סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני עבודה(4,094)

שאל בפורום דיני עבודה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

23/08/2015 07:44 רחל ב דרישות בלתי הגיוניות דרישות בלתי הגיוניות
שני בני הזוג רוצים להתגרש,הדירה על שני השמות ,נשאר ה קטינה בת 17 ,האשה טוענת שהבעל צריך לעזוב את הדירה עד שתמכר כי לה יש זכות להשאר עם הקטינה,והאשה עובדת משתכרת כ12000 שח בחודש הבעל עצמאי מרויח הרבה פחות ,דרישותיה טוענת שהיא בגיל 55 וזכותה לקבל כסף על אי יכולת למצוא בן זוג וכן על ירידה בכושר תעסוקה,כי מתכוונת לצאת לפנסיה לגבי הרכוש יש הסכמה חצי חצי, אבל הטענות האחרות נראות חסרות שחר , נא יעוץ בקשר לכך
תודה רחל

הקלד את תגובתך

21/08/2015 10:33 גרגורי הפערת הסכם מילולי מצד חברת אבטחה הפערת הסכם מילולי מצד חברת אבטחה
שלום רב!
זקוק ליעוץ.
הסיפור:
התחלתי לעבוד ב01.09.2011 בתור שומר בחברת אבטחה (בהמשך "חברה א") קבלנית שמספקת שרותי שמירהבמתחם מסויים( בהמשך "מתחם"). למתחם קיימת הנהלת המתחם וחברת אחזקה חיצונית שמתחזקת את מתחם ואחראית על שרותי השמירה.
ב15.05.2014 חברת האחזקה והנהלת המתחם החליפו את חברת השמירה "א" ל חברת אבטחה "ב". חברת "ב" בקשה מכמה מהשומרים שאבדו בחברת "א" לעבור ל "ב" כדי להמשיך לעבוד במתחם כדי ליצור גרין של עובדים מנוסים יותר שידריכו את הצוות החדש. לפני שעברנו היתה פגישה במתחם בין מנהל אזור ומנהל סניף חברת "ב" לעבדים שצפוים לעבור ולהמשיך במתחם. מנהל אזור הבטיח לשמור לנו על כמות המשמרות שהייתה לנו בחברה הקודמת ועל סדר משמרות המועדף עלינו. כל זה היה בעל-פה אבל יש לי עדויות בכתב של שני עמיתי שהשתתפו באותה השיחה.
במקרה שלי זה היה 6 משמרות שבועיות, משמרות שעות חג ויום כיפור, משמרת סייר(במקום לובי) אחת בשבוע ומשמרת לילה אחת בשבוע והם במוצ"ש, בלי משמרות בין צוהריים יום שיש לבין מוצ"ש, בלי 3 משמרות ברצף עם הפסקה של 8 שעות ופחות ביניהם.
בפועל נאלצתי לוותר על סדר משמרות המועדף עלי(ברוב המקרים לא מרצוני לטובת חברת "ב"). בנוסף היו מקרים שלא קיבלתי 6 משמרות שבועיות ואת משמרת יום כיפור שגם לא קיבלתי (למרות שבחברת "א" עבדתי כל יום כיפור למשך כל תקופת עבודתי). בכל פעם שפניתי למנהל סניף של "ב" הוא הבטיח לתת לי את המשמרות החסרות אבל לא קבלתי אותם. בשלב מסויים הבעיה של כמות המשמרות התאזן על ידי זה שאני נוהג לתת אופציות לסידור העבודה המתאימות לחברה. בשבועות האחרונים שוב קיבלתי רק 5 משמרות שבועיות בשני מקרים. פניתה פעמים רבות למנהל סניף חברת "ב", בשני המקרים הוא הבטיח לי לתת משמרת נוספת ובשני המקרים לא קבלתי אותם. התשובה האחרונה שלו היתה שאני עובד משרה מלאה שזה 5 משמרות ורק אם מתאפשר זה 6 ובכלל אני סטודנט(לא הייתי סטודנט כשהתחלתי בחברת "ב" ונכון להיום אני גם לא סטודנט). זה לא משהוסכם כשעברתי לחברת "ב" וכמובן שלא הייתי עובר מחברה לחברה.
ברצוני לשלוח מכתב לחברת האחזקה ולהנהלת המתחם בבקשה להתערב ולהשפיעה על חברת "ב" כדי שאני אקבל את כמות המשמרות ואת הסדר המועדף.
השאלות:
1) האם נכון לבקש את עזרתם של חברת האחזקה והנהלת המתחם?
2) האם המכתב מנוסך נכון?
3) האם זה חוקי לדרוש מהשומר להגיע 15 דקות לפני כל משמרת ללא תשלום על ה15 דקות האלה?

בעקרון הסכם בעל פה הוא כמו הסכם בכתב, ועל כן כל הבטחה שהייתה לך צריכה להתקיים.
זה לא חוקי לבקש תשלום על 15 דקות ולא לשלם על כך.
לגבי הפניה לחברת האבטחה, תעדכן אותם שתהיה טענה כתובה מטעמך, כי גם זה חשוב שבעתיד יראו שביקשת לשנות את הדברים.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

20/08/2015 21:44 אירית שעות מנוחה והתאווררות לעובד זר בתחום הסיעוד שעות מנוחה והתאווררות לעובד זר בתחום הסיעוד
העובדת הזרה/המטפלת הסיעודית שגרה אצל אבי, טוענת שמגיעות לה לפי החוק בכל יום שעתיים לצורך התאווררות בחוץ וזה אינו קשור לכך שגם מגיעות לה שעתיים מנוחה בכל יום (נותנים לה לנוח לפחות שעתיים בכל יום ובד"כ יותר). היא עבדה במקום מסוים ויש לה חברות שאיתן נפגשת אך באזורנו (נאות אפקה) לא מכירה אף אחד (ולא טורחת להכיר). כשהתחילה לעבוד אצל אבי ביקשה לצבור את שעות ההתאווררות ולצאת פעמיים בשבוע ל-3-4 שעות. אבי הסכים בע"פ (לא חתמו על מסמך) כי נשמע לו סביר, לא דובר על ימים מסוימים ו/או קבועים, אבל היא קבעה שיהיו אלה ימי א+ה. היא עובדת כמעט חודשיים. הסתבר שיוצאת ל- 5-6 שעות ולא 3-4 ומקבלת עליהן תשלום (בעיני זו יציאה ל-1/4 יום חופש ובמצטבר מדובר על 2.5 ימים בחודש). אבי נכה ולא יכול להשאר לבד. בהתחלה לא היתה בעיה, אך לאחרונה התחלתי לעבוד בימי א+ה אחהצ וכשהמטפלת הזרה יוצאת אני נאלצת להביא עובדת ישראלית להשגחה שמקבלת שכר שעתי נאה וההוצאה הפכה לנטל (כ-2800 ₪ בחודש). אני רוצה לברר מה הוא החוק ו/או נוהג (אם בכלל יש כזה לגבי עובדים זרים). האם מקובל לצבור "שעות התאווררות" של מס' ימים ואז לצאת בבת אחת למספר גדול יותר של שעות? הייתי מעדיפה שהעובדת תצא רק פעם אחת בשבוע וגם זה בשעה וביום שנבחר לפי נוחותנו ולא לפי העדפתה. מעבר לכך אני לא מוכנה שהיציאה תהיה ל5-6 שעות אלא 3 שעות ואני רוצה לנקות את היציאה משכרה. יש אפשרות אחרי חודשיים לסגת מהסידור הזה ולקבוע עובדות חדשות בשטח? השאלה האם אני לא מפירה איזה חוק וחשופה לתביעה.

בעקרון, אין דבר כזה בחוק. יש שעות הפסקה הקבועות בחוק ותו לא.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

05/08/2015 09:48 רועי חישוב ימי עבודה חישוב ימי עבודה
שלום,

במקום העבודה שלי אני עובד 4 ימים בשבוע (כל יום 9 שעות) ויש לי חצי יום נוסף (4.5 שעות) ויום שישי (4.5 שעות).
האם אני נחשב כ-5 ימים בשבוע או 6 ?
אני שואל כי שמתי לב שבתלוש שלי מופיע לי 22 ימי עבודה בחודש וצבירת החופש שלי היא לפי 5 ימים בשבוע.
תודה.

מה נחשב 5 ימים ומה 6 ימים בשבוע עבודה?

השאלה היא יותר עניין של פרשנות ואין כאן תשובות של שחור ולבן. בעקרון אפשר לומר כי זה 6 ימים או חמישה. זה תלוי במה שאתה רוצה לקבל.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

18/08/2015 15:42 ליבי הודעה מוקדמת לפני פיטורים הודעה מוקדמת לפני פיטורים
שלום רב,
אני עובדת בתחום טיפולי המגע, כשכירה בספא.
בראיון העבודה נאמר לי שההתחייבות של המעסיק אליי ושלי אליו הינה 5 משמרות בשבוע (זא לפחות 20 יום) כאשר תשלום הנטו יהיה בערך 4500 שח בחודש.
במציאות ולפי הפירוט בתלוש השכר, שווי ברוטו של יום עבודה הינו 211 שח. חישוב המשכורת שלי נקבע לפי מספר הימים בחודש בהם עבדתי כפול 211 שח ליום.
ז"א המשכורת שלי נעה בין 4200- 4800 שח נטו, כאמור בהתאם לכמות הימים.
האם זה אומר שאני מסווגת כעובד יומי או במשכורת?
ובהתאם להגדרה זו, מה מספר ימי ההודעה המוקדמת שחובתי לתת למעביד שלי טרם התפטרותי?
יש לציין שאני עובדת כבר שנה.
תודה!

ההחלטה כאן היא בין הדרך שמשלמים לך. לפי יום או לפי חודש.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

18/08/2015 08:37 גל אי תשלום פדיון הודעה מוקדמת וטופס 161א אי תשלום פדיון הודעה מוקדמת וטופס 161א
הקלד את שאלךשלום רב,
התפטרתי מעבודתי ב-2.7.15 לאחר שנת עבודה מלאה. לא ציינתי במכתב ההתפטרות תאריך מדויק אלא רק כתבתי שאני מודיע על התפטרותי, שאני חייב לו חודש הודעה מוקדמת ומוכן לעבוד בתקופה זו ואמרתי שייתן לי תאריך סיום עבודה רשמי ע"פ הנדרש בחוק. המעסיק ויתר על התקופה ואמר לי שמיום למחרת לא להגיע יותר. בתלוש השכר האחרון לא שולם לי פדיון הודעה מוקדמת. שלחתי שני מיילים למשאבי אנוש ולחשבת השכר וטרם נעניתי. בינתיים קיבלתי טופס 161א למילוי ואני צריך להשיבו תוך זמן קצר. שאלתי: האם למלא טופס 161א או לא? מהו תאריך הסיום הרשמי של יחסי עובד מעביד במקרה זה? וכיצד להמשיך לפעול בנושא?

בעקרון, במקרה ומעסיק מבקש ממך שלא להגיע בזמן ההודעה המוקדמת, מועד סיום יחסי עבודה הוא אותו יום ללא ההודעה המוקדמת.
אתה יכול לא למלא את 161 אולם הוא בעיקר נועד כדי שאתה תקבל את הדברים.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

17/08/2015 23:22 אסי ימי חופשה החופפים לימי הודעה מוקדמת ימי חופשה החופפים לימי הודעה מוקדמת
שלום,
התפטרתי מעבודתי לאחר מס' שנים במקום העבודה.
טרם שהודעתי על ההתפטרות אישר לי המעסיק 5 ימי חופשה מהחופשה השנתית.
במכתב התפטרותי ציינתי גם את עניין ההודעה המוקדמת (30 ימים) שכוללת בתוכה גם את 5 ימי החופשה.
מעסיקי טוען שמכיוון שאושרה לי חופשה טרם התפטרותי, הרי שימים אלו אינם באים במניין ימי ההודעה המוקדמת.

האם צודק מעסיקי או שחמשת ימי החופשה שלקחתי יכולים לחפוף לימי ההודעה המוקדמת במקרה זה?

תודה,
אסי

אין שייכות בין הדברים ואתה יכול לחפוף את הדברים, או במילים אחרות, מה שהמעסיק אמר איננו נכון.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

09/08/2015 06:40 אבי תשלום דמי נסיעות תשלום דמי נסיעות
אני מועסק מחודש מרץ ע"י חברת כח אדם. העבודה מתבצעת גם בלוד וגם בת"א, בהתאם לדרישות המעסיק. בחודש הראשון לעבודה שולמו לי נסיעות לפי תשלום נסיעות מקסימלי יומי. בחודשים שלאחר מכן באופן חד צדדי וללא התראה דמי הנסיעות ששולמו היו לפי חופשי חודשי בכיון אחד (עלות של 284 שקלים) , למרות שעבדתי בשני מקומות שונים. (לא באותו היום אבל למשל פעמיים בשבוע או שלושה עבדתי בת"א). לאחר שעברתי דירה לרחובות עידכנתי את כח האדם לגבי הנסיעות והם סירבו לשלם את תשלום הנסיעות המעודכן שעומד על כמעט 600 שקלים,בתואנה שהם קיבלו אותי לעבודה מכיון שהתגוררתי בלוד והם הסתמכו על כך. לאחר דין ודברים הסכימה חברת כח האדם לשלם לי לפי נסיעות מקסימום ליום (26 שקלים נדמה לי) , אבל רק בימים שאני עובד בת"א. בימים שאני עובד בלוד הם ישלמו 6 שקלים נסיעות כי הם טוענים שהחניה עולה להם 20 שקלים ביןם והם מקזזים את זה. האם הדבר הגיוני? האם מותר לחברת כח אדם לפטר אותי בגלל שעברתי מגקום מגורים ועתה לא משתלם להם לשלם נסיעות ? האם אני יכול לקבל החזר על החודשים שבהם לא שולם לי נסיעות מלאות אלא רק חופשי חודשי לעיר אחת ?

לחברת כוח אדם מותר לפטר בגלל שיקול כלכלי, אבל לגבי הזכויות שלהם בעבר אתם יכול לדרוש את התשלום.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

07/08/2015 08:39 אורית תשלום דמי הבראה עבור העסקה זמנית ולסירוגין ע תשלום דמי הבראה עבור העסקה זמנית ולסירוגין ע"י חב' כח אדם
מאז שנת 2013 אני עובדת לסירוגין מטעם אותה חב' כח אדם:
1. בשנת 2013 הועסקתי מטעמם במשרה מלאה במשך 6 חודשים (מכתב על סיום העסקה קבלתי מהמעסיק אצלו עבדתי מטעם חב' כח אדם).
2. בשנת 2014 לא הועסקתי מטעמם במקום עבודה כלשהו (מצאתי עבודה זמנית בכוחות עצמי).
3. השנה עבדתי לסירוגין במשרה חלקית במשך מס' שעות ביום ולא בכל יום בשבוע (עד לתחילת חודש אוגוסט, כולל) מטעם אותה חב' כח אדם.

אבקש לברר האם חב' כח האדם מטעמה אני מועסקת מפעם לפעם, חייבת לי בתשלום דמי הבראה יחסית לגובה המשרות בהן עבדתי החל משנת 2013 וכולל עבור שנת 2014, בה לא הועסקתי מטעמם.
האם, במידה ולא קבלתי מחב' כח האדם מכתב פיטורין, אני נחשבת כמועסקת על-ידם גם בשנת 2014, שנת בה לא עבדתי מטעם במקום עבודה כלשהו.

לעיתים זו בעיה כי צריך להראות כי התעסוקה המשיכה במתכונת זהה באותן חברות בשביל שיהיה רצף.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

30/08/2015 21:20 שחר שאלה חשובה שאלה חשובה
אני מעוניין שיפטרו אותי (פיצויים+אבטלה), ויש לי רעיון, אני צריך לדעת :
1. האם אפשר לפטר אותי בגלל קעקוע (יהיה זמני- אבל הם לא ידעו את זה) שיעליב הרבה אנשים, אבל לא יהיה גזעני (משהו כמו "אין ישראל-אין פיגועים")? אני לא באמת מאמין בזה....אני רק מחפש משהו שיעבוד ויהיה חוקי.
2. האם אפשר לדרוש ממני ללבוש חולצה ארוכה עקב כך, בתור מכונאי במוסך (באילת), ולא לחייב את שאר המכונאים ללבוש חולצה ארוכה?
3. אם אני לא חתום על הסכם סודיות, ואשחרר (לא באנונימיות) את כל התקלות הידועות של רכבים חדשים שידועות ונשלחות לי למייל ע"י החברה, האם נופלת עלי אחריות חוקית כלשהי?

1. קעקוע הוא משהו קבוע. אני לא בטוח שזה הדבר החכם לעשות. בכל מקרה, אין עם זה בעיה חוקית, יש את חופש הביטוי.
2. מעביד יכול לבקש קוד לבוש מכולם, לא רק ממך.
3. יש לזה אחריות אם יגרם למעביד נזק וידעו שאתה עשית את זה.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

02/09/2015 13:38 שחר תודה

זה יהיה קעקוע זמני (לשנה)....אני לא מטורף על הרעיון, אבל נשמע לי יותר גרוע להפסיד כ 60 אלף ש"ח בפיצויים. לא ידעו שזה בגלל זה, אני לא הולך לאיים עליו שזה מה שאעשה, אני פשוט אעשה זאת אם השיחות לא "יזרמו".
ותודה על המענה המהיר.
YOU ARE THE BEST !

עורכי דין מובילים בפורום דיני עבודה

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."

עו"ד סיון שטינברג פליישר
עו"ד סיון שטינברג- פליישר

"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."