ישנם מספר פעולות שנדרש לעשות על מנת להניע תהליך כזה, ובין היתר, יש לבדוק כי הפרויקט אפשרי מהבחינה התכנונית והמשפטית, יש לקבל הסכמת הדיירים, יש לעניין יזם שיהיה מוכן להכנס לפרוייקט. ישנם בעלי מקצוע המתעסקים בתחומים אלו והם יוכלו לסייע בידך. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
על פניו אתה יכול לפנות לרשויות הרלוונטיות ולברר בדיוק מה הסטאטוס. אך מהשאלה קשה להבין מה בדיוק ארע בעבר ואילו הצהרות/דוחות הגשת ולמי ומה היו התוצאות. מכאן שיש צורך לבצע התחקות אחר המידע והמסמכים הנדרשים כדי לגבש תשובה יותר מושכלת.
לא ברור משאלתך מאיזה בחינה את שוקלת האם כדאי או לא כדאי לרכוש דירה בפרוייקט תמ"א. וגם לא ברור בדיוק האם כוונתך לתמ"א 38, האם פינוי בינוי וכו' וכן באיזה שלב של הפרויקט.
הקלד את תגובתך
באופ עקרוני ומתומצת ניתן להשיב כי תמ"א 38 הינה תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. התוכנית נועדה לתמרץ חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה אולם בפועל דיירים רבים רואים בתוכנית זו כהזדמנות לשפר ולהשביח את הדירות והחלקים המשותפים בבניין כחלק מהליך החיזוק. חשוב מאוד לבחור את אנשי המקצוע הנכונים שילוו את הפרויקט ויבטיחו את הצלחתו.
הקלד את תגובתך
ראוי יהיה לבחון את ההסכמות שנקבעו בהסכם הרכישה לפני שמחליטים כיצד לפעול מול הקבלן בעניין זה.
ראשית, יש צורך לברר מולך פרטים נוספים על מנת להעניק לך תשובה מלאה ומדויקת ולכן אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני בעניינך. מעבר לכך, מאחר ואין בשאלה את מלוא הפרטים הנדרשים כדי לנתח את המצב הספציפי נקח מקרה לדוגמא: מצב בו לאדם 2 דירות והוא לא מכר דירה בארבע שנים האחרונות - במצב כזה אותו אדם יוכל למכור דירה אחת עד ליום 31.12.2013 ולבקש לקבל פטור לפי הפטור של טרם כניסת הרפורמה (כדאי לתכנן את לוח הזמנים בצורה נכונה). את הדירה השניה למכור לאחר 1.1.2014 ולבקש לשלם מס שבח שיחושב באופן לינארי. חשוב להדגיש שוב כי זו דוגמא להמחשה בלבד.
השאלה אינה נוגעת למישור המשפטי גירדא ונראה כי על פניו כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום הפיננסי בעניין זה.
הקלד את תגובתך
לא בברור משאלתך מדוע ברצונך לבצע את ההעברה היום? האם כדי לחסוך בתשלום מס עתידי? האם בכוונתך למכור את הדירה עוד טרם שינוי החקיקה בתחום מיסוי המקרקעין? האם הוריך עדיין בחיים?.
הדירה מושכרת ואין כרגע כוונה למכור. הדירה רשומה על שם אבי שעדיין חי, עד 120. הדירה לא הועברה על שמי כשהורי בחיים בגלל שיקולי מס, לאחר ייעוץ משפטי שאחרי הפטירה המסים נמוכים יותר. השאלה אם המציאות הזו השתנתה בעקבות החקיקה החדשה. תודה רבה
סעיף הפטור שנקבע באופן יחודי למי שירש דירה לא אמור לשתנות באופן מהותי והוא מעניק פטור לצאצא או בן זוג של מי שנפטר בתנאי שהדירה של הנפטר היתה דירתו היחידה, וכן, כי בעת מכירת הדירה היה המוריש, לו היה בחיים, זכאי לקבל פטור. אך חשוב לציין כי זה העקרון הכללי ויש צורך לבחון באופן ספציפי יותר כל מקרה לגופו.
הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה על מנת שניתן יהיה לגבש עמדה מושכלת לאחר בחינת כל המסמכים והעובדות הרלוונטיות.
אני לא מצפה שתשובה בפורום באינטרנט תחליף ייעוץ משפטי מקצועי.. אבל ברור שלפנות לקבלת ייעוץ כזה יעלה לא מעט..וסביר שעו"ד כזה יצטרך גם מידע ממהנדס שגם הוא לא יעבוד בהתנדבות,והנה הוצאתי אלפי שקלים על עיסקה שבכלל לא בטוח שהיא שווה את הטרחה וההוצאות...
מאחר ושאלתך מעוררת שאלות משנה ספציפיות לא ניתן להשיב לך באופן רציני וענייני מבלי לבחון את המצב התכנוני, המשפטי והעובדתי של הנכס והעסקה הפוטנציאלית. לכן הומלץ לך לפנותץ לייעוץ פרטני.
על מנת להשיב לך באופן מדוייק וספציפי למקרה שלך יש צורך לברר מול פרטים נוספים. לכן מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
האם בינואר 2124 משתנים החוקים לגבי תשלום מס שבח מכרתי דירה 2012 האם כדאי לחכות ל22014
בעקבות הרפורמה במיסוי המקרקעין, התקבלו מספר שינויים בתחום מיסוי מקרקעין (מס שבח ומס רכישה). חלק מהשינויים שנקבעו ברפורמה מבטלים הוראות פטור קיימות וחלק מהשינויים מאפשרים הקלות באמצעות תכנון מס לגיטימי. מכאן כי יש צורך לבחון כל מקרה לגופו על מנת לוודא את העיתוי הטוב ביותר לביצוע העסקב במישור הנזכר. לכן מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.