על מנת להשיב לשאלתך יש צורך בבחינה יותר ממוקדת של הפרטים אודות הנכס ואודות הרוכש וזאת לשם הכנת חוות דעת הן בעניין הזכויות המשפטיות של הנכס והן בעניין המיסוי (בתכנון מס יעיל ניתן לעיתים לחסוך כסף רב). הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
לגבי המשכנתא- מומלץ לך לפנות לבנק המלווה ולבדוק מולו את כל ענייני המשכנתא.
לגבי קניית דירה מכונס לנכסים- ברכישת דירה מכונס קיימת פרוצדורה נוספת שלא קיימת בדרך כלל ברכישת דירה רגילה (למשל קבלת אישור דרך בית המשפט או ראש ההוצאה לפועל). בכל מקרה כדאי לבדוק את המצב המשפטי של הדירה ואת תנאי הסכם הרכישה. מומלץ להיעזר בעו"ד גם בעסקה מסוג זה.
רות שלום,
קיים הליך משפטי מיוחד (מקוצר מהבחינה הפרוצדוראלית) לפינוי דיירים בבית המשפט השלום.
נתק להם את המים והחשמל, ואז אולי הם יתרצו ויעזבו, אתה יכול לעשות זאת, מניסיון זה עובד!!!! תתפלל שהם יתרצו ויעזבו, תביעות קטנות לא יעזרו לך...
מומלץ שתפנה לייעוץ פרטני על מנת שיוכלו להכין טופס שיתאים למטרותיך.
בעקרון ישנו הליך משפטי אשר בסופו ובכפוף להתקיימותם של תנאים מסוימים ניתן לפצל חלקה. יחד עם זאת, לא ניתן לקבוע כי במקרה עליו אתה מדבר ניתן יהיה לעשות זאת. הייתי ממליץ לך עוד טרם הרכישה לבדוק את הזכויות המשפטיות של הנכס לרבות זכויות בניה וכיוצא בזה. במקרה זה מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
התשובה לשאלה כמה זמן ייערך המשא ומתן לשם חתימה על הסכם רכישה של דירה מיד שנייה תלוי במספר פרמטרים שחלקם אינם משפטיים גרידא. לכן לא ניתן להשיב באופן חד משמעי לשאלתך. כמובן חשוב גם שיהיה לך יעוץ משפטי יעיל שיוכל להעמיד לרשותך את הפתרונות הראויים בלוח הזמנים הצפוף ויתכן שפעולה כזו תוכל לסייע לך להצליח לעמוד בלוח הזמנים.
שכחתי לציין כי הכסף לרכישת הדירה נזיל
כסף נזיל יכול לסייע בסגירת עסקה אך הוא אינו הפרמטר היחידי, לכן לא ניתן לדעת מראש באיזה מהירות יושלם המשא ומתן ומתי תימסר החזקה בנכס (ראי תשובתי לעיל).
על מנת להשיב לך באופן מושכל יש צורך בבדיקה מעמיקה של העובדות ובחינה פרטנית של המסמכים והתוכניות. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
שתי האפשרויות יכולות להיות בטוחות יותר או בטוחות פחות, הכל תלוי בתנאים ובהגנות שתדרוש ושיוענקו לך בהסכם (אשר יגנו עליך ועל כספך). הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
משאלתך ניתן להסיק כי אינך מעוניין לשלם דמי אחזקה חודשיים של המעלית בבניין משותף רק מהסיבה שאינך משתמש בה. במקרה דומה שנדון בפסיקה, בו אדם טען כי אינו עושה כלל שימוש בדירה ביקש שלא לשלם את חלקו באחזקת הרכוש המשותף, נקבע כי לעניין החובה לשאת בהוצאות הדרושות לאחזקת הרכוש המשותף אין כל רלוונטיות אם בעל הדירה עושה שימוש בדירתו בבית המשותף או שאינו עושה שימוש.
1. תלוי מה בדיוק ברצונכם לעשות, ככל וכוונתך לביצוע תמ"א 38 הכוללת הוספת דירות חדשות בבניין, הרי שהרוב הנדרש הינו רוב חוקי של 75% (והסכמה של המפקח על המקרקעין). (שימו לב, שהרוב הנ"ל לא מתייחס לפרויקט לפי תמ"א 38/2).
2. משרדנו מתמחה בתחום זה. אנו ממליצים לך לפנות לייעוץ פרטני.