שכרתי דירה עם אופציית הארכה לשנה נוספת. בעל הדירה רוצה למכור את הנכס. אני רוצה לממש את האופציה לשנה נוספת, האם בעל הדירה רשאי להתנגד לכך ? האם הוא רשאי להעלות את שכ"ד עם מימוש האופציה ?
לכל חברי הפורום שלום וברכה!! אני עומד למכור את דירתו של אבי עליו השלום באחת מעיירות הפיתוח בדרום( שמוכרזת בהגדרת שיקום שכונות). החוזה ובו המכר התקיים במלואו, פרט לטופס היטל השבחה שאיליו אני מחכה. הדירה היא דירת קרקע שיושבת על שטוח של 45.90 מטר רבוע.. למפרע משיחה עם אחי הבכור התברר שבשנות ה50-60 ( לפני ה1.7.75)בוצעה הרחבה לתוך החצר האחורית ועליה נבנה מטבח לצורכי בישול והוא חורג ב-8-9 מטר רבוע כך ששטחו של הבית היום הוא 55 מטר מרובע ולא כפי שציינתי בהתחלה( 45.90...) איך עובדת הבדיקה של אגף ההנדסה? האם נשלח שמאי לבית?האם בבדיקה שגרתית של שמאי הוא יעלה על הבעיה ויפסול את החוזה( על ידי בדיקה ופסילת החוזה עד להסדר?9 עד כמה אשלם באם יגיע המצב לכך?( אני לחוץ היות ויש לי הוצאות גדולות( חתונה של הבן) אותם ברצוני לכסות... תודה למגיבים....!!!
;
מכרתי שתי דירות בסוף 2013. על היקרה יותר אני מבקשת פטור. על הזולה יותר, אני אשלם מס שבח על הפער בין מחיר הקנייה למחיר המכירה. האם אני יכולה "לקזז" מההתייקרות של הדירה את החשבוניות על שיפור הדירה שהשקעתי במהלך השנים (פרקט, חלונות, תריסים ועוד), אם חשבוניות אלו הוגשו למס הכנסה במהלך השנים?
מהם מרכיבי הרכוש ,בבית משותף(כולל הצמדות כמו מחסן מקורה מסומן,חניה מקורה מסומנת ומרפסת הכלולים בחוזה) אשר ע"פ חוק המקרקעין 1969 סעיפים 57-58 נכללים בתחשיב מיסי הועד?
לפני שנתיים,רכשתי ישירות מיזם, דירה בבית משותף בן 19 קומות. עפ" החוזה, במסגרת התשלום ששילמתי,הנכס שרכשתי כולל :דירה, מרפסת לא מקורה, הצמדות מחסן מקורה וחניה מקורה במרתפי הבניין ( 3 קומות) . עם כניסתי לדירה ,קיבלתי מהיזם , רשימה של כל הדירות בבניין המציינת את גובה התשלום לועד שעל כל דייר לשלם. כאשר בתחשיב, ע"פ הנאמר בחוזה (הוכן בהתאם לחוק המקרקעין)נכללו פרט לדירה עצמה, גם :המחסן, החניה וחלק יחסי מהמבואה הקומתית. היום לאחר שנתיים החליט הועד ללא שהעמיד להצבעה לשנות את התחשיב הכולל את שטח הדירות בלבד ללא מרפסת מקורה, ללא מבואה ,ללא מחסן וללא חניה.ובהתאם את גובה מיסי הועד. שעל כל בעל דירה לשלם בטענה--שהתחשיב הראשון של היזם לא נעשה ע"פ חוק המקרקעין והגיע הזמן לתקן זאת(ברור כמובן שההבדלים גודל שטח המרכיבים כמו מחסנים מספר החניות ושטחי המבואות השפיעו על גובה מיסי הועד ברשימה החדשה. אבקש חוות דעתך לחוקיות החלטת הועד וחוקיות מרכיבי הרשימה החדשה אשר נקבעה ללא כל דיון כאשר שני מרכיבי הרשימות טוענות שנעשו ע"פ החוק תודה -יוסף
שלום חברים, אשמח להיוועץ בכם ולקבל טיפים ע"מ לא להסתבך בהשכרת הדירה שלי. כאמור, אני מעוניינת להשכיר את הדירה ורציתי לבדוק מה הם תנאי התשלום שמבטיחים אותי (האם ישנו הסדר בתשלום באשראי - כך שחברת האשרי משלמת לי שוטף ואז אני יותר רגועה? האם זה מקובל?
בבעלותי מגרש בחכירה בניהול המנהל ובבעלות קק"ל ברמת גן בשטח 500 מ"ר שניתן לפצל לשתי יחדות מגורים. כרגע בנוי בית בגודל 110 מ"ר ומתכוון לבנות שתי יחידות כשכל אחת בגודל כ-240 מ"ר.
מובן לי שצריך לשלם דמי הסכמה למנהל כדי שייתנו הסכמתם להיתר הבנייה.
אולם יש גם מסלול של העברת בעלות בתשלום לפי החלטה החלטה 3264 מ-2009 שמקנה בעלות על מגרשים מעל 280 מ"ר תמורת 3% מערך הקרקע.
לפי הבנתי אדמות קק"ל לא נכללות היות ומוסדות קק"ל לא אשרו את ההחלטה.
החלטה 1185 מסוף 2012 מאפשרת לחוכרי אדמות קק"ל להינות מההטבות הגלומות בהעברת הבעלות אך ללא רישום הבעלות.
באתר של המנהל לגבי החלקה האמורה ניתן לראות שרשום שלא ניתן להעביר בעלות אך ניתן להינות מההטבות של בעלות. לגבי ערך הקרקע אין שמאות בחלקה שלנו אבל יש של חלקות דומות בשכונה שלגביהם יש שמאות.
לפי הערכה שעשיתי עדיף לנו להעביר בעלות על פני תשלום דמי הסכמה. השאלה היא כיצד זה מתבצע אם בכלל? איך מנצלים את ההטבות הגלומות בבעלות לפי החלטה 1185?
לפני כ 13 שנה קיבלתי מההורים "זכות" לרכוש שטח במושב. שילמתי את כל הנדרש למינהל.
כעת, מבקשים האחים פיצוי על הזכות הנ"ל. לטענתם השטח שווה כעת כמיליון ש"ח. במועד הרכישה, השטח לא היה נשאר כחלק מהמשק אם לא היה נרכש. כולם הסכימו שאני יכולה לקנות אותו. לא דובר על פיצוי עתידי.
האם יש להם זכות לדרוש פיצוי כל כך גבוה לאחר כל כך הרבה שנים? לפי עליית ערך הקרקע?
(לא הבאתי שמאי וזה בערך השווי לטענתם של הקרקע).