ככל וחברת הביטוח דחתה את תביעתך, לרוב לא כדאי לפנות ולהגיב לדחייה, אלא באמצעות עו"ד ובאמצעות הגשת תביעה משפטית אשר תתחום את "גדר המחלוקת". בתחום דיני הביטוח, מכתב הדחייה תוחם את גדל המחלוקת, ולכן פנייה אל חברת הביטוח טרם הגשת תביעה משפטית מאפשרת לחברת הביטוח להרחיב את חזית הטענות ובמילים פשוטות לבצע מקצה שיפורים.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
שלום ישראל,
איני רוצה להתנהלות עורכי הדין, ואני בהחלט מציע לך לבחון את תקינותה.
לגופו של התיק, בשעה שהתביעה נמחקה (אני מניח, שעה שלא ציינת האם נדחתה, או ניתן פסק דין על יסוד צד אחד), ייתכן שלא תוכל לחדשה כעת, בשעה שחלפה תקופת ההתיישנות. הרי, מאז שהתביעה נמחקה ועד היום, מניין ההתיישנות ממשיך להימנות ולכן, אם מאז ועד היום חלפה תקופת ההתיישנות, בוודאי ובוודאי שמאז התאונה ועד היום (מבלי להביא בחשבון את המועדים שבהם התביעה הונחה בבית משפט ובהם המניין נעצר), הרי שחלפה לה בצער רב תקופת ההתיישנות.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
קצבת זקנה מקבל כל תושב ישראל שהגיע לגיל פרישה.
ייתכן וכונותך לתביעה מכוח חוק סיעוד (גמלת סיעוד) אשר רלבנטית למי שעבר את גיל הפרישה ומתקשה בביצוע הפעולות היומיומיות. בענף זה אכן יש מבחן "הכנסות", אם כי גם לא בטוח רלבנטי בשעה שלא מדובר ב"הכנסה" אלא הון שנצבר.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
האם פנית ודחו את בקשתך לכיסוי?
יש להעמיד את הדבר לבדיקה של סוכן ביטוח.
בהצלחה.
שאלתך כללית, ולכן אתייחס באופן כללי.
לפי סעיף 6 לחוק חוזה הביטוח - למבוטח קיימת חובת גילוי בעת ההצטרפות לביטוח, לפרט את מלוא המידע הרפואי הנדרש על מנת שתוכל חברת הביטוח לקבל החלטה בנוגע לעסקה.
בפועל, חברות הביטוח עורכות חיתום לפי הצהרת הבריאות ולא עורכות בירור רפואי מקיף טרם צירוף המבוטח.
כל זאת, למרות שהן מחתימות את המבוטח על טופס ויתור על סודיות רפואית.
לעיתים, כפי שאתה טוען, אף המידע זמן לרשותן והן יכולות לעיין בו.
לפי סעיף 8 - ישנם מקרים בהם בית המשפט יכול לשלול את התרופה בגין "אי הגילוי" הנטען, על סמך סעיף זה לחוק, מאחר וחברת הביטוח ידעה / יכולה היתה לדעת על המצב הרפואי.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
עורך דין אמור לטפל במימוש הזכות, במקרה של דחייה (ולעיתים אף קודם לכך).
מומלץ להיוועץ עם סוכן ביטוח הבקיא בתחום.
ניתן לנסות להתמודד, אך יש לבחון נתונים רבים.
האם למשל קיבלת את הפוליסה? האם עיינת בה? מדוע לא?
האם נאמר לך בעת ההצטרפות מה היקף הכיסוי?
האם נאמר לך כי הצפה מסויגת בפוליסה?
האם הסייג מופיע במקום הרלבנטי?
יש לבחון את הנתונים הנ"ל.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
פוליסות ביטוח אחריות מקצועית אלו פוליסות - claims made basis policy.
כלומר, הן נבחנות לפי מועד הגשת התביעה.
אם במועד הגשת התביעה, הפוליסה לא היתה בתוקף, הרי שסביר שהתביעה תידחה.
מלבד לכך שיש חשיבות שבמועד התביעה הפוליסה תהיה בתוקף, חשובה גם תקופת הכיסוי הרטרואקטיבית. קרי, חשוב לוודאי כי הפוליסה כוללת כיסוי לפרק הזמן שבו אירע המעשה הרשלני.
אני סבור שהסיכויים נמוכים, לא כל שכן לנוכח השילוט. קשה לצפות מבעל חניון / הגורם האמון על שליטתו, למנוע גניבות. הוא יכול לשים שומר (אין חובה), לגדר את המקום, אך הוא לא מחויב להתחייב לגניבות מן הטעם הפשוט שלא ניתן לסכל ב 100% גניבה.
משלוח תגובה לחברת הביטוח, עשוי לאפשר לה להרחיב את חזית הטענות, בניגוד ךחוזרי הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון. על פי הדין הישראלי, על חברת הביטוח לפרט את מלוא טיעוני הדחייה בהזדמנות הראשונה וחברת ביטוח שלא עושה כן מושתקת להעלות טענות נוספות בהליך המשפטי. פנייה בשלב זה, תאפשר למעשה הרחבת חזית מצד חברת הביטוח. בהצלחה.
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים