מאשה שלום,
ככל והמבוטח לא נתן אישורו לחידוש פוליסת הביטוח, חברת הביטוח לא יכולה לחדשה. ככל והדבר אכן קרה, מומלץ לשקול הגשת תביעה נגד חברת הביטוח. תחילה, מומלץ לבחון את תנאי ההצטרפות הראשוניים והאם הוסכם על חידוש אוטומטי/
יש להיוועץ עם עו"ד העוסק בתחום.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
מאשה שלום,
כמובן שאין זה חוקי לחייב את הלקוח בתשלום פרמיות חודשיות מבלי לקבל את הסכמתו לכך. יחד עם זאת, קשה להאמין שחברת ביטוח תגבה תשלום מאדם אשר לא התקשר עימה מעולם בחוזה ביטוח.
מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
אליהו שלום,
ניתן לתבוע את המעביד בתביעת נזיקין, ובלבד שתאונת העבודה נגרמה כתוצאה מאשמתו, רשלנותו או הפרת חובה חקוקה מצידו.
אין מניעה להגיש את התביעה גם לאחר סגירת העסק.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
רותי שלום,
עלי לעיין בתנאי הפוליסה ולבחון את הגדרת "מקרה הביטוח" המזכה בפיצוי.
על פניו, נראה כי ככל והמטען לא אבד, אין חברת הביטוח חייבת לשלם את התגמולים בין כך. אולם, כאמור, הדבר תלוי בתנאי הפוליסה והגדרותיה.
מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
מקסים שלום,
כאשר חברת ביטוח מסרבת לשלם תמלוגי ביטוח, יש להיוועץ בעו"ד העוסק בדיני ביטוח.
פורום זה אינו עוסק בהמלצות על עו"ד.
בהצלחה!
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
יעלה שלום,
באשר לשאלת האשפוז, הרי מדובר בשאלה רפואית שאין באפשרותי להתייחס אליה.
באשר לדחייה של חברת הביטוח, יש לעיין בתנאי הפוליסה ולבחון את החריגים הנוגעים לעניין זה. ככלל, כאשר חברת ביטוח מעוניינת להחריג מהפוליסה עניין מסוים, אזי היא עושה זאת באופן מפורש. כשלא כך הדבר וניתן לפרש את העניין במספר דרכים, חשוב לדעת כי קיימים כללי פרשנות ייחודיים בתחום דיני הביטוח, לרבות כללי פרשנות לטובת המבוטח וכנגד מנסח הפוליסה.
מומלץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
ישי שלום,
האחריות רובצת לפתחה של המבטחת אשר ביטחה את המבוטח עת שאירע "מקרה הביטוח", אף אם הביטוח הקולקטיבי לחברי קופת החולים עבר למבטחת אחרת. הוראות הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) (ביטוח סיעודי לחברי קופת חולים) קובעות כי מקרה ביטוח שאירע לראשונה ב-36 החודשים הראשונים לחייו של מבוטח אינו מכוסה במסגרת פוליסות הסיעוד לחברי קופות החולים. לכן, הבחינה המהותית ביותר במקרה זה נוגעת לעת התרחשות "מקרה הביטוח" כהגדרתו בפוליסה, כך שהפוליסה הרלבנטית תהא זו שבמסגרתה אירע "מקרה הביטוח" כאמור לעיל.
מפנייתך אני מבין כי מקרה הביטוח לא אירע ב 36 החודשים, אך המקור לכך הינו במסגרת תקופת זמן זו. לכן, הטענה הינה לכל היותר מצד חברת הביטוח הינה לכל היותר ל"מקרה ביטוח שנתבטל" (סעיף 16 לחוק חוזה הביטוח), וכמובן יש מקום לטענות נגדיות בעניין זה.
בהצלחה!
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
אילנה שלום,
מי שנושא באחריות הוא המזיק בלבד, וכפי שמצוין בפנייתך, ייתכן ומדובר בבעל הדירה שמעליך. ככל והמזיק אינו מוכן לקחת אחריות על הנזקים שנגרמו לך, באפשרותך להגיש נגדו תביעה בבית המשפט המתאים.
ככל ומדובר באי לקיחת כיסוי ואחריות בפוליסה שברשותך, יש לעמוד על קבלת מכתב דחיה מסודר, על מנת להבין מה הנימוק לדחייה (סביר להניח כי הטענה הינה שמקור הנזק אינו בדירה).
בהצלחה!
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
ניצן שלום,
ייתכן וניתן לתבוע את חברת הביטוח על הנזקים שנגרמו למבנה. יחד עם זאת, נהוג להגיש תביעה כגון דא עם קרות האירוע, על מנת לאפשר לשמאי מטעם חברת הביטוח להעריך את הנזק, שכן אחרת יהא קושי להעריך את גובה הנזקים. יש לעיין בתנאי הפוליסה ולבחון האם אכן מדובר ב"מקרה ביטוח" המזכה בפיצוי, חלקי או מלא.
בהצלחה!
בברכה,
רפאל אלמוג
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים