אם כך, המלווה לא יכול לדרוש את מה שאתה מציין. צריך לוודא שזו באמת ההערה - לפי מה שאתה מתאר, יתכן שבעצם הערת האזהרה אומרת שיש למלווה זכות לקבל את הדירה לבעלותו, אם ההלוואה לא מוחזרת. כדאי לדבר על זה עם עורך דין שיוכל לענות לך האם יש פעולות נוספות שעליך לבצע.
ככלל, ניתן לבטל חוזה, ואז תהיה חשוף לסעדים שמגיעים למשכיר לפי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970. עם זאת, יתכן שבחוזה שחתמת עליו מגיעים למשכיר סעדים נוספים, ובמקרה כזה יהיה יותר קשה לבטלו, או שתסבול תוצאות שליליות יותר אם תעשה זאת. בכל מקרה, אין זה עניין של מה בכך, ומומלץ להתייעץ עם עורך דין.
עליך להוציא נסח טאבו של המקרקעין ולבדוק האם הם רשומים כבית משותף או לא.
1. אם הם רשומים כבית משותף, עליך לבדוק מי רשום כרגע כבעלים של הדירה. אם זו העמותה, עליך לפנות למפרק העמותה, ואם אין לה מפרק או לא ניתן לאתר אותו - עליך לפנות לבית המשפט (כמובן עדיף באמצעות עו"ד), עם העתק של חוזה הרכישה.
אם הבעלים הוא אדם אחר, עליך לפנות אליו שיחתום על מסמכי ההעברה, ובמידה שלא יענה לבקשתך - ניתן לפנות לבית המשפט.
2. אם המקרקעין טרם נרשמו כבית משותף, יהיה עליך, בשיתוף פעולה עם שאר הדיירים, לפנות למשרד עורכי דין שיטפל ברישום הבית המשותף. לאחר שתירשם הדירה שלך כתת-חלקה נפרדת, תוכל לפעול לרישום הבעלות שלך בטאבו לפי האמור בסעיף 1 לעיל.
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"הניסיון המקצועי שלי יחסוך לכם מס.."
"בעלים של משרד בוטיק, המתמחה בליקויי בניה, בייצוג וליווי בפרויקטים הנדסיים בתחום התשתיות..."
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.