באופן עקרוני במידה וצד להסכם מפר את ההסכם אז לצד הנפגע קיימת זכות לדרוש סעד בגין ההפרה. יחד עם זאת, יש צורך לבחון בכל מקרה ומקרהאת מכלול הנסביות, העובדות ואת הוראות ההסכם באופן ספציפי לפני שבוחרים באיזה מהלך נכון לפעול מול הצד השני.
בדרך כלל בהסכמי שכירות נקבע סעיף המאפשר לבעל הדירה להכנס לדירה בזמנים סבירים ובתאום מראש. ייתכן כי בהסכם השכירות שלך סוכמו תנאי/ים שונים המסדירים את המצב נשוא השאלה. לכן, לפני מתן תשובה לשאלתך, הייתי רוצה לברר איתך האם קיים בהסכם השכירות סעיף המעניק לבעלת הדירה זכות להכינס לדירה? אם כן- מתי ואיך היא אמורה לעשות זאת?. כמו כן, האם קיים בהסכם השכירות סעיף המאפשר לבעלת הדירה לאחסן חפצים שלה בדירה בזמן השכירות?.
היטל השבחה נועד לגלם ערך של עליית שווי נכס בעבות תוכנית משביחה שאושרה לגביו. החיוב בתשלום יוצא אל הפועל "במועד המימוש", מועד בו ההתעשרות של הנכס מגיע לכדי מימוש- ובמקרה שלך יום מתן ההיתר שככל הנראה לא היה ניתן באופן שניתן אלמלא אישור התוכנית. לפיכך המועד לצורך חישוב היטל ההשבחה של הרשות המקומית הינו יום אישור התוכנית המשביחה. ייתכן ויש מקום לבחון באופן ספציפי את היטל ההשבחה שהוטל במקרה שלך ולשם כך יש צורך בבירור פרטני מולך. שים לב כי קיים לוח זמנים וסדר דין על פיו ניתן להגיש ערר על שיעור ההשבחה.
השאלה אינה משפטית (גרידא) ומשכך איני יכול להשיב עליה.
לצערי השאלה אינה מתחום המומחיות שלי ולכן אין באפשרותי לסייע לך.
מומלץ לברר טוב מאוד את מקורות המימון שלך, הייתי לוקח איתי את רואה החשבון לסניף הבנק על מנת שלא יהיו טעויות, אחרי שהבנת בדיוק מה מצבך מבחינת מימון תכין את עצמך לעבודה במשרה מלאה ותרפד את עצמך בעו"ד טוב, שמאי טוב ומנטור/ שותף שאפשר לסמוך אליו.
השאלה מעוררת הרבה שאלות משנה ולכן מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
תחושת הבטן שלי היא שבשכונה שלכם ניתן לקבל תמורה יותר טובה מקבלנים ובכל מקרה עדיף לעשות עסקה עם קבלן שיש לו ניסיון בתמ"א 38 וראיתם בעין פרויקטים שביצע
השאלה מעוררת הרבה שאלות משנה ולכן מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
במידה ומדובר על נחלה הרשומה כבר רשות כפי שרשומות רוב הנחלות בארץ, לא ניתן לרשום את החוזה בהערה בממ"י ולא מתקיימת חובת הכתב, כמו כן סביר להניח שלא יתקבל ליווי מהבנק
השאלה מעוררת הרבה שאלות משנה ולכן מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
על פניו נראה כי ככל והקונה עומד בתנאי ההסכם במלואם אין זה הוגן כי תבקש לבטל את ההסכם אך מהסיבה שהצגת בשאלתך. כמובן, ככל שהקונה יסכים לבטל את העסקה בהסכמה ניתן יהיה לעשות כן.
האם אני יכול לבטל את העסקה חד צדדית לאור השינויי הנל ? גם ללא הסכמת הקונה ?
התשובה לשאלה לא משתנה מהחלק הראשון של התשובה הקודמת. ייתכן ויש מקום לבחון האם יש בהסכם המכר הוראה המאפשרת לך לבטל את ההסכם באופן חוקי על בסיס הנימוק המוצג בשאלה ובהתאם להסכמות בין הצדדים, זאת על מנת שלא יראו אותך כמי שהפר בעצמו את ההסכם, על כל המשתמע מכך.
התשובה לשאלתך צריכה להיבחן באופן ספציפי מולך על מנת שניתן יהיה לברר עמך פרטים עובדתיים אשר ישפיעו על חוות הדעת המשפטית בעניינך ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני. יחד עם זאת ובאופן כללי ניתן לומר כי במכירת נחלה חקלאית התשלומים העיקרים שיכולים לחול הם: מס שבח (ייתכן ותוכל לקבל פטור לגבי הבית), דמי הסכמה למינהל מקרקעי ישראל עבור הסכמתו להעברת הזכויות בנחלה (יש לבחון האם הזכויות בנחלה אינן מהוונות), היטל השבחה- (אך יש מקום לבחון עניין זה באופן פרטני), ויתכן אף שבתשלום מס ערך מוסף.