי לקוי שתת הסעיף הקודם לא חל עליו ושמתאים לעניינך כי יש לך אישור מרופא תעסוקתי. .
לאור האמור לעיל, הייתי מציעה לך להתייעץ עם משאבי האנוש במקום העבודה איזו חלופת פרישה כדאי לך לנצל אם מרצון (כמו בתת סעיף 1, את עומדת בתנאיו) או לפי מצב בריאותי לקוי - ולפי אילו מהחלופות תקבלי תנאים טובים יותר.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
טל שלום,
ראשית מזל טוב!
שנית, חוק עבודת נשים קובע כי מאחר ואת עובדת כל יום מעל 4 שעות ביום, את זכאית לצאת מהעבודה לבדיקות רפואיות שגרתיות מבלי שהמעסיק ינכה את זמן זה משכרך עד 40שעות במשך חודשי ההיריון.
יש צדק בדברי המעסיק רק אם אכן הייתה לך האפשרות לבצע את הבדיקות שלא בזמן העבודה, ככל והדבר לא היה ניתן אז אסור למעסיק לנכות לך את זמן זה מהשכר.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
גיטה שלום,
לפי מיטב ידיעתי, בית החולים הדסה עין כרם הוא בית חולים ציבורי אשר אינו מקבל תמיכה ממשלתית ושייך לעמותת נשות הדסה.
מאחר ולפי דבריך בית החולים נמצא במצב כלכלי קשה ובשל כך הוא הוריד לך את אחוזי המשרה, נותרו לך שתי אפשרויות -אפשרות ראשונה - להמתין ולראות אם מצבו הכלכלי של בית החולים ישתפר ואז לדרוש לעבוד במשרה מלאה (תוך כדי שאת כותבת מכתב למעסיק ומציינת כי את לא מסכימה לעבוד ב - 40% משרה וכי אין מדובר בשינוי תנאי עבודתך, אלא את מסכימה להורדה בהיקף המשרה רק באופן זמני ובשל הנסיבות הכלכליות הקשות של המעסיק).
אפשרות שנייה - להתפטר ממקום עבודה ולקבל פיצויים בשל הרעת תנאים. כלומר עליך, לכתוב מכתב למעסיק בו את מודיעה על הרעת תנאים ומבקשת כי יתוקנו בכך שיחזירו אותך לעבוד במשרה מלאה, וככל ולא יעשה כן, תאלצי להתפטר בדין מפוטרת ותהיי זכאית לקבלת פיצויי פיטורים. מומלץ להיות מלווה בהליך זה ע"י עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר - עו"ד
ארתור שלום,
ככל ולא חל עליך הסכם קיבוצי או חיקוק הקובע אחרת, המעסיק אינו רשאי לנכות לך את הנזק שנגרם לרכב ו/או את השתתפות העצמית מהשכר אם אינך מסכים לכך.
מעבר לכך, לא די בהסכמתך בעל פה, על המעסיק לקבל את הסכמתך בכתב.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."