סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,749)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

16/02/2022 10:46 אלנה החזרת כספים מקופת הועד לדיירים החזרת כספים מקופת הועד לדיירים
אנו דיירים בבנין משותף.לאחר 10 שנים שבהן לא הועברו הדירות על שמנו בטאבו,שכרנו עו"ד שיטפל בתביעה נגד הקבלן.לצערנו חלק מהדיירים סרבו לשלם את חלקם בהוצאות התביעה אך למרות סרובם הגשנו תביעה כאשר יתר הדיירים העבירו את חלקם לקופת ועד הבית וועד הבית שילם לעו"ד את שכה"ט וההוצאות השונות.עתה זכינו בתביעה וכל הדירות בבנין הועברו בטאבו ע"י עוה"ד ששכרנו ושילמנו את הוצאותיו. כלומר, גם בעלי הדירות שסירבו לשלם את חלקם בהוצאות התביעה זכו מן ההפקר וקיבלו טאבו בזכות כספי יתר הדיירים, מצב של איפה ואיפה וחוסר שוויון. היות ובקופת הועד יש כסף רב, הדיירים ששילמו ומרגישים מנוצלים, דורשים להחזיר להם את הכסף ששולם לצורך התביעה - ובכך ליצור שיוויון כך שלמעשה אף דייר לא שילם עבור התביעה אלא הכסף שולם מקופת הועד עבור כלל הדיירים.ברצוני לציין שגם אם יוחזרו כל הכספים עדיין יישארו בקופת הועד כמה עשרות אלפי שקלים כך שלא יווצר חוסר בכספים ולא תיפגע הפעילות הכספית של הועד .שאלתי: האם יש מניעה שאני כגזברית הועד אחזיר לדיירים ששילמו עבור הוצאות התביעה את כספם (ואחתים אותם שכספם הוחזר) ובכך נמנע מצב של איפה ואיפה אלא יהיה שוויון בין כל הדיירים. אודה על תשובתכם

11/02/2022 03:27 רוחמה אלוני מכירת נכס מכירת נכס
הגשתי תביעה בבתים משותפים נגד שכנתי על שימוש בגינה משותפת, בינתיים מכרתי את הנכס האם אני יכולה להמשיך בתביעה למרות שהנכס נמכר?

08/02/2022 16:51 Lara איך מוכילים הצמדת רכוש איך מוכילים הצמדת רכוש
בקומת קרקע בבית משותף יש מרתף ולידו חצר ובה מותקנים שעוני מים של הדיירים ושוחת ביוב.
החצר אינה מרפסת סגורה, ויש בה פתח לכניסה לשעוני המים ולשוחת הביוב.
מעקה החצר נמצא על המדרכה העירונית, ואינו מעקה מרפסת.
בעלי המרתף טוענים שחצר זו שייכת להם.
בנסח הטאבו לא רשומה הצמדה.
לבית אין תשריט, כי מישהו לקח אותו מתיקי העיריה.
בנסיבות אלה, איך בעלי המרתף יכולים להוכיח לנו כי החצר (זו לא מרפסת) שייכת להם?
אילו מסמכים עלינו לבקש מבעלי המרתף כדי להוכיח בעלות, אם אכן קיימת בעלות כזו?
תודה.

07/02/2022 12:31 גולן אהרון חנית נכים חנית נכים
מה קורה בבנין משותף כשיש 2 דירים עם תו נכה ויש רק חניה נכים אחת.
בבנין 21 דירות
28 חניות +1 חנית נכים סהכ 29 חניות
תודה

06/02/2022 23:58 יעל נזק  בדירה בגלל צמחיה בחצר המשותפת שסתמה את הביוב נזק בדירה בגלל צמחיה בחצר המשותפת שסתמה את הביוב
דירה בבעלותי, היתה דירה של אמי והיא עומדת ריקה מאז פטירתה למעלה משנתיים. בבניין יש צמחיה שמקיפה את צינור הביוב. יום אחד נכנסתי לדירה וגיליתי בכיור המון גועל של ביוב שעלה לתוך כיור ונזילת מים מהרצפה. המטבח חדש לגמרי, טרם היה בשימוש. האינסטלטור טען שהצמחיה נכנסה לביוב וסתמה ולכן זה עלה אצלי בדירה. למה דווקא אצלי? לא ידע להגיד. יש השערות: אולי בגלל חוסר שימוש. אולי כי אבא של האינסטלטור היה אצלי לפני שנתיים, ושכח להחליף קטע קטן בצנרת מתחת למטבח והיא ישנה. אולי כי השכנה מתחתי שינתה את הבית לגמרי והמטבח אצלה באזור אחר לגמרי, והפכתי כאילו להיות קומה ראשונה. בכל אופן המים ירדו במטבח מצוין לפני כן. ובנזילה בבית, ראו הרבה שערות של כלב במים מהשכנים שגרים למעלה.
וועד הבית השתתף ושילם 1000 ש"ח ואילו שאר התיקונים בבית, אמר לי שעליי לשלם. הצינור שהתמלא בביוב הוחלף, ואמר לי שזה ישן גם, ולכן עליי לשלם. ואני שילמתי עוד 1700 ש"ח עבור החלפה של הצינור וכן חלק מהסיפון שהאינסטלטור שבר לי תוך כדי עבודה.
האינסטלטור הזהיר שזה יחזור על עצמו, עד שלא יורידו את הצמחיה שנכנסת לצינור הביוב ויחליפו את הצינור.
1.האם אני רשאית לא לשלם את הוועד עד שהנושא הזה ייפתר? או להביא מעצמי אינסטלטור שיעשה לי צינור ביוב בנפרד ולהתנתק מהדיירים ולהוריד לבד את הצמחיה ואז לקזז מזה את תשלומי הוועד?
2.האם התשלומים מצידי מוצדקים, או שמא ועד בית היה צריך לשאת בעלויות, שכן הסתימה בביוב היא של כולם, וכתוצאה מכך נגרמו לי נזקים, למשל אני צריכה לצבוע שוב את הקיר במטבח. יש לי ריחות של רטיבות וביוב בבית, מהם אני מתקשה להיפטר, גם אחרי ניקיונות רבים.
הוועד גר בקומה העליונה, אז ייתכן שפחות מוטרד מזה. אך בפעם הבאה חלילה המים עלולים לעלות מהכיור ולא מהרצפה (לצערי האינטסלטור בתיקון חשב שהוא עושה לי טובה שהמים יצאו בכיור ולא על הרצפה, מה ששגוי) ולגרום לנזק עוד יותר גדול בכל המטבח ואני מעוניינת להפעיל לחץ באי תשלום לוועד כדי לזרז אותו.

01/02/2022 09:49 קובי מעבר לחברת ניהול בבניין דירות מעבר לחברת ניהול בבניין דירות
יש לי דירה בבעלותי כ 30 שנה בבנין בן 11 קומות עם כ 40 דיירים . לפני מספר שבועות במפגש דיירים של קצת פחות מ 50% מבעלי הדירות הוחלט ברוב רגיל של המשתתפים על מעבר לחברת ניהול אחרי שמתחילתו היה וועד בית בבניין . בבדיקה שעשיתי בתקנון בים משותפים שמתי לב שהחלטה על מעבר לחברת ניהול מחייבת רוב של שני שליש מבעלי הדירות מה שלא היה במקרה זה . ציינתי עניין זה לראש הוועד הזמני עד לבחירת חברת הניהול והוא הדגיש שהכול יעשה על פי החוק. שאלותי :
1. האם יש חובה לקיים הצבעה נוספת בעניין המעבר ?
2. אתמול התקיימה הצבעה לגבי בחירת חברת הניהול והיה רוב של מעל 50 אחוז מסהכ הדיירים בעד חברה מסויימת . האם יש תוקף לבחירה זו למרות שלא התקיימה הצבעה נוספת על עצם המעבר ?
3. האם העובדה שהרוב שהיה לחברה הספציפית היה שני שליש יכולה לייתר את ההצבעה הנוספת על עצם המעבר ?
4. בחוק מצויין בעלי הדירות במפורש . האם משכירי דירות יכולים להיחשב כמצביעים ?
אודה מאוד לתשובתכם .

21/01/2022 13:50 avi חיפויים נופלים חיפויים נופלים
בבניין אצלינו נופלים החיפויים למטה דבר המסכן את הדיירים ואת הנכנסים לבניין על מי חלה עלות התיקון של החיפויים והאם יש איזו שהיא עזרה מתרבות הדיור בתיקון זה

29/05/2013 07:38 עמית החלטה לגבי שימוש בחדר דיירים החלטה לגבי שימוש בחדר דיירים
בבניין שלנו חדר דיירים אשר היה בשימוש לארועים פרטיים (כגון ימי הולדת, אסיפות פרטיות וכדומה) מספר שנים. בגלל שלמרות כל הנסיונות לפקח על שימוש סביר בחדר הרי שבפועל לא הצליכו להתגבר על כך שנעשה בו שימוש לרעה ע"י חלק מהדיירים (למשל מתן שימוש ללא דיירים), נעלם ממנו ציוד, ומצבו הדרדר עד שדורש שיפוץ. לאחרונה עלה דיון בנושא: צד אחד טוען שההחלטה לגבי השימוש צריכה להעשות עפ"י הצבעת רוב ואילו צד שני טוען שלפי החוק המציין ש"אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם" ומכיוון שנוצרות עלויות בגלל שימוש בחשמל, העלמות ציוד, וצורך בשיפוץ הרי שמספיקים מתנגדים בודדים לשם מניעת השימוש בחדר הדיירים.
מי מהצדדים צודק לפי החוק?

מאחר וחדר הדירים הינו חלק בלתי נפרד מהרכוש המשותף הרי שככזה נדרשת החזקתו באופן סביר כך שככל שדרוש שיפוץ על כלל הדיירים להשתתף בעלות. מאחר וזוה שטח משותף הרי שמותר לכל דייר להשתשמש בו באופן סביר ואין למנוע שימוש בשטח זה -נראה כי עליכם לקבוע אילו שימושים מותרים ואילו לא.

תודה לתגובתך, אולם השאלה המתעוררת בעקבות תשובתך היא אם אכן אירועים פרטיים הכרוכים בנזקים ועלויות נחשבת כשימוש סביר? זאת מכיוון שרב (ולפעמים כל) המשתתפים באירוע הפרטי אינם דיירים ומכיוון שזה אירוע אקסקלוסיבי הפוגע בזמינות השטח הציבורי. זהו אינו שירות המתחייב מבית משותף (ואכן לא זמין במרבית הבניינים) אלא חדר פנוי עליו הוחלט לשמש בתפקיד זה. לא ברור לי גם במה זה שונה מאיחסון חפצים פרטיים במעלית או בחדר ציבורי או בהעברת חוגי יוגה (נניח אפילו ללא תשלום) בלובי הראשי לאנשים חיצוניים לבניין.
אודה לך אם תוכל לחדד את הנקודה.
נ.ב, לגבי קביעת שימושים מותרים, נסיון העבר מראה שאין דרך לאכוף בפועל אילוצים כלשהם ברגע שחדר הדיירים פתוח לאירועים.

אירועים פרטיים יכולים להיחשב כשימוש סביר (ראי למשל שימוש בגינה משדותפת לצורך ברביקיו )בקונסטלציה מסויימת אלה שיש לקבוע לכך כללים על מי חלה האחריות במקרה של נזקים. וכן ישנה דרך לעשות כן שכל בעל דירה שרוצה לעשות שימוש במקום לאירוע יפקיד שיק של סכום נכבד כמה מאות ו/או אלפי שקלים אצל וועד הבית כערובה לתשלום בגין נזקים והתחייבות להשיב מצב לקדמותו ופיצוי במקרה של נזק.

אולי בגלל אורך השאלה לא היה לך סבלנות לעבור על כל מה שכתבתי אך הנקודה עדיין לא חודדה.
1) בתגובתך התייחסת בעיקר לפתרונות איך לאכוף שימוש סביר. בסוף התגובה הקודמת שלי כבר הסברתי שהפתרונות שהצעת (ועוד כמה אחרים) נכשלו. הסיבה לכך היא ריבוי האירועים, השחיקה בבדיקות, וחוסר נכונות של הבודק להתעמת עם דיירים לצורך גביית הצק (יותר מזה, לאור התנהגות הדיירים,חברת האחזקה לא הסכימה לקחת אחריות על כך אפילו בתשלום).
2) הנקודה אותה ניסיתי לחדד ואליה לא התייחסת היא מדוע זה שונה מאיחסון חפצים פרטיים במעלית או בחדר ציבורי או בהעברת חוגי יוגה (נניח אפילו ללא תשלום) בלובי הראשי לאנשים חיצוניים לבניין או אפילו מהשכרת המחסן בשרשור בתחתית העמוד? הדוגמא שנתת של ברביקיו בגינה אינה דומה לטעמי: היא אינה מרובת משתתפים שאינם מהבניין, אינה אינה יוצרת שימוש אקסקלוסיבי ופרטי בשטח הציבורי ובד"כ אינה חוזרת בתדירות גבוהה ויוצרת נזקים רבים.
אשמח אם תוכל להתייחס לחלק השני כדי שיהיה לי ברור אם ומדוע זה לא נכלל במסגרת
"אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם" (דבר שלפחות מילולית טוען ששימוש זה פורש בחוק איפשהוא)

מאחר והדיון פה נרחב קצת יותר ממה שנהוג בפורום אי מציע כי תכתוב לי דוא"ל בעניין

למעשה כתבתי הכל בתגובה. מה להוסיף או לשנות בפנייה באימייל?

כן תפנה דרך כתובת זו ותופנה אלי לייעוץ

שימוש בחדר דיירים (או בלובי, בדוגמא שלך) שלא על ידי הדיירים הוא אינו חוקי.
לא ניתן למנוע שימוש או ארועים ע"י דייר.
כן מותר לקיים אירועים כאשר בעל האירוע העיקרי הוא אחד מהדיירים.
אסור להשכיר אחר דיירים לאירועים כאשר בעל האירוע לא דייר בבניין.
גם במעלית, כאשר עוברים דירה, במעלית יכולה להינזק או להיות תפוסה למשך זמן רב. בבניין מגורים גדול מקרה זה יכול לחזור על עצמו כמה פעמים בשנה ובכל זאת לא סוגרים את המעלית ולמנוע שימוש גורף.

05/01/2022 05:16 יורי פיצוי\תיקון נזק הנגרם לדירה עקב נזילה שבאחריות ועד הבית פיצוי\תיקון נזק הנגרם לדירה עקב נזילה שבאחריות ועד הבית
היית נזילה מצינור ביוב ראשי העובר דרך חדר אמבטיה בתוך בניין רב קומות. אחריות על הנזילה של הבניין ובמקרה שלנו ועד הבית. נציג ועד הבית ביצע תיקון הנזילה והגיעה לפשרה איתי בעניין פיצוי עבור הנזק שנגרם עקב הנזילה.
פשרה: חתמנו על הסכם שאני פטור מתשלומים חודשיים למשך שנתיים. אחד הסעיפים בהסכם : במקרה החלפת נציגות הבניין ההתחייבויות של ההסכם מועברות לנציגים החדשים.
לאחר 3 ימים נציג ועד הבית שם מודעה בלובי בניין שהוא מתפטר מתפקיד נציגות הבניין ומעביר אחריות על אחזקת הבניין לחברה חיצונית.
שאלה : האם חברה חיצונית חייבת לקבל את תנאי ההסכם . אם כן מה שלבים שאני צריך לעשות

29/12/2021 10:41 יאיר צינורות על קיר משותף צינורות על קיר משותף
שלום
לשכן ולי דו משפחתי (לא רשום כבית משותף) עם קיר משותף הבולט מהבית שלי לאורך החצר שלי. בקיר הנ"ל קיימים צינורות מזגן הנמצא בתוך דירה של הסלון. הצינורות מכערים את הקיר. השכן מסרב לפנותם . כמו כן טוען שכך רכש את הבית עם המזגן הנ"ל.
בנוסף מים שנוזלים מאדניות שלו נשפכים על הקיר ויוצרים כתמי עובש הנראים מהגינה שלי. האם ניתן לחייבו לסקר את האדניות ולתקן את הכתמים ע"י ניקוי וצבית הקיר החיצוני?
תודה יאיר

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.