שלום עוזי.
למותר לציין, כי עסקאות מקרקעין (גם אם מדובר בהשקעה בדירה זולה) מורכבות ממספר נדבכים מהותיים - משפטיים, תכנוניים, מיסויים, מימוניים וכיוצ"ב. לפיכך מומלץ להתייעץ מבעוד מועד עם עורך דין שזהו תחום התמחותו. כל טעות בתכנון המהלך עלולה להביא לסיכון הרווחים אותם הנך מבקש להפיק ולפגוע משמעותית בתשואה.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום. יש לפנות לבעלת הזכויות, אשר למיטב הבנתי חכרה את המקרקעין ממנהלמקרקעי ישראל (המנהלת אותם בשמה של רשות הפיתוח, שהיא בעליהם).
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
איתמר שלום.
שכר הטרחה הנו עניין הסכמי בין הלקוח לעורך הדין ועשוי להשתנות בשים לב לגורמים שונים (לרבות ניסיונו של עורך הדין ומקצועיותו). גם השאלה השניה עשויה להיגזר מהסכמת הצדדים. היינו, הצדדים עשויים לקבוע מבעוד מועד מה יהא שיעור שכר הטרחה מקום בו העסקה לא תצא אל הפועל. במקרה בו הדבר לא נקבע הסכמית והצדדים אינם מצליחים להגיע לעמק השווה, יקבע שכר הטרחה כשכר הראוי עד למועד הפסקת עבודתו של עורך הדין.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
קודם כל תודה על המענה המהיר
אנסה לפרט לך את המקרה לפרטים כי לא כל כך התיישב לי
לפני למעלה מחצי שנה תכננתי לקנות דירה ופניתי לעו״ד על מנת שיבצע לי את הסכם , סיכמנו בעל פה על שכר טרחה של 0.5% פלוס מע״מ מעסקה עקבחריגות בנייה שגיליתי ירדיתי מעסקה והעסקה לא בוצעה ומאז לא היה לי קשר עם העו״ד פתאום לאחר שבעה חודשים הוא רוצה שכר טרחה על העבודה האם יש אפשרות כזו שדבר אפשרי למרות שקבענו שכר טרחה רק כאחוז מעסקה ואם כן מה הסכום המקובל הדירה היתה אמורה לעלות כ700אלף שח
תודה
איתמר
ראשית, זה אפשרי. טענתו של עורך הדין, כפי שאני מבין אותה, היא שהוא השקיע ממרצו וזמנו ולכן הוא זכאי ולו לחלק משכר הטרחה. שנית, קשה להשיב על השאלה "מה מגיע לו?" באופן מדויק מבלי לדעת את העובדות הרלוונטיות.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
אכן, בנסיבות מסוימות פטורות עסקאות במקרקעין מתשלום מס שבח והפחתה בחבות במס רכישה. מומלץ לפנות בעניין זה לעו"ד, על מנת שיוכל להמליץ על תכנון מס חוקי ואופטימלי.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
יש להגיש תביעה לפינוי השוכר לבית המשפט. במקביל ניתן גם להגיש את ההמחאות לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
שלום רב.
על מנת להשיב תשובה מלאה ושלמה יותר, יש לעמוד על העובדות המדויקות בנדון. על פניו, חבותו של המשכיר לנזקים שנגרמו על ידי, נשמעת כאפשרות רחוקה למדי.
בברכה,
יעקב גורנשטיין, עו"ד
איציק שלום רב.
חסרות מספר עובדות רלוונטיות על מנת שאוכל להיענות לפנייתך. האם במסגרת הליכי הגירושין הוסכם על מכר זכויותיה של גרושתך לך? האם כל המסמכים הרלוונטיים מצויים בידך? אשמח אם תוכל להרחיב בעניין.
באופן עקרוני, יש לבדוק אילו מסמכים מצויים בידך ובהתאם לכך לפעול להשלמת רישום הזכויות.
בהצלחה.
אתי שלום רב וברוכה הבאה.
בהתאם לחוק המקרקעין, חבות בהוצאות נקבעת בהתאם לשטח הדירה, אלא אם כן קבוע אחרת בתקנון הבית המשותף. אני מציע לך לבחון, אם כך, את התקנון המשותף החל על הבית המשותף.
בברכה,
י.ג.