דור, יש תחילה לפנות אל חברת הביטוח ולקבל ממנה העתק מלא מהמידע (גבייה / דרישה לתשלום). ככל וקיים חוב, סביר כי חברת הביטוח תעכב בעתיד כספים עד להסדרתו. חברת הביטוח עשויה להגיש תביעה / לקזז מתגמולים עתידיים. שאלת חוקיות הדבר תתברר אם בכלל בהליכים משפטיים, ככל שיפתחו.
גילי שלום,
עליך לבחון מס' דברים:
1. המלצתי, אסוף את תיק המשטרה ובדוק האם יצא דו"ח של חוקר תנועה.
2. האם היו עדים לאירוע ? מומלץ לגבות ולשמור את פרטיהם.
3. מומלץ להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום התעבורה לגבי אחריות. למיטב ידיעתי, לרכב חונה קיימת אחריות מוגברת.
די קשה מתיאור הנסיבות האמור לקבוע מי אחראי.
רק לאחר בירור כאמור תוכל לקבל תמונה מלאה יותר.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
יגאל, על פי חוק, מעביד חייב לשלם עבור עובדו דמי ביטוח לאומי. אינך יכול לבקש ממנו שלא לשלם, שכן המשמעות היא לבקש ממנו לעבור על החוק. יתרה מכך, מרבית פוליסות ביטוח אחריות מעבידים מכפיפות את הכיסוי לתשלום דמי ביטוח לאומי. בקיצור, בקשתך בעייתית.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
יפעת שלום,
אין מועדים קבועים. בגדול, חברת הביטוח של בעל הרכב יכולה להגיש תביעה שיבוב כנגד בעל האופנוע ו/או חברת הביטוח שלו המבטחת בביטוח צד ג' כל עוד לא חלפה תקופת ההתיישנות של התביעה הנזיקית (בשונה מתקופת ההתיישנות של תביעת הביטוח שמבוטח יכול לתבוע את חברת הביטוח שלו (3 שנים ממועד מקרה הביטוח)). תקופת ההתיישנות להגשת תביעת נזיקין היא 7 שנים ממועד התרחשות העוולה המזכה. אין שום הכרח כי תיעשה פנייה מיידית, בשעה שהתאונה אירעה רק לאחרונה, אך חשוב לשמור ראיות ואסמכתאות המבססות את עמדתך ביחס לאחריות בתאונה ושיעור הנזק.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
יגאל שלום,
משאלתך מתעוררות סוגיות רבות.
הראשונה בהם - מה ההסדר הקבוע בפוליסה ? עלי לעיין בה.
שנית, באם מערכת היחסים על פי הפוליסה היא בין הרופא וחברת הביטוח, הרי שאינך צד לסיפור. אך אם לא - כמי שקיבל את השירות הוא בהחלט יכול לחזור אליך בדרישה / תביעה.
יחד עם זאת, ושלישית, גם לך אין כל "אשם" בשעה שמי שהיה אמור לשאת בתשלום הביטוח הוא המעביד... (כך אני מבין מדבריך). ולכן, במידה והוא יפנה אליך בתביעה כספית, יהיה עליך לפנות למעביד בהודעת צד ג' (סוג של תביעה).
רביעית, גם לחברת הביטוח יש אחריות בסיפור, שכן ישנם כללים לביטול חוזה עקב אי תשלום פרמיות, ולכן הנושא אינו פשוט כלל ועיקר.
מה היה עלות הטיפול ?
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
הי רפאל,
קודם כל תודה רבה על התשובה הזריזה!
עלות הטיפול שהרופא דורש להשלים היא 2973 ש"ח
הי רפאל,
בהתחשב בעלות הטיפול שהרופא דורש, מה הערכתך בנושא. האם כדאי לי לשכור שירותי עו"ד או לנסות לטפל בבעיה בעצמי. כמה צפויים להיות הוצאות עו"ד במידה ואבחר בשירותך.
תודה
אם יהיו לך שאלות נוספות, אני כאן.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
ולוודא האם היא כוללת התייחסות למצב שכזה.
לרוב, פוליסות ביטוח אובדן כושר עבודה כוללות התייחסות למצבים כגון אלה, אך ללא עיון בפוליסה המלאה איני יכול להשיב על שאלתך.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
הנושא נדון כבר בפרשת אמיתי בבית המשפט העליון.
נקבע כי מועד תחילת מניין ההתיישנות הינו מקרה הביטוח, קרי האירוע התאונתי, ולא מועד קביעת המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
עו"ד רפאל אלמוג
בהחלט. מדובר אפוא בכספים השייכים ליורשים עליהם אין התיישנות, בשעה שמדובר להבנתי מדבריך במרכיבי חיסכון. עליך לפנות אל הגורמים הרלבנטיים ולבדוק את הנושא. תשומת ליבך לכך שלאחרונה משרד האוצר השיק מערכת אינטרנטית לאיתור כספים אלו. ממליץ לך לבקר באתר.
בהצלחה!
בהחלט יש מקום להגיש דרישה / תביעה לתשלום בגין הנזקים. אין קשר בין ביטוח החובה לבין נזקי הרכוש. יש בכך משום עבירה פלילית, והדבר עשוי לשמש ככלי בידי הנתבע בהליך, בטענה כי זה מעיד על התנהלותך, אך אם ניתן להוכיח אחריות של בעל הרכב, אני סבור שיש מקום להגיש דרישה או תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.
בהצלחה.
בהצעת הביטוח לא סומן שכשלוח שלך אלא נשאר על פי חוק שלוח של חברת הביטוח. לכן, ברמת העקרון זה תלוי לצורך מה. סעיפים 33-36 (למיטב זיכרוני) לחוק חוזה הביטוח קובעים את מסגרת השליחות. לנושאים הקבועים בחוק, בהם הסוכן שלוח של חברת הביטוח, ברי כי באפשרותה למנות שלוח אחר תחתיו. אחרת, עמדתך היא שהוא שלוח שלך ואני לא בטוח שזה משהו שאתה רוצה. מבחינה מהותית, איזה נזק נגרם לך ? הרי, אתה יכול בכל עת למנות סוכן אחר.
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים