ככל הידוע לי, תושב חוץ הרוכש דירה יחידה זכאי למדרגת מס מופחתת כפי שזכאי תושב ישראל הרוכש דירה יחידה. לפי הפרסומים האחרונים נראה כי החל מחודש ינואר 2014, תושבי חוץ לא יוכלו ליהנות ממדרגה מס מופחתת במס הרכישה, זולת, אם עלו לישראל בתוך שנתיים ממועד הרכישה ומדובר בדירתם היחידה. הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון במדוייק למה אתה זכאי.
על פניו נראה כי הוא יכול לעשות שימוש בשיק עד לגובה הסכום של "הנזק" שלכאורה נגרם לו. ככל והוא יעשה שימוש בשיק שלא בהתאם להסכמות בניכם ובמיוחד אלו שעלו על הכתב, תוכלי להגיש תביעה להשבת הכספים שנגבו שלא כדין ו/או להגיש התנגדות בהוצאה לפועל (אם וכאשר הוא יפתח בהליכים כזה). בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
התשובה תלויה במידה רבה במה שסוכם מול העו"ד ואם יש הסכם שכ"ט בכתב אז ראוי לפעול על פי האמור בו. במידה ולא סוכם דבר בעניין, לא בעל פה ולא בכתב, אז אין תשובה חד משמעית לשאלתכם, אך לדעתי במקרה כזה ראוי יהיה לבחון מה היקף העבודה וכמה שעות עבודה השקיע העורך דין בהליך זה ועל בסיס נתונים אלו לקבוע שכ"ט הוגן.
מהשאלה אני מבין כי הנכם מיוצגים על ידי עורך דין אחר, לכן אני מנוע מלהביע את דעתי המקצועית. אני מניח שהעורך דין שמייצג אותך יוכל לבחור את דרך הפעולה הטובה ביותר בנסיבות העניין ונראה לי כי יש מה לעשות.
משאלתך אני מבין שהגשת התנגדות לבקשתו של השכן. אם כך הדבר אז יש לך אפשרות להגיע לדיון בפני הוועדה בהתנגדות ולהביא את טענותיך. אם טרם הגשת את ההתנגדות, הייתי מציע לך להתייעץ עם עו"ד על מנת שיכין לך התנגדות אשר תכלול את כל הטיעונים האפשריים ולא תסתפק רק בטיעון יחיד.
ככל והוועדה לא תקבל את התנגדותך ותחליט לאשר את בקשת השכן, אתה יכול לפנות לבית המשפט לעניינים מנהליים במטרה לבטל את החלטת הרשות.
הייתי ממליץ לפנות לעמידר ולברר האם יש להם העתק מההסכם.
ישנה הצעה של הממשלה (לבצע שינוי) שטרם התקבלה. לכן טרם ידוע האם המיסוי ישתנה (ואיך) ואם לאו.
יש לבחון האם תשלום עבור ההיטלים האמורים בשאלה נדרשו ו/או שולמו כבר בעת בקשת היתר הבניה של הפרגולה בזמנו. כמו כן, יש לברר מדוע לא שולם ו/או לא נדרש תשלום מאת העירייה בזמנו. בכל מקרה מומלץ לבחון את האופן בו חישבה העירייה את דרישת התשלום עבור ההיטלים המוזכרים בשאלה והאם יש עילה משפטית שלא לשלמם. ייתכן וניתן יהיה להפחית את הדרישה ו/או לבטלה. תלוי בנסיבות. הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
כמובן שיש לדחות כל נסיון למרמה מול רשויות המס וטוב שאתה נוהג כך. להסכם בעל פה ישנה משמעות חוזית וצד אשר חוזר בו מהסכמה שנתן בעל פה חושף את עצמו לתביעה משפטית כנגדו- אבל הכל תלוי בנסיבות ובמה שניתן להוכיח. יחד עם זאת, הסכם לרכישת נכס במקרקעין חייב לעלות על הכתב. ההצעה אותה אתה מעלה יכולה להיתפס בפני רשויות המס כעסקת מקרקעין ואז ייתכן ולא תשיגו את כוונתכם המקורית. ייתכן וניתן יהיה לבחון אפשרויות אחרות שיתאימו למצבכם, לשם כך חשוב שתפנו לייעוץ משפטי פרטני.