שוש שלום,
שאלתך אינה רלבנטית לתחום המשפטי.
מציע לך להתייעץ בנושא עם סוכן ביטוח מקצועי ומיומן.
בריאות והצלחה!
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין
אשמח לסייע לך לפי צרכייך מה המוצר שיתאים.
השאלה שלך היא מאוד רחבה ולכן זה רק ממחיש את הצורך בסוכן מקצועי ואמין .
מזמין אותך ליצור קשר לתיאום פגישה ללא התחיבות .
בהצלחה .
היי
מקצוע ועיסוק , גבולות כיסוי , חברת ביטוח
שלום רב, אני מניח שחברת הביטוח טענה כי הפרת את חובת הגילוי. קרי, בעת ההצטרפות לביטוח לא סיפרת לה על הניתוח שעברת לפני 10 שנים? אם לא - נא פרט.
במקרה שזו הטענה, יש כמובן דרכים להתמודד עימה.
אך, עלי להבין עובדתית את נסיבותיך הבריאותיות בעת ההצטרפות וכיום ונסיבות ההצטרפות לביטוח, כגון על מה ומה חתמת.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
שלום איתן, בריאות ורפואה שלמה.
לגופו של עניין, בכל הנוגע לפיצוי הפיטורין והזכויות הסוציאליות, אני מציע לך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום דיני העבודה. באופן עקרוני אני יכול לומר לך שעובד המתפטר על רקע בריאותי זכאי לתשלום פיצוי הפיטורין.
באשר לזכויות בביטוח לאומי ו/או בתאגיד ביטוח, אשמח להשיב על שאלות קצת יותר ספציפיות. בהחלט יכול להיות שהינך זכאי לקצבת נכות (ככל ולא מדובר בנזק שאירע עקב העבודה, אזי ניתן לפנות לענף נכות כללית), אך יש לבדוק האם אתה עונה לקריטריונים. בכל הנוגע לזכויות מכוח קרן פנסיה, עלי לעיין בתקנון קרן הפנסיה.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
יעקב,
ככל ואשתך אינה צד לעסקת הביטוח (וכך אני מבין, בשעה שרק אתה מבוטח בפוליסה), הרי שאשתך לא יכולה לבצע בשמך פעולות (אלא אם ניתן לה ייפוי כוח, אישי או על פי דין). לפיכך, בהחלט ניתן וצריך לעמוד על קבלת תגמולי אי כושר.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
על מנת לזכות בקצבת נכות במוסד לביטוח לאומי, עליך להיות באי כושר לפחות 3 חודשים. בנוסף, עליך להראות כי הינך סובל מנכות בשיעור יחסית די גבוה (רפואית, 60% או 40% אם אחת המחלות הינה 25% או יותר), וכן להראות ירידה ביכולת ההשתכרות בשיעור של 50%.
בריאות שלמה והצלחה!
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
הקלד את תגובתך
דיקלה,
לגבי ימי המחלה, זה פחות עניין של כדאיות, אלא עניין שנתון לשיקול דעת המעביד. עם תום ימי המחלה, הוא אינו מחויב להמשיך ולהעסיק אותך. יחד עם זאת הוא מחויב לזכויותיך הסוציאליות. לגבי ביטוח אובדן כושר העבודה, על מנת לבחון את זכויותיך על פי, עלי לעיין בפוליסה המלאה. את מוזמנת להעביר. לגבי ביטוח לאומי, לא אמורה להיות סתירה (אך שוב, עלי לעיין בפוליסה). יחד עם זאת, לא תוכלי לקבל תגמולי אי כושר מחברת הביטוח העולים על 75% ממוצע שכרך ב 12 החודשים שקדמו לאיבוד הכושר. לאחר מימוש מלוא ימי המחלה שניתן לקבל מהקופה, רק רופא תעסוקתי יכול לקבוע את מצב אי הכושר.
לשאלות נוספות, את מוזמנת לפנות בכל עת.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
עופר שלום רב,
עמדת הביטוח הלאומי אינה מחייבת את חברת הביטוח, או אף אותך. הווה אומר, גם אם הממצאים לא היו משרתים את טענותיך, לא היה הדבר משמש לרעתך.
יחד עם זאת, מדובר בנתון שלא ניתן להתעלם ממנו ויש בו כדי להשפיע על עמדת המומחים הרפואיים אשר יכריעו בתיק.
המלצתי, אל תקבל את עמדת חברת הביטוח.
פנה אל מומחה תעסוקתי (אני יכול לתת לך מס' שמות) וקבל הערכה פרטית.
במידה והמומחה סבור כי הינך מצוי באי כושר, על פי הקריטריונים בפוליסה, יש להגיש תביעה נגד חברת הביטוח.
הרגש בנוח להיוועץ עימי בכל עת.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
אלמוג-שפירא, משרד עורכי דין
אני הייתי אצל רופא תעסוקתי בעבר אצל דר ברודצקי והוא קבע שאני באי כושר לעבודה אבל מומחים מטעמם קבעו שאני יכול לעשות עבודה בישיבה יש לציין שהם כבר שילמו לי כ6 שנים אחרונות אבל עכשיו הם הפסיקו המצב שלי לא השתנה לטובה
יש לפעול באמצעות עו"ד לעריכת חוות דעת תעסוקתית לשם צירוף לתביעה משפטית, ולפתוח בהליך משפטי.
צור עימי קשר לקבלת פרטים נוספים.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
נויה שלום רב,
עילת התביעה מכוח פוליסת אובדן כושר עבודה הינה "עילה מתחדשת". הווה אומר, גם אם מבוטח נמצא בפרק זמן מסוים באי כושר, אין זה אומר שמצבו לא צפוי להשתפר (אם יש ישנם מקרים חריגים שכך הוא המצב). לפיכך, חברת הביטוח רשאית מעת לעת לבדוק את המבוטח ולבחון האם הוא עדיין עונה לקריטריונים.
הדרישה מקובלת.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
עו"ד אלמוג שלום
אני מודה לתגובתך המהירה
הייתי שמחה מאוד לו הרופאים המטפלים היו מבשרים לי כי יש סיכוי שתוך חודשיים יחול שיפור מהותי במצבי, כזה שיאפשר לי לשוב למסלול חיים נורמטיבי
לחברת הביטוח סופקו מסמכים רפואיים רבים, כולל בדיקה של רופא מטעמה, עוד קודם שאושרה התביעה לאובדן כושר עבודה (לפני שנה), מלכתחילה
גם המסמכים אשר סופקו באחרונה אינם מעידים על הטבה, אלא להיפך, מצבי לצערי הולך ומחמיר
האם לאור הנ"ל, ברמת החוק, חודשיים בלבד הנם זמן סביר להניח שיחול שינוי כלשהו במצבו של אדם הסובל כרונית, אלא אם לחברת הביטוח יש עניין להתיש את הלקוח מנימוקים השמורים עמה
אשמח להבין
תודה, נויה
הייתי אומר בין 4-6 חודשים זה זמן סביר לדרוש בדיקה חוזרת, או העברת מסמכים עדכניים. אבל, כל מקרה לגופו. איני מכיר את המקרה של פרטנית.
לשאלות נוספות, אני כאן לרשותך.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
יוסי, רופא קופת החולים מוגבל ביחס לכמות אישורי המחלה שהוא יכול להוציא. בשלב מסוים הטיפול על ידי רופא תעסוקתי נעצר (לאחר שהמצב סטטי) ועליו להעבירך להמשך טיפול על ידי הביטוח הלאומי. הווה אומר, הוא לא יוכל להנפיק לך אישורי מחלה. המשמעות היא שיהיה עליך לפנות לביטוח לאומי לקבל הזכויות המגיעות לך במקום העבודה ו/או בכל מקום אחר, אך אינך מחויב.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
מציע לך להתייעץ עם סוכן ביטוח....
עו"ד רפאל אלמוג
שלום אסתי,
שני הביטוחים שציינת אינם חופפים וכל אחד חשוב כשלעצמו. ביטוח מסוג ״ריסק״ מיועד לסכום כסף שאותו המבוטח מעוניין שהמשפחה תקבל לאחר מותו (חו״ח) - מיועד להוצאות שתהיינה למשפחה אחרי שהמבוטח כבר לא יהיה מהמפרנסים אולם צרכי הילדים ובן/בת הזוג ישארו ורק יגדלו עם השנים.
ביטוח אובדן כושר עבודה מיועד להחליף את ההכנסה של המבוטח במקרה שבו הוא נמצא במצב שבו הוא לא יכול לעבוד כתוצאה ממחלה או תאונה, במקרה הזה מחליטים יחד עם הסוכן על הסכום החודשי שתשלם חברת הביטוח למבוטח ( יש תקופת המתנה המשתנה בין הפוליסות של חברות הביטוח וגם כאן נדרש ייעוץ של סוכן ביטוח -30 ימים או 90 ימים )
זה כמובן ״על קצה המזלג״ אני מציעה שתפגשי עם איש מקצוע למציאת הפתרון הנכון ביותר עבורך. הרבה בריאות יעל כהן