דפנה שלום,
שאלתך אינה משפטית, אלא ביטוחית. מומלץ להיוועץ בסוכן ביטוח.
ככלל, חברת הביטוח רשאית לבצע החרגות ואף לסרב לבטח אדם בקיום מספר תנאים, ביניהם מחלות רקע מסוימות. חברת הביטוח יכולה לבחור מה הפרמייה אותה תדרוש מהמבוטח.
כמובן, כל סירוב לקבל אדם לביטוח, או החרגתו, כפוף לחוזרי הפיקוח על הביטוח ולנימוקים והסברים המניחים את הדעת מצד חברת הביטוח.
באופן עקרוני, אני נגד שינויים ו/או מעברים לתוכניות ביטוח אחרות ("טוויסטינג" בעגה המקצועית), אשר עשויים להעמיד מבוטח בפני פגיעה בכיסוי הביטוחי, על רקע מחלות רקע שהתפתחו.
מומלץ להיוועץ בגורמים מקצועיים.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
פבל שלום,
בכל הנוגע לתביעות ביטוח בנושאי תאונות אישיות, יש לבחון בקפידה את תנאי הפוליסה ואת עובדות המקרה, על מנת להבין האם הפוליסה מכסה את המקרה הביטוחי. על פניו, עמדתך בהחלט הגיונית ולא ברור מדוע חברת הביטוח רואה בפעילות כ"ספורט אתגרי".
טרם נקיטת הליכים משפטיים, מומלץ כמובן לבחון לא רק סיכויים, אלא כדאיות.
מומלץ להיוועץ באופן פרטני בעו"ד הבקיא בתחום.
אני זמין לכל שאלה.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
דוד שלום,
השאלה לגבי מסלול התביעה, תלוי בפרטים רבים ובין היתר סוג הפוליסה וסכום התביעה.
ככל וסכום התביעה אינו עולה על התקרה הקבועה בחוק (34K ש"ח נכון לינואר 2020), הרי שמדובר בתביעה הכשרה להידון בבית משפט לתביעות קטנות. כמובן, ישנן דרכים אחרות אפשריות לפעולה, כגון תביעה בסדר דין מהיר המאפשרת קבלת ייצוג משפטי בעזרת עורך דין, בתביעות שאינן עולות על 75K ש"ח.
בכל הנוגע לתביעות ביטוח, חשוב לדעת כי במקרים מסוימים ניתן אף להגיש עד לכניסת תקנות סדר הדין החדשות, בעזרת הליך דיון מקוצר (סד"מ).
מכל מקום, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
אריאל שלום,
ככלל, במתן עדות על תצהיר בביהמ"ש, הנך נחקר אך ורק בדבר התצהיר אותו מסרת.
ככל ואין חשש מהותי מכך שמצבך הנפשי הוביל לפגם בתצהיר, אינך מחויב לענות על כל שאלה שאינה קשורה באופן ישיר לתצהיר אותו מסרת, ובפרט שאלות המוגנות בחיסיון רפואי.
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ בעו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
זאב שלום,
ראשית, כיסוי חבות צד ג' של משרד החינוך מאפשר הגשת תביעה רק במקרים בהם נטענת אחריות של משרד החינוך ועובדיו לגרימת התאונה. לא ברור מהנסיבות המפורטות מהי האחריות בנזיקין, אך מומלץ לבחון זאת.
ללא כל קשר, ע"פ חוק, כל תלמיד בישראל מבוטח בביטוח תאונות אישיות לתלמידים, ועל כן באפשרותך להגיש תביעה לגוף הנ"ל, בהתאם לתנאי הפוליסה.
בכל מקרה, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בנושא.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
ענת שלום,
שאלתך אינה משפטית אלא ביטוחית.
מומלץ לפנות לסוכן ביטוח.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
אלה שלום,
התשובה תלויה בסוג הכיסוי בפוליסה שנרכשה.
יש היגיון מסוים בסירוב חברת הביטוח, שכן היה על המבוטח לפנות תחילה אליה והיא הייתה שולחת מומחה מטעמה. בשונה למשל ממצב שבו חברת הביטוח שולחת מומחה, קיימת מחלוקת ונדרשת הערכת מומחה מטעמכם אשר עמדתו מתקבלת בסופו של דבר. אז, בוודאי שניתן לעמוד על החזר ההוצאה.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
דניאל שלום,
איני יודע על אילו מסמכים חתמת עם עוה"ד שלך (יש לעיין בתנאי ההסכם ומועדו), אך בתביעה לדמי שיקום שכ"ט עו"ד מקסימלי הינו כפי שציינת. 800 ₪ דמי פתיחת תיק + תוספת תשלום של 800 ₪, קרי 1,600 ₪ בסה"כ.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
יוכי שלום,
על מנת לענות על שאלתך יש לעיין בתנאים הכלליים המופיעים בתקנון קרן הפנסיה.
בהחלט ייתכן מצב של הפסדים במכשירי חסכון כגון קרן פנסיה, אולם יש לבדוק זאת לעומק אל מול תאגיד הביטוח.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
תשובה:
שמשון שלום,
באפשרותך לפנות למחלקת פניות הציבור בחברת הביטוח וכן למפקח על הביטוח במשרד האוצר. במידה וגם זה לא עוזר, באפשרותך להגיש תביעה משפטית בגין נזקים שנגרמו לך ואשר עולים מהדו"ח.
בברכה,
רפאל אלמוג, עו"ד
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים