שלום לך,
חשוב שיהיה ביטוי לותק העבודה בתלושי השכר, על כן, כדאי להשיג מהמעסיק אישור בכתב ואם לא אפילו הקלטה של שיחתך איתו כי הותק לפיצויים ולדמי הבראה ממשיך.
לגבי הפיצויים, באיזה תחום עיסוק ומה תפקידך? כי יש צווי הרחבה הקובעים שניתן לקבל פיצויים גם אם התפטרת.
במידה ולא חלים עליך צווי הרחבה , אם תתפטר תהיה זכאי רק לפיצויים שהופרשו עד לאותו מועד לביטוח הפנסיוני ואם תפוטר תהיה זכאי לפיצויים מלאים- שכר עבודה לחודש עבור כל שנת עבודה אלא אם אתה חתום על הסכם עבודה שיש בו את סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים.
לימור שלום,
אם נצברו לך ימי חופשה עליך לקבל על הימים שהיית אמורה לעבוד דמי חופשה שנתית ואם לא צברת ימי חופשה על המעסיק לשלם לך שכר.
ולדימיר שלום,
רכיבי השכר לחישוב פיצוי פיטורים הם השכר הרגיל - שעות עבודה ללא שעות נוספות, תוספת משפחה ותוספת ותק. אם אתה מקבל רכיבים נוספים שהם פיקטיביים בתלוש השכר אז גם הם יבואו בחשבון. משכך יש לבדוק מה משמעות הרכיב של תפקיד נוסף.
עמית שלום,
על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים עקב התפטרות בשל הרעת תנאים, יש לשלוח למעסיק מכתב בו אתה מפרט את הרעת התנאים ומבקש מהמעסיק לתקנה, וככל והרעת התנאים לא תתוקן תאלץ להתפטר בדין מפוטר. כך שלפני מכתב ההתפטרות יש לשלוח מכתב כזה.
אין חובה לציין במכתב ההתפטרות את סכום הפיצויים המדויק, אתה יכול לרשום כי אתה דורש לקבל פיצויי פיטורים כדין.
לגבי הודעה מוקדמת - אם אתה מתפטר בנסיבות חריגות ביותר שבהן לא ניתן לדרוש ממך לעבוד (למשל - אינך מקבל שכר עבודה) אתה רשאי להתפטר ללא הודעה מוקדמת.
כמו כן, אם ציינת במכתב ההתראה של הרעת התנאים כי אם הרעת התנאים לא תתוקן תאלץ להתפטר ונתת למעסיק זמן לתקן את הרעת התנאים והוא לא תיקן - למעשה נתת למעסיק הודעה מוקדמת כך שאינך חייב לתת לו הודעה מוקדמת נוספת.
ולשאלתך, החישוב של ההודעה המוקדמת - 20 ימים כפול שכרך ליום עבודה רגיל.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
שלום רועי,
אם לא אמרת למראיין לשמור על סודיות אז הוא לא נהג באופן פסול.
הפק לקחים לפעם הבאה.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו״ד
סיגל שלום,
על המעסיק לשלם לך החזר נסיעות פר יום וכן לשלם עבור כל שעות העבודה שעבדת בפועל. שימי לב כי תוספת בגין שעות נוספות משלמים רק לאחר 8 שעות עבודה.
בהצלחה בעבודתך החדשה!
בברכה,
סיון שטינברג -פליישר עו״ד
אבי שלום,
התשובה היא לא, אלא אם קיימת הוראה אחרת בהסכם עבודה אישי או הסכם קיבוצי הקיים בענף.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
א שלום,
המעסיק רשאי לנכות לך מהשכר רק ניכויים שהם על פי חוק הגנת השכר או ניכויים שהסכמת להם.משכך, את יכולה לפנות למעסיק (רצוי בגיבוי בכתב) ולדרוש לקבל בחזרה את הסכום.
בברכה,
סיון שטינברג.-פליישר עו״ד
מלי שלום,
אין תשובה מפורשת לכך בחוק אך לפי הפסיקה עליך לקבל דמי מחלה מכל מעסיק עבור הימים שהייתי אמורה לעבוד אצלם ובהתאם לחוק דמי מחלה ולפי ימי המחלה שצברת אצל המעסיק. דמי המחלה לפי החוק- היום הראשון ללא תשלום, היום השני והשלישי 50 אחוז כל יום ומהיום הרביעי ואילך שכר מלא.
בברכה,
סיון שטינברג- פליישר עו״ד
מ שלום, ימי המחלה יחשבו בתקופת ההודעה המוקדמת,
רפואה שלמה,
סיון שטינברג - פליישר עו״ד
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."