סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני חוזים(512)

שאל בפורום דיני חוזים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

25/11/2022 19:45 חני גיבלי ביטול חוזה ביטול חוזה
לאחר שחתמתי על חוזה שכירות הבנתי שבונים ממדים בבניין שזה אומר יהיה לי רעש ואני עובדת מהבית, אומנם התחילו מהצד השני של הבניין והם
ו בטענה שהם לא ידעו על זה והשוכרים לא אמרו להם על זה כלום .אמרתי תבררו לי את. זה ולא היה מענה ושלחתי לה נקווה שלא יהיה רעש והם אמרו נקווה.ומזה אני מבינה שיש מצב לרעש.בחוזה כתוב שהשוכר ישמור על שקט ולא יחרוג.עוד שבועיים צריכה לעזוב את הבית שאני גרה בשכירות.אני בדילמה מה עושים?

10/11/2022 11:53 ארי צריך עורך דין במקרה של הפרת חוזה צריך עורך דין במקרה של הפרת חוזה
מכיוון שהכתיבה שלי בעברית לא כל כך טובה זה תרגום של גוגל

אני מחפש עורך דין שיודע לטפל במקרה של הפרת חוזה ויקבל שכר טרחה מותנה באחוזים מוסכם. בחוזה כתוב סכום הקנס במקרה של הפרת חוזה. איך אני יכול למצוא עורך דין כזה

כל תשובה ועזרה תתקבל בברכה

Hello Ari, I have read your message. please contact me via:
[email protected]
And email the agreement there
Adv. Dror Harel

13/11/2022 17:10 ארי answer for Dror Harel

thank you very much for the answer and trying to help
I will email you

Hello
sorry for asking again but I have sent already to emails and did not get any answer yet. any answer is very much appreciated

22/11/2022 13:44 דרור שאלה על הוספת סעיף שאלה על הוספת סעיף
שלום,

אני גר בדירת שותפים כמה שנים ויש לי יחס מצויין עם בעל הבית.
כידוע רוב האנשים הם אנשים טובים ונורמלים בסך הכל, אך יש מיעוט מסויים של אנשים שנראים נחמד אך באמת הם רעים מאד וכמובן שזה גהנום לחיות עם כאלו אנשים.
כרגע אנחנו צריכים שותף חדש, השאלה אם אפשר להכניס סעיף שיגן עלי מפני כאלו אנשים.
בסעיף יהיה כתוב משהו כמו -

כל שותף מחוייב בשמירה על הניקיון, על הסדר ועל שמירת השקט במרחב הציבורי. במידה ודרור שהוא נציג בעל הבית יחליט ששותף מסויים מפר את אחד מהדברים האלו או דבר אחר שמפריע לשאר השותפים, זו תהיה הפרה יסודית של החוזה והשותף יצטרך לעזוב תוך 30 יום או שצק הפקדון שלו על סך 10,000 שקל יופקד. לדרור יש שיקול דעת בלעדי בנוגע למה נחשב הפרה.

החוזה הוא חוזה סטנדרטי של דירת שותפים כאשר השותפים מצד אחד ובעל הבית מצד שני.

מבחינת בעל הבית אין לו שום בעיה שאעשה משהו כזה או משהו דומה.

ואז אם יכנס שותף שלמפרע יתברר שהוא בעייתי, אז כמובן אחרי כמה הערות בעל פה ואם לא יהיה ברירה, פשוט יהיה לי את האפשרות החוזית להוציא אותו תוך 30 יום. ואם לא יסכים לצאת יופקד לו צק בטחון של 10,000 שקל שזה אמור להיות זרז מספיק חזק לכל אחד לצאת בלי לעשות בעיות. וב-30 יום האלו אני אמצא שותף אחר שיחליף אותו.

תודה רבה ומקוה שהשאלה מובנית!!!

18/11/2022 07:49 לירון ביטול צ'ק ביטחון על סך 3,000 ש''ח ביטול צ'ק ביטחון על סך 3,000 ש''ח
שלום רב: ביטלתי את הצ'ק האחרון של חודש דצמבר עקב חתימה על חוזה שכירות חדש במקום אחר, אולם את צ'ק הביטחון על סך 3,000 ש''ח לא ביטלתי כי אני לא יודע האם כדאי לבטל אותו ואז להגיש בקשה להתנגדות לביצוע שטר במקרה של בקשה לביצוע שטר מצד בעלת הדירה? או שעליי לדרוש את השבתו במסגרת תביעה אזרחית במידה ובעלת הדירה עושה בו שימוש שלא כדין?
יש לציין כי ביטול החוזה היה מוצדק בנסיבות העניין, כי בעלת הדירה נתנה לי דירה עם בעיות תחזוקה רבות, ודירה עם קיר גבס הגובל עם שכנים אחרים שגרם לאובדן הנאה מהמושכר.
כמו כן - המטבח והכניסה לדירה עשויים מבניה קלה מפח שמיועד בכלל לשמש מחסן לגינה.

שלום לירון
לא ניתן לייעץ על נושא זה בהודעות.
אתה יכול ליצור עמי קשר ישיר לייעוץ

19/11/2022 10:53 טלי סדר דין מקוצר סדר דין מקוצר
האם ניתן להגיש תביעת חוב בדין מקוצר, אם חוזה לא בתוקף נכון ליום יצירת החוב?
כלומר הוגשת תביעה על חוב שנוצר ב2021 כאשר חוזה חתום שנכתב, תקף בשנות 2016-2018 וזה חוזה שצורף לתביעה.
תודה

01/10/2022 17:51 יונתן שאלה לגבי דירת שותפים שאלה לגבי דירת שותפים
שלום,
אני גר בדירת שותפים. אחד מהשותפים מזמין לפעמים שותף שהיה פעם בדירה ועזב. השותף הזה כשהיה בדירה עשה הרבה צרות בלשון ממש המעטה ואני לא רוצה לראות אותו באופן כללי ובטח שלא במקום בו אני גר. אני מבין שהכי פשוט לבקש מהשותף הנוכחי לא להזמין אותו אבל מגישושים שלי בנושא הבנתי שהוא לא יסכים לכך ויש פה עוד נקודות שכאן לא המקום להרחיב. השאלה היא האם אני יכול באופן חוקי למנוע מהשותף לשעבר להכנס או שאם אחד השותפים הנוכחיים נותן לו רשות להכנס הוא יכול להכנס? החוזה הוא חוזה סטנדרטי לחלוטין של דירת שותפים (כתוב בהתחלה שהשותפים "כולם ביחד וכל אחד לחוד ובערבות הדדית". אחרי זה ב"מבוא" כתוב - "בכל מקום בו מופיע המילה שוכר בהסכם זה הכוונה לכל השוכרים כולם ולכל אחד מהשוכרים לחוד ובערבות הדדית", "למען הסר ספק מבואר כי כל יחידי השוכרים נחשבים ליחידה אחת ואין אפשרות בשום מקרה ובשום תנאי להפריד ביניהם אלא בהסכמת המשכיר בכתב").
תודה רבה

שלום יונתן
אין קשר בין הסעיפים שציטטת לבין הזכות של השותף להזמין אורחים מטעמו.
עליכם להסדיר זאת ביניכם.
בהצלחה

14/09/2022 15:59 עמית בעיות עם המשכיר בנוגע לנזילה בדירה בעיות עם המשכיר בנוגע לנזילה בדירה
שלום,
נכנסתי לדירה לפני פחות מחודש, וגיליתי יומיים לאחר הכניסה, שיש נזילה בתחתית כיור המטבח. זה כבר יום ה-29 שיש עדיין נזילה. המשכיר הגיע בעצמו כבר 3 פעמים כדי לתקן את הנזילה, אך היא לא חולפת. אחרי הפעם ה-1 שהוא ניסה לתקן, עדכנתי אותו שהתקלה עדיין קיימת, והוא אמר שצריך להביא אינסטלטור, והוא אמר שהוא יעביר את המספר שלי לאינסטלטור, אמרתי לו שאני לא מוכן, ושהוא יעשה את התיאום. במשך שבוע לאחר העדכון, היה נורא קשה להשיג אותו, התקשרתי אליו כמה פעמים, הוא ניתק לי פעם אחת, וגם לא חזר אליי. אחרי שהצלחתי להשיג אותו, הוא אמר שהוא יביא את האינסטלטור בשבוע הבא. כאשר הגיעה תחילת אותו שבוע הבא, שלחתי לו הודעה עם צילום החוזה (צילום של סעיף תיקון קלקולים תוך זמן סביר) ושאלתי מה קורה עם האינסטלטור, המשכיר אמר שהוא דיבר איתו, וזה משהו שהמשכיר יכול לטפל בעצמו, ביקשתי ממנו שיגיע באותו שבוע, הוא הגיע בסוף השבוע, וזאת הפעם ה-2 שהוא הגיע. באותה פעם 2, באותו יום, הוא הגיע, עבד כמה דקות ואז הלך לקנות חלק חדש, אמר שהוא עוד מעט יחזור, אמרתי לו שאני צריך לצאת, אז הוא אמר לי להשאיר לו מפתח, אז אמרתי לו שיש לו מפתח ספייר, הוא אמר שזה אצלו בבית (הוא גר רחוק מהדירה) אז אמרתי לו בסדר אני אחכה לך. הוא חזר אחרי זמן קצר, סידר הכל, ואמר לי להסתכל בעצמי לראות אם יש נזילה, אמרתי לו שזה לוקח זמן עד שרואים נזילה, הוא הלך ואמר שאני אעדכן אותו אם אני רואה משהו, ושהוא בינתיים בסביבה. הוא גם אמר לי לא לנגוע בחלק החדש, ואמרתי לו שאני בכלל לא מתקרב לאזור הזה. 10 דקות לאחר שהוא הלך, כתבתי לו שזה שוב פעם נוזל, הוא כתב אוקיי. אחרי כרבע שעה כתבתי לו אם הוא חוזר, אמר לא היום, אמר שבוע הבא. כתבתי לו בחזרה, שאם הנזילה לא מסודרת עד עוד 3 ימים קדימה (כלומר עד היום ה-27) אני מזמין אינסטלטור בעצמי, משלם לו, ומוריד את זה מהשכ"ד (יש לציין שזה מפורט בחוזה, שהמשכיר צריך לתקן תוך זמן סביר, ואם לא אני רשאי לתקן בעצמי ולהוריד זאת מהמשכיר). כתב לי שאם הוא שומע עוד איום או בקשה נחרצת, הוא יבקש ממני לעזוב את הבית בצורה מיידית, שאיתו לא עובדים ככה ושאני אזהר עם איך שאני מדבר אליו. כתב לי גם, שאני אשאיר לו מפתח, ושהוא ישתדל לחזור באותו יום או למחרת. לגבי העניין הראשון, אמרתי לו שאין לי מה להיזהר, ושהוא אמור תוך זמן סביר לתקן תקלות, כבר עברו כ-3 וחצי שבועות. אמרתי לו להסתכל בחוזה, שאם הוא לא מתקן משהו, אני רשאי לתקן ולהוריד זאת מהשכ"ד. כתב לי שזה לא תקלה, וכתב לי שזה קצת נזילה שאני עשיתי, שהזזתי את הצינור. הגבתי לו, "תגיד אתה ברצינות אמרת את זה עכשיו?" "אני עשיתי את זה?!" ו"נזילה זה מאוד תקלה!". לגבי העניין השני, אמרתי לו שאני לא משאיר לו מפתח, כי ברצוני להיות בדירה כשהוא שם, ושאני אחזור למחרת בלילה, הוא אמר נדבר אז. יום אחרי, זאת הפעם ה-3, הוא בא שוב לתקן אך כאמור עדיין ישנה נזילה. כתבתי לו שיש עדיין נזילה וגם צילמתי סרטון, הוא אמר שהוא לא רואה, ושאין מה לעשות וצריך לחיות עם זה. כתבתי לו שוב שיסתכל טוב, אמר שלא רואה ושאני אצלם איפה זה. אמרתי לו שצילמתי הכי קרוב שאפשר, וגם כיוונתי אותו לחלק הספציפי ולרגע המדויק בסרטון שבו רואים נזילה. הוא שלח לי תמונה, שבה נראה שהוא תיקן חלק לא נכון, הבהרתי לו שהוא עבד על החלק הלא הנכון, שאלתי מה עושים מפה, אמר שיבוא מתישהו.
מיותר לציין, שהיו מבחינתי אינספור פתיחות וסגירות מי הברז לווידוא נזילה, שיחות טלפון ואינספור כניסות לוואטסאפ בגין נושא זה, אינספור פתיחות וסגירות דלתות הארון של תחתית הכיור, אינספור עמידות וגם מספר ישיבות (לקיחת כיסא או על מיטה) לצורך הסתכלות על תחתית הצינור, אינספור הזזות דלי שנמצא מתחת לתחתית הכיור, גריפת המים מתחת לתחתית הכיור וצילום תמונות וסרטונים בטלפון לצורך שליחה בוואטסאפ.
על-פי דעתכם, האם נעשה משהו שלא היה צריך להיעשות? כמו כן, מה באפשרותי לעשות כעת?

18/09/2022 17:44 עמית בבקשה דחוף

אשמח מאוד לקבל תשובה כמה שיותר בהקדם, על הבעיה שלי המפורטת פה.

04/09/2022 09:36 אייל רכישת קורס לימודי אונליין והתחרטות אחרי חודשיים רכישת קורס לימודי אונליין והתחרטות אחרי חודשיים
הי שלום
רכשתי קורס אונליין של לימודי הייטק במרץ 2022. התשלום נפרס ל-11 חודשים של 1000 ש"ח כל אחד ,עד לינואר 2023.
קבלתי גישה לקורס אונליין עם שם משתמש וסיסמה.
הקורס מורכב משיעורי וידאו שהקולטו מראש.
לאחר כחודשיים הבנתי שזה לא בשבילי. גם לא הגשתי אף עבודה או תרגיל בקורס.
בינתיים שלמתי כבר 6 תשלומים. האם ניתן להפסיק את התשלומים עקב עזיבה של הקורס ?

תודה מראש ויום טוב

שלום אייל
ישנם תנאים משפטיים שטופס ההצטרפות / תקנון / חוזה עליו חתמת.
בדוק זאת.
בנוסף, תוכל לפנות למכללה ולדרוש מענה בנושא.. ולהמשיך משם..

22/08/2022 04:26 אבי מה ניתן לעשות מה ניתן לעשות
בהסכם בין עו"ד ללקוח רשום שעל העו"ד להעביר את כתבי הטענות שהוא כותב לאישור הלקוח לפני הגשתם לבימה"ש.

בפועל העו"ד מזלזל בעבודה, וכתביו מצריכים תיקונים, כך שלפני שהוא מגיש כתב טענות לבית הדין או לביהמש הנ"ל עובר כ-4 פעמים תיקונים מצד הלקוח.

לגבי בקשה שכתב הלקוח תיקן את הלקוח כ 3 פעמים בכתב ובפעם האחרונה תיקן בעל פה טלפונית, אלא שהסתבר שהבקשה הוגשה לבית הדין הרבני ללא התיקונים הטלפוניים.
והעו"ד מסרב לתקן זאת. טוען שלא ניתן לאחר שהוגשה בקשה וניתנה החלטה (בה רק הוחלט שהצד השני יגיב) לתקן. ודורש לקיים שיחת הבהרה לגבי נהלי עבודה שאם הלקוח לא יקיימם הוא יפסיק הטיפול בתיק.
1. לגבי התיקון שהעו"ד אמר טלפונית שיתקן ולא בוצע האם העו"ד חייב לתקן?
2. האם העו"ד יכול להגביל את מס' התיקונים מצד הלקוח לגבי כל כתב טענות? או שהוא מחוייב לתקן עד לאישור הלקוח לא משנה כמה פעמים הלקוח מתקן?

תודה רבה


אבי שלום,
מומלץ לקיים דיון מכבד וממצה בין הלקוח לבין עוה"ד בכדי שיהיה ניתן לבצע את העבודה באופן יעיל ומקצועי. כמובן שמספר סבבי התיקון צריכים להיות מוגבלים וכדאי לציין את כל ההערות כבר בסבב הראשון.
בהצלחה

12/08/2022 21:44 אורלי שאלה דחופה שאלה דחופה
הבנק תבע אותי ואת פרודי , לגבי חשבון משותף ,תביעה כספית ביחד ולחוד.

הבנק הגיע להסדר עם פרודי לגבי 3/4 מהסכום. ההסדר אושר ע"י ביהמ"ש, ו הבנק ביקש מביהמש  להמשיך את התביעה רק כנגדי.

הבנתי שהתביעה ביחד ולחוד טומנת חבות של שניים, ושלפיכך אסור לתובע להגיע להסדר לגבי אחד הנתבעים ולפטור אותו מהתביעה,  ולהמשיך לנהל את התביעה כנגד הנתבע השני בלבד, מבלי שנתבע 2 אישר שהוא מוכן שהחבות תהיה שלו בלבד.

ושהתנהלות כזו מצד התובע מהווה פיצול תביעה יחד ולחוד.

1. האם מעשה זה מצד התובע מהווה פיצול תביעה של יחד או לחוד? 

2. לפי איזה חוק , פסיקה או כלל אסור לפצל תביעה יחד או לחוד? 

תודה רבה


שלום אורלי, לא ברור משאלתך אם בית המשפט נענה בחיוב לבקשת הבנק ובכל מקרה יש לעיין בפרוטוקול הדיון ובהחלטות. הבנק רשאי להפרע מכל החוב שיש לזכותו. יש לבחון את המסמכים המשפטיים כראוי לפני שמייעצים בעניין. אם יש כנגדך כתב תביעה, מומלץ לפעות לעו״ד לקבלת חוות דעת וייעוץ כיצד לפעול.
בהצלחה

עורכי דין מובילים בפורום דיני חוזים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד דקל קרבר

"נשמח לספק לכם שירותי ייצוג מקצועיים ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך דגש על שירות מסור ומקצועי..."

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."