שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת "נָגִישׁ בִּקְלִיק" הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
סגור

מצא עורך דין :

כל הקטגוריות
כל תחומי העיסוק
כל האזורים
כל הערים

שאלו עו"ד על דיני חוזים(514)

שאל בפורום דיני חוזים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

13/06/2022 03:15 טל המוכר ביטל את העסקה רגע לפני החתימה על החוזה המוכר ביטל את העסקה רגע לפני החתימה על החוזה
שלום,
במשך חודש אחרי לחיצת הידיים שלחנו מספר תיקונים וטיוטות של חוזים עם עורך הדין שלנו אולם כמעט ללא תגובה מהצד השני עד שביום החתימה על החוזה שניסה למשוך עוד ועוד את הזמן, המוכר הודיע לעורך דיננו שהוא מבטל את העסקה. עורך הדין שלנו לא טרח להודיע לנו והגענו למשרדו רק כדי שהוא יגבה מאיתנו את מלוא שכר טרחתו 0.5% + מעמ כמו שהיה אמור לקבל לו התבצעה העסקה. האם הדבר מקובל או שנהוג לשלם שכר טרחה במקרה זה עבור הערכת שעות כפול שכר שעתי?
בנוסף אמר שמוכן לייצג אותנו בשליחת מכתבי התרעה נגדם על מעשיהם ובתביעה נגדם בבית משפט בתמורה לאחוזים. מה האחוזים המקובלים?
האם יש בכלל עילה ללכת לבית משפט או לדרוש מהמוכרים משהו רק על סמך סיכום בעל פה שהיה. אמנם בגלל שהמתנו חודש ימים לעורכת הדין של המוכרים שלא התנהלה ומשכה זמן, פספסנו עסקה אחרת חלופית, אבל האם יש תוקף משפטי אם טרם נחתם החוזה בפועל ולא נכתב זכרון דברים כתוב אלא רק התבצעה לחיצת יד?

טל שלום, בחודשים האחרונים התרחשו מקרים דומים רבים לזה שקרה לך, בין היתר בגלל עליית מחירי הנדל"ן והרצון של המוכר למקסם את המכירה. ניהול המו"מ בחוסר תו"ל אומנם מאוד מתסכל ואכן גם מסב נזקים ואולם התביעות אינן פשוטות ובכל מקרה לא תקבל סעד של אכיפה אלא לכל היותר פיצוי כלשהו. כל מקרה נבחן לגופו ולכן יש לקבל ייעוץ מעו"ד שמתמחה בכך ולשקול אם כדאי להשקיע בכך משאבים או להמשיך הלאה בחיים וללמוד מזה להמשך. בהצלחה
עו"ד דרור הראל

תודה רבה על תשובתך. סוכם בהודעת ווטסאפ שנשלחה על ידי אליו "מאשר שכר טרחה של 0.5 אחוז מהתמורה בעסקה."
המשמעות היא שאם לא בוצעה עסקה ולא הייתה תמורה בעסקה, לא הייתי אמור לשלם לו דבר. לא כך? תודה

27/04/2022 15:37 דוד א בירור סעיף בחוזה בירור סעיף בחוזה
שלום וברכה
רציתי להתייעץ איתך על סעיף בחוזה שלי שהמוכר (קבלן- דירה על הנייר) הצמיד את התמורה לדולר.
החוזה נחתם לפני כארבע שנים ומבדיקה שערכתי יצא שהדולר ירד באותה תקופה באופן ניכר מה שמורה לכאורה שהייתי צריך לשלם פחות (דבר שלא אירע כי לא ידעתי כלל על ההצמדה).
אך השאלה שלי היא, שכתוב בחוזה שאם הדולר יהיה גבוה מ4 ש"ח ישלם הקונה את ההפרש מ4 ואילך, זה אומר שההצמדה רק לטובת המוכר? ורק אם הדולר יתייקר מעל 4? זה חוקי להצמיד באופן חד צדדי?
תודה רבה!!
מעתיק את לשון החוזה - 7. התמורה תהיה צמודה לשער הדולר. במידה ובמועד אחד מהתשלומים לעיל, יהיה שער דולר ארה"ב גבוה מ-4 ₪ עבור 1 דולר ארה"ב אזי ישלמו הקונים את התשלום בתוספת ההפרש בין 4 ₪ לבין השער שיהיה ידוע במועד התשלום בפועל.

שלום דוד, עקרון חופש החוזים מתיר לצדדים לקבוע ביניהם את תוכן החוזה ובעניינך מדובר בתנאים מסחריים בקשר להוראות התשלום אשר נמצאות ככל הנראה במתחם הסבירות ועל כן לא ניתן לקבוע שמדובר בסעיף "לא חוקי" או מקפח בצורה קיצונית. מלשון הסעיף נראה שהקבלן רצה להבהיר במקרה ששער הדולר יעלה תאלצו לשלם את התמורה בפועל לפי השער הקובע ביום התשלום.
יש להבהיר שתשובתי אינה מהווה יעווץ מחייב או מקצועי מאחר ולא עיינתי בהסכם כמכלול ומדובר רק על פרשנות חופשית כתשובה לשאלתך הכללית.
בברכה,
דרור

02/05/2022 11:24 דוד הנ"ל

רק רציתי לברר אם חוזה קבלני מוגדר חוזה אחיד?

על פניו כן. מי שקובע זה בית משפט.

26/04/2022 17:48 נתי המשכיות החוזה עם יורשי נפטר המשכיות החוזה עם יורשי נפטר
שלום,
אבי ז"ל חתם על עסקה עם רו"ח לשם ייעוץ מס, תחת תנאים שהייעוץ הוא למשך 18 חודשים.
אבי נפטר, אך רו"ח מסרב להמשך הייעוץ עד מתן שכ"ט נוסף, כי החוזה היה מול אבי ולא מול יורשיו.
האין מחוייב רו"ח בהמשך ייצוג היורשים עד גמר 18 החודשים? האם אוכל לתבוע את הרו"ח על כך בתביעות קטנות?

שלום נתי
בכדי לייעץ בנושא יש לעיין בהסכם שחתמו הצדדים.
תוכל לפנות אלי לצורך בחינת העניין
בברכה,
עו"ד דרור הראל
052-4221996

25/04/2022 10:14 רוית תביעת יורשים על הפרת חוזה תביעת יורשים על הפרת חוזה
שלום
להוריי ז"ל היה חוזה עבודה לבניית בית מול קבלן. הקבלן נזכר לפנות בדרישת תשלום לאחר מות הוריי והוא מתכוון לתבוע אותי בבית משפט על הסכום שלדבריו הוריי חייבים לו.

האם הוא יכול לעשות זאת? האם אין פה תביעה שלא בתום לב היות ולא היה בקשר עם הוריי לתביעה זו ורק פנה לאחר שנפטרו?

שלום רוית, חסר הרבה מידע בכדי להשיב לך על השאלה. בתנאים מסויימים ניתן להגיש תביעה כספית נגד העיזבון. אוכל לסייע לך יותר באם תצרי עמי קשר
בברכה
עו"ד דרור הראל
052-4221996

22/03/2022 19:57 עינב לוי חוזה למתן שירותי הסעות חוזה למתן שירותי הסעות
אילו בדיקות יש לבצע ואילו אישורים יש לדרוש בטרם התקשרות מול נותן שירותי הסעות?

שלום עינב
חוזה מסוג זה צריך לייצג את כל האינטרסים העסקיים והמשפטיים שלך. ככל שאת לא יודעת לשקף אותם מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום. כך לדוגמה, יש להתייחס לנושא תקופת ההסכם וסיום ההסכם, עמידת החברה בסטדנטרטים בכל בקשור לביצוע עבודתם כפי שהתחייבו, שרות הלקוחות ומקצועיות הנהגים ועוד ועוד.
ככל שתרצי עזרה וייעוץ נוסף בנושא, צרי עמי קשר 052-4221996

02/03/2022 16:52 ישראל חוזה ללא מועדי תשלום חוזה ללא מועדי תשלום
לפני 12 שנה קניתי זכות בקרקע לצורך בניית דירה בקבוצת רכישה ,סוכם בעל פה על תשלום ראשוני בשעת החוזה והשאר כשיעלו הטרקטורים , אך עד היום לא נבנה כלום ,במהלך השנים דרש בעל הקרקע עוד תשלומים והוספנו עד כ60 אחוז מסכום החוזה. ובחוזה אין מועדי תשלום .ולאחר תקופה הוא שלח הודעת ביטול .האם זה תקף? ובנוסף באותה קבוצת רכישה היינו כמה בני משפחה ולא נשלח לכולם מכתב ביטול אפי שהחוזים נערכו לכל אחד בנפרד האם לאלו שלא נשלח מכתב ביטול עדיין החוזה תקף?

שלום ישראל, אני מבין שלא היה מעורב מטעמך עו"ד בעסקה. אני ממליץ לך לקחת אחד עכשיו.

11/02/2022 12:19 נילי הפרת חוזה שכירות הפרת חוזה שכירות
חוזה שנחתם ביני לבין השוכרת , אך היא בחרה ביום המסירה לדחות ביומיים ואז כתבה ווצאפ כי אינה מעוניינת בדירה, כתבתי לה שלא מקובל עליי ועליה למצוא דייר חלופי. והיא סירבה, לאחר מספר ימים הגיע מכתב מעורכת דינה כי אני הפכתי חוזה, מה עליי לעשות בנידון? והאם זה נכון !

שלום נילי,
החוזה נחתם וברור שהסתמכת על השוכרת ועל התחייבויותיה החוזיות והכספיות.
מתיאור המקרה עולות מספר שאלות הדורשות בירור בטרם אוכל להמליץ לך כיצד בדיוק לפעול בכדי לעמוד על זכויותייך ולדרוש פיצוי.
תוכלי ליצור עמי קשר בטל': 08-6384080 ואסייע לך בכך.
בברכה,
עו"ד דרור הראל

26/01/2022 12:15 שמחי עובדיה גביית פיצוי שניתן בפסק דין גביית פיצוי שניתן בפסק דין
נתבע שצרף צד ג' לתביעה והפסיד במשפט
ממי גובה התובע את הפיצוי מהנתבע או מצד ג' ?

שלום
צריכות להיות הוראות ברורות בנושא זה בעמוד האחרון של פסק הדין. בנוסף, ניתן לבקש מבית המשפט פסיקתא.

12/01/2022 16:30 עדי העלאת דמי ועד בית מול סעיף ספציפי בחוזה העלאת דמי ועד בית מול סעיף ספציפי בחוזה
שלום רב לעו"ד הראל. אני מתנצלת מראש על אורך ההודעה.

לפני כמה חודשים חתם נציג ועד הבית אצלי בבניין על חוזה מול נותן שירות - כזה שמנהל רק את העניינים הכספיים של הקופה. (לא חברת ניהול).
נותן השירות, שמבצע את הגביות מהדיירים והעברות התשלומים השונים, החליט, בתיאום עם נציג ועד הבית, להעלות לפתע את דמי הוועד החודשיים, לראשונה אצלנו בבניין.
מעבר לזה שלא התקיימה אסיפת דיירים כחוק (רק נתלתה מודעה עם פירוט ההוצאות והדו"ח האחרון), וכחלק ממנה גם לא הצגת דו"חות (בלשון רבים) כספיים של הבניין (על מנת לקבל הסבר כיצד הקופה הגיעה למצב שכזה עם חוסרים מסויימים), שמתי לב לסעיף בחוזה שהוועד חתם עם נותן השירות, שהנוסח שלו הוא :
" נותן השירות לא יהיה רשאי לדרוש ו/או לתבוע מהדיירים ו/או מהנציגים ו/או ממי מהם העלאה ו/או שינוי דמי הניהול ו/או דמי ועד הבית כפי ההגדרה בהסכם זה בעבור התשלומים הרגילים, במשך שנתיים מיום חתימת הסכם זה. "

אציין כי את דמי הניהול החודשיים בגין מתן השירות הוא מבטיח/מתחייב לא להעלות לפחות בפרק הזמן הזה, אך, כאמור, את דמי הוועד הוא כבר העלה, וזאת לאחר שלושה חודשים אצלו בלבד. לדבריו, חלק מתוספת התשלום החודשית בעבור העלאת המיסים יילך לתשלומים השוטפים, והיתר ישמש כ"רזרבה" בקופה להוצאות כאלה ואחרות. (גם על זה לא הוצהר בפומבי לאן בדיוק יילך הכסף).
בקיצור, מדובר בהחלטה שנעשתה על דעתם בלבד, אך לצערי יתר הדיירים התחילו לשלם בהתאם לסכום החדש. (מדובר בבניין עם דיירים שלא ממש אכפת להם, וגם לא מודעים לאופן ההתנהלות הכללית של נציג הוועד).

האם אני מבינה נכון את הסעיף בחוזה, ובפועל נותן השירות אכן לא יכול להעלות את דמי הוועד ? האם זו עילה טובה מבחינתי לסרב להחלטה הזאת שלהם? אודה מאוד להתייחסותך.

שלום עדי, חוזים צריך לקיים אבל גם דמי ועד צריך לשלם. לצד טיפול אל מול חברת הניהול בהפרת התחייבויותיה (למרות שנראה שזה נעשה בהסכמה עם הנציגות הנוכחית) בקשר לעליות המחיר, את רשאית לדרוש קיום אסיפה והצבעה על הנושא או על החלפת הנציגות הנוכחית בכדי לנהל את הדברים במקומה ולהשיב את הסדר כל כנו. ככל שלא תשלמי דמי ועד תהיי חשופה לטיפול משפטי ותביעה. ככל שתשלמי דמי ועד חלקיים ללא התוספת, גם תהיי חשופה לתביעה בגין ההפרשים. בהצלחה.

05/01/2022 08:04 ענבל סיום חוזה שכירות לפי חוק שכירות הוגנת כאשר החוזה ישן סיום חוזה שכירות לפי חוק שכירות הוגנת כאשר החוזה ישן
אני שוכרת דירה מאז שנת 2012. מידי שנה אנחנו מאריכים את החוזה באמצעות חתימה על מסמך הארכה לפי התנאים המקוריים (מלבד שינוי בגובה שכר הדירה). בחוזה מ-2012 מפורט כי המשכיר יכול לסיים את תקופת השכירות בהתראה של חודשיים ואילו השוכרת יכולה לסיים אותה בהתראה של 3 חודשים ובתנאי שימצא שוכר חלופי.
האם חוק שכירות הוגנת חל כאשר החוזה ישן ולא מתייחס לכך ומוארך מידי שנה? האם חוקית אני יכולה לדרוש לסיים את השכירות באותם תנאים של המשכיר - דהיינו בהתראה של חודשיים וללא תלות במציאת שוכר חלופי?

שלום ענבל, אכן התיקון לחוק השכירות קובע תנאים לסיום החוזה ע"י השוכר וע"י המשכיר ואולם לא ניתן להשיב לשאלתך מבלי לעיין בחוזה השכירות שכן חסר מידע בשאלה שהצגת. תוכלי לקרוא על הנושא באתר כל זכות או ליצור עמי קשר בעניין.

עורכי דין מובילים בפורום דיני חוזים

גב' פנינה אריאלי

"גרפולוגית משפטית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לגרפולוגיה המשמשת כעדה מטעם בית המשפט..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד דקל קרבר

"נשמח לספק לכם שירותי ייצוג מקצועיים ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך דגש על שירות מסור ומקצועי..."