סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני עבודה(4,089)

שאל בפורום דיני עבודה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

08/09/2015 18:09 אנג'לה שעות נוספות שעות נוספות
שלום רב . 8 שנים לא קיבלתי תשלום עבור שעות נוספות. האם יכולה לדרוש לשלם רטרו?

ניתן לדרוש שעות נוספות רטרואקטיבית אולם ההתיישנות היא 7 שנים.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

08/09/2015 12:51 נטלי פיצויים למנקה פיצויים למנקה
בוקר טוב.... שאלה: יש לנו בבניין משותף מנקה ( מנקה חדר מדרגות). היא עובדת 3-4 שנים (אף אחד לא זוכר בדיוק). היא מקבלת תשלום ללא קבלות או חשבונית. יש לה איזשהו קיצבה. אנחנו לא מרוצים מעבודתה ורוצים להחליף אותה. האם יש לה זכות לדרוש פיצויים מוועד? ואם כן, איך לחשב פיצויים כשאין תאריך תחילת עבודה ושום מסמך אחר?

נטלי שלום,
את כל המסמכים של המנקה אתם הייתם עמודים לערוך ועל כן, זה שאין מסמכים זו בעקרון בעיה שאתם צריכים לפתור.
בכל מקרה למנקה בהחלט מגיע פיצויי פיטורים וכל הזכויות שמגיעות לכל עובד.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

03/08/2015 10:41 מירב לוי ניוד עובד קבוע ברשות מקומית ניוד עובד קבוע ברשות מקומית
שלום רב, אני עובדת בתור מזכירת מנכ"ל ברשות מקומית כשלוש שנים. יש לי קביעות כשעברתי את המכרז התפקיד לא היה תפקיד משרת אימון. לאחר שלושה חודשים יצא נוהל של משרד הפנים שמאפשר לקחת מזכירה למנכ"ל במשרת אמון. כיום התחלף ראש העיר והוא מעוניין למנות מינוי פוליטי מזכירה במקומי שהיא עובדת רשות במחלקה אחרת. אני מעוניינת להישאר בתפקידי. האם ניתן לנייד אותי ובאיזה תנאים - הדגש פה הוא שהניוד הוא מטעמים פוליטיים בלבד. שנית האם ניתן לכפות עליי להיות אחראית על תחום מסוים או רק לנייד אותי להיות מזכירה במחלקה אחרת על אף שאין משרה שהיא ברמה הזאת עוד ברשות. תודה.

המעסיק יכול לנייד עובדים כל עוד אין פגיעה בשכר, בתנאים ובמעמד. מעסיק בעקרון יכול לנייד בכל שלב, אולם ברשות מקומית צריך אישור גם של הועד.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

שלום אחז,
ראשית אני מודה לך על התשובה. חשבתי בדיוק כמוך , אך נאמר לי דווקא ע"י הוועד שהם בדקו ווהרשות יכולים גם לפטר אותי אם הם לא מוצאים לי משרה כי אין להם מה להציע לי. אני חושבת שזה ניסיון להפחיד אותי כדי שאתפטר מרצוני או שאקבל כל הצעה שהם מציעים לי. אשמח לשמוע את דעתך. בכל אופן אני מקווה שלא אזדקק לכך אבל אם אצטרך אשמח לקבל ממך ייעוץ אישי וליווי בתשלום כמובן.

30/08/2015 13:07 דביר סמוך לשנה סמוך לשנה
שלום ,התחלתי לעבוד בחברת היי טק בתאריך 7/09/2014 ,לפני כשבועיים קיבלתי הזמנה לשימוע
מיום ליום ,נעדרתי כשבועיים עקב מחלה 'היום איך שחזרתי מהמחלה ,נערך לי שימוע מהיר והיום פוטרתי ,המשמעות שחסר לי שבוע
למלאת השנה! לאחר השימוע ביקשתי להיות בבית עד קבלת ההחלטה
שאלתי היא :
האם מחשבים את ימי ההתראה ,להשלמת השנה כי מגיע לי 11 יום (במקרה כזה יהיה לי שנה מלאה)?
האם הוא ייכול לשלם לי את ימי ההתראה ולבקש שלא אגיע ,ובכך לטעון שלא השלמתי שנה?
האם במקרה כזה מגיע לי פיצויים וימי הבראה ואבטלה?
בתודה

בעקרון ככל והפיטורים היו לאחר 11 חודשים, ניתן יהיה לטעון כי מדובר בניסיון להתחמק מוותק של שנה ועל כן תוכל לדרוש את כל הזכויות כאילו עברה שנה, הן לגבי ההודעה המוקדמת והן לגבי הפיטורים.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

27/08/2015 15:09 אבי קיזוז הוצאות הדרכה לעובד שהתפטר קיזוז הוצאות הדרכה לעובד שהתפטר
שלום החלטתי לעזוב את מקום עבודתי בהודעה מראש. כחלק מסגירת חשבון עם המעסיק נתבקשתי להחזיר הוצאות הדרכה על פיהם אני מחויב לפי נוהלי החברה. נוהל החברה קובע כי באחריות העובד למלא טופס רישום עם התחייבות לעבוד מספר חודשים בהתאם לעלויות ההדרכה. במקרה שלי יצאתי להדרכה בחו"ל ומאחר שהרישום להדרכה לא נעשה דרך מערכות המיחשוב של החברה אלא ישירות מול ספק ההדרכה (כולל תשלום עלות הקורס) לא מולא טופס רישום ידני במקום כנדרש בנוהל. שאלותיי בנושא זה הם: 1. האם יצאתי לקורס מהווה הסכמה לתנאי ההתחייבות המקובלים בנוהל למרות שלא התחייבתי לכך בכתב? 2. האם במקרה זה, יש למעסיק עילה לדרוש קיזוז הוצאות ההדרכה (באופן יחסי לפני מספר החודשים שנותרו), הרי גם הוא נוטל באחריות מסוימת של אי החתמת עובד טרם יציאתי לקורס בטופס רישום ידני כנדרש בנוהל? 3. האם החזר הוצאות הדרכה לעובד מיד לאחר ההדרכה מהווה הוכחה לכל שכל הגורמים האחראיים (עובד, מנהל ישיר, מנהל הדרכה, משאבי אנוש) עומדים בדרישות הנוהל - אציין כי מלבד דו"ח הוצאות הדרכה , אין כל רישום על ביצוע ההדרכה. תודה מראש

בעקרון, ככל והקיזוז איננו כתוב בהסכם העבודה שלה הוא לא חוקי.
החברה לא תוכל לקזז חוקית אולם היא תוכל לקזז בפועל ותצטרך לרדוף אחריהם.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

23/08/2015 07:44 רחל ב דרישות בלתי הגיוניות דרישות בלתי הגיוניות
שני בני הזוג רוצים להתגרש,הדירה על שני השמות ,נשאר ה קטינה בת 17 ,האשה טוענת שהבעל צריך לעזוב את הדירה עד שתמכר כי לה יש זכות להשאר עם הקטינה,והאשה עובדת משתכרת כ12000 שח בחודש הבעל עצמאי מרויח הרבה פחות ,דרישותיה טוענת שהיא בגיל 55 וזכותה לקבל כסף על אי יכולת למצוא בן זוג וכן על ירידה בכושר תעסוקה,כי מתכוונת לצאת לפנסיה לגבי הרכוש יש הסכמה חצי חצי, אבל הטענות האחרות נראות חסרות שחר , נא יעוץ בקשר לכך
תודה רחל

הקלד את תגובתך

21/08/2015 10:33 גרגורי הפערת הסכם מילולי מצד חברת אבטחה הפערת הסכם מילולי מצד חברת אבטחה
שלום רב!
זקוק ליעוץ.
הסיפור:
התחלתי לעבוד ב01.09.2011 בתור שומר בחברת אבטחה (בהמשך "חברה א") קבלנית שמספקת שרותי שמירהבמתחם מסויים( בהמשך "מתחם"). למתחם קיימת הנהלת המתחם וחברת אחזקה חיצונית שמתחזקת את מתחם ואחראית על שרותי השמירה.
ב15.05.2014 חברת האחזקה והנהלת המתחם החליפו את חברת השמירה "א" ל חברת אבטחה "ב". חברת "ב" בקשה מכמה מהשומרים שאבדו בחברת "א" לעבור ל "ב" כדי להמשיך לעבוד במתחם כדי ליצור גרין של עובדים מנוסים יותר שידריכו את הצוות החדש. לפני שעברנו היתה פגישה במתחם בין מנהל אזור ומנהל סניף חברת "ב" לעבדים שצפוים לעבור ולהמשיך במתחם. מנהל אזור הבטיח לשמור לנו על כמות המשמרות שהייתה לנו בחברה הקודמת ועל סדר משמרות המועדף עלינו. כל זה היה בעל-פה אבל יש לי עדויות בכתב של שני עמיתי שהשתתפו באותה השיחה.
במקרה שלי זה היה 6 משמרות שבועיות, משמרות שעות חג ויום כיפור, משמרת סייר(במקום לובי) אחת בשבוע ומשמרת לילה אחת בשבוע והם במוצ"ש, בלי משמרות בין צוהריים יום שיש לבין מוצ"ש, בלי 3 משמרות ברצף עם הפסקה של 8 שעות ופחות ביניהם.
בפועל נאלצתי לוותר על סדר משמרות המועדף עלי(ברוב המקרים לא מרצוני לטובת חברת "ב"). בנוסף היו מקרים שלא קיבלתי 6 משמרות שבועיות ואת משמרת יום כיפור שגם לא קיבלתי (למרות שבחברת "א" עבדתי כל יום כיפור למשך כל תקופת עבודתי). בכל פעם שפניתי למנהל סניף של "ב" הוא הבטיח לתת לי את המשמרות החסרות אבל לא קבלתי אותם. בשלב מסויים הבעיה של כמות המשמרות התאזן על ידי זה שאני נוהג לתת אופציות לסידור העבודה המתאימות לחברה. בשבועות האחרונים שוב קיבלתי רק 5 משמרות שבועיות בשני מקרים. פניתה פעמים רבות למנהל סניף חברת "ב", בשני המקרים הוא הבטיח לי לתת משמרת נוספת ובשני המקרים לא קבלתי אותם. התשובה האחרונה שלו היתה שאני עובד משרה מלאה שזה 5 משמרות ורק אם מתאפשר זה 6 ובכלל אני סטודנט(לא הייתי סטודנט כשהתחלתי בחברת "ב" ונכון להיום אני גם לא סטודנט). זה לא משהוסכם כשעברתי לחברת "ב" וכמובן שלא הייתי עובר מחברה לחברה.
ברצוני לשלוח מכתב לחברת האחזקה ולהנהלת המתחם בבקשה להתערב ולהשפיעה על חברת "ב" כדי שאני אקבל את כמות המשמרות ואת הסדר המועדף.
השאלות:
1) האם נכון לבקש את עזרתם של חברת האחזקה והנהלת המתחם?
2) האם המכתב מנוסך נכון?
3) האם זה חוקי לדרוש מהשומר להגיע 15 דקות לפני כל משמרת ללא תשלום על ה15 דקות האלה?

בעקרון הסכם בעל פה הוא כמו הסכם בכתב, ועל כן כל הבטחה שהייתה לך צריכה להתקיים.
זה לא חוקי לבקש תשלום על 15 דקות ולא לשלם על כך.
לגבי הפניה לחברת האבטחה, תעדכן אותם שתהיה טענה כתובה מטעמך, כי גם זה חשוב שבעתיד יראו שביקשת לשנות את הדברים.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

20/08/2015 21:44 אירית שעות מנוחה והתאווררות לעובד זר בתחום הסיעוד שעות מנוחה והתאווררות לעובד זר בתחום הסיעוד
העובדת הזרה/המטפלת הסיעודית שגרה אצל אבי, טוענת שמגיעות לה לפי החוק בכל יום שעתיים לצורך התאווררות בחוץ וזה אינו קשור לכך שגם מגיעות לה שעתיים מנוחה בכל יום (נותנים לה לנוח לפחות שעתיים בכל יום ובד"כ יותר). היא עבדה במקום מסוים ויש לה חברות שאיתן נפגשת אך באזורנו (נאות אפקה) לא מכירה אף אחד (ולא טורחת להכיר). כשהתחילה לעבוד אצל אבי ביקשה לצבור את שעות ההתאווררות ולצאת פעמיים בשבוע ל-3-4 שעות. אבי הסכים בע"פ (לא חתמו על מסמך) כי נשמע לו סביר, לא דובר על ימים מסוימים ו/או קבועים, אבל היא קבעה שיהיו אלה ימי א+ה. היא עובדת כמעט חודשיים. הסתבר שיוצאת ל- 5-6 שעות ולא 3-4 ומקבלת עליהן תשלום (בעיני זו יציאה ל-1/4 יום חופש ובמצטבר מדובר על 2.5 ימים בחודש). אבי נכה ולא יכול להשאר לבד. בהתחלה לא היתה בעיה, אך לאחרונה התחלתי לעבוד בימי א+ה אחהצ וכשהמטפלת הזרה יוצאת אני נאלצת להביא עובדת ישראלית להשגחה שמקבלת שכר שעתי נאה וההוצאה הפכה לנטל (כ-2800 ₪ בחודש). אני רוצה לברר מה הוא החוק ו/או נוהג (אם בכלל יש כזה לגבי עובדים זרים). האם מקובל לצבור "שעות התאווררות" של מס' ימים ואז לצאת בבת אחת למספר גדול יותר של שעות? הייתי מעדיפה שהעובדת תצא רק פעם אחת בשבוע וגם זה בשעה וביום שנבחר לפי נוחותנו ולא לפי העדפתה. מעבר לכך אני לא מוכנה שהיציאה תהיה ל5-6 שעות אלא 3 שעות ואני רוצה לנקות את היציאה משכרה. יש אפשרות אחרי חודשיים לסגת מהסידור הזה ולקבוע עובדות חדשות בשטח? השאלה האם אני לא מפירה איזה חוק וחשופה לתביעה.

בעקרון, אין דבר כזה בחוק. יש שעות הפסקה הקבועות בחוק ותו לא.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

05/08/2015 09:48 רועי חישוב ימי עבודה חישוב ימי עבודה
שלום,

במקום העבודה שלי אני עובד 4 ימים בשבוע (כל יום 9 שעות) ויש לי חצי יום נוסף (4.5 שעות) ויום שישי (4.5 שעות).
האם אני נחשב כ-5 ימים בשבוע או 6 ?
אני שואל כי שמתי לב שבתלוש שלי מופיע לי 22 ימי עבודה בחודש וצבירת החופש שלי היא לפי 5 ימים בשבוע.
תודה.

מה נחשב 5 ימים ומה 6 ימים בשבוע עבודה?

השאלה היא יותר עניין של פרשנות ואין כאן תשובות של שחור ולבן. בעקרון אפשר לומר כי זה 6 ימים או חמישה. זה תלוי במה שאתה רוצה לקבל.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

18/08/2015 15:42 ליבי הודעה מוקדמת לפני פיטורים הודעה מוקדמת לפני פיטורים
שלום רב,
אני עובדת בתחום טיפולי המגע, כשכירה בספא.
בראיון העבודה נאמר לי שההתחייבות של המעסיק אליי ושלי אליו הינה 5 משמרות בשבוע (זא לפחות 20 יום) כאשר תשלום הנטו יהיה בערך 4500 שח בחודש.
במציאות ולפי הפירוט בתלוש השכר, שווי ברוטו של יום עבודה הינו 211 שח. חישוב המשכורת שלי נקבע לפי מספר הימים בחודש בהם עבדתי כפול 211 שח ליום.
ז"א המשכורת שלי נעה בין 4200- 4800 שח נטו, כאמור בהתאם לכמות הימים.
האם זה אומר שאני מסווגת כעובד יומי או במשכורת?
ובהתאם להגדרה זו, מה מספר ימי ההודעה המוקדמת שחובתי לתת למעביד שלי טרם התפטרותי?
יש לציין שאני עובדת כבר שנה.
תודה!

ההחלטה כאן היא בין הדרך שמשלמים לך. לפי יום או לפי חודש.

אחז אגם, עו"ד
מנהל פורום דיני עבודה

עורכי דין מובילים בפורום דיני עבודה

עו"ד סיון שטינברג פליישר
עו"ד סיון שטינברג- פליישר

"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."