זיוית שלום,
על פי החוק מעסיק רשאי לנכות את זמן ההפסקה מהשכר אבל מאחר והוא סיכם איתך על משכורת גלובלית והדבר אינו מצויין בהסכם המעסיק אינו פועל כדין.
בברכה,
סיון שטינברג -פליישר עו״ד
מורן שלום,
אם פוטרת מעבודתך הזמנית את תוכלי לקבל דמי אבטלה אם שילמת דמי ביטוח לאומי ב- 18 חודשים לפני תקופת האבטלה.
עליך לפנות בהקדם ללשכת התעסוקה לפתוח תיק ולהגיש תביעה לביטוח לאומי לדמי אבטלה עם מכתב הפיטורים של המעסיק ותלושי שכר של 18 חודשים קודמים.
אם את התפטרת מהעבודה הזמנית תוכלי לקבל דמי אבטלה רק לאחר 3 חודשים.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
נירית ערב טוב ,
להערכתי כן, את זכאית לקבל מענק פרישה, בדקי עם מחלקת כוח האדם שיעשו לך סימולציה עם ההטבות שאת זכאית לקבל בעת הפרישה.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
אסתי שלום,
המעסיק רשאי למשוך רק את הכספים שהוא הפריש לך לפיצויי הפיטורים בלבד.
את ההפרשות לפנסיה שאת הפרשת ושהמעסיק הפריש, המעסיק אינו יכול לגעת בהם וקרן הפנסיה צריכה להיות על שמך.
תבקשי לקבל דוח הפקדות עדכני מקרן הפנסיה ותוכלי לראות בדיוק מה נותר לך בקרן.
לגבי הפיצויים שהמעסיק משך, את יכולה לפנות למעסיק ולדרוש ממנו להשיב לך את הכספים מכוח סעיף 7 לצו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק לפי חוק הסכמים קיבוציים, התשי"ז – 1957 ובמידה ולא תפני לערכאות.
אם זה לא עוזר, מומלץ לשלוח למעסיק מכתב מעו"ד ואם זה לא עוזר להגיש תביעה לביה"ד.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
רינת שלום,
ראשית, עליך למלא טופס 161א (ניתן להוריד מהאינטרנט) ולהעביר למעסיק ולאחר קבלת טופס 161 מלא וחתום מהמעסיק עליך לפנות לפקיד שומה במס הכנסה ולקבל פטור ממס או סכום של מס שעליך לשלם בגין הפיצויים (זה נעשה באותו יום שאת ניגשת לפקיד השומה).
אם המעסיק פתח לך קרן פנסיה והפריש לשם חלק מפיצויי הפיטורים, עליו לפנות אל חברת הביטוח להעביר להם את טופסי 161 ולדאוג לשחרור הכספים ואם יש יתרה לשלם לך מכיסו.
במידה וכל השלבים שציינתי בוצעו, את יכולה לכתוב מכתב למעסיק ולחברת הביטוח עם העתק למפקח על הביטוח ולדרוש לקבל את הפיצויים באפן מידי וככל ולא יתקבלו תפני לבית הדין לעבודה ותתבעי פיצויי הלנת פיצויי פיטורים. זה לרוב מזרז את התהליך.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
מורן שלום,
בתקופת ההודעה המוקדמת את רשאית ללכת לראיונות עבודה אך רק בתיאום עם המעסיק שלך והמעסיק רשאי לנכות משכרך על הימים בהם נעדרת לצורך ראיונות עבודה.
אם נותרו לך ימי חופשה, את יכולה לבקש מהמעסיק להחשיב לך אותם בגין הימים שנעדרת (עד 14 ימים בלבד) ולקבל שכר מלא עבור ימים אלו.
בהצלחה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
שלום לך,
על פי החוק וצו ההרחבה בענף השמירה, המעסיק חייב לשלם לכם שכר רק עבור שעות עבודה או אם התייצבתם לעבודה והוא לא סיפק לכם עבודה.
במקרה זה יש מעורבות של כוח עליון - מזג האוויר, אשר המעסיק לא יכול היה לחזות, אולם, לא יכול היה לשחרר אתכם מטעמי אבטחה משכך, אם ב- 3 הימים לא עבדתם כלל והמעסיק דאג לכם למקום לינה וכלכלה הולמים, לדעתי הוא מילא את חובתו.
בברכה,
סיון שטינברג- פליישר עו"ד
סיון שלום,
ראשית, תודה על התגובה המהירה.
שנית, לאור הנכתב על-ידך, ברצוני לחדד מספר נקודות:
1. כפי שכתבתי, אנחנו כן עבדנו לאחר מכן. לדוג', אני עבדתי הן ביום חמישי והן בימים שישי-ראשון ובאופן דומה גם הקולגות שלי. כלומר, כן עבדנו לאחר תחילת הסופה (השלג החל במחצית הראשונה של יום חמישי).
2. לאור זאת, נמנע מאיתנו מפורשות לשוב לבית בפרק הזמן שבין המשמרות. לדוג', ביום חמישי עבדתי עד אמצע הלילה והמשמרת הבאה שלי הייתה ביום שישי בלילה. לאור זאת, גם כשעדיין פעלו מספר מוניות להסעת עובדים ויכולתי לחזור ביתי, טכנית, בחלון ההזדמנויות שנוצר. עם זאת, גם לי וגם לקולגות שלי (מהאתר שאני מאבטח ומאתרים נוספים שהחברה מאבטחת), הובהר שאסור לנו לעזוב לבית מחשש שלא נוכל לחזור למשמרת הבאה.
כלומר, לא רק שבחלק מן הימים לא יכולנו לחזור לבית בין המשמרות מחמת חסימת הכבישים, אלא גם כשכן היה אפשר, המעסיק אסר עלינו זאת תוך תיון מפורש של הסיבה- היות ולא נוכל לחזור למשמרות הבאות.
3. לגבי כוח עליון לא-חזוי- המצב היה בהחלט חזוי- עוד בימים שני-רביעי מנהלי המחלקות בחברה עדכנו (מי מוקדם יותר ומי מאוחר יותר) את המאבטחים שעליהם להיערך להשארות במקום העבודה לאור עוצמת הסופה העתידה והצורך בהם לעבודה במהלך הסופה.
לא זו אף זו, ביום חמישי, לפני תחילת הסופה ועם תחילתה, התבקשנו להגיע בהקדם האפשרי לאתרים שלנו, לאור החשש לחסימת כבישים. לדוג', אני הייתי צריך להתחיל לעבוד בשעה שלוש והורו לי להגיע למקום העבודה בשעות הבוקר המוקדמות. למותר לציין שלא שילמו לנו גם על שעות אלה. קרי, המצב היה חזוי בהחלט ע"י החברה, שבה אנחנו עובדים.
4. יתרה מזו, החברה לא פרסמה אף הודעה ברורה לגבי התשלום הכולל על השלג- חלק ממנהלי המחלקות הבטיחו תשלום על המנוחה ודבריהם נסתרו בדיעבד בידי הנהלת החברה, חלק הודו בכך שהם אינם יודעים והחברה לא מסרה שום מידע על כך וחלק אמרו שלא יקוו השומרים לתשלום. בכל המקרים, חוייבנו להגיע תוך דיסאינפורמציה בוטה מצד החברה שלנו ובמקביל חיוב הגעה. יש לציין כי החברה טרחה לפרסם עמדה חד משמעית לגבי תשלום על השלג רק כשבועיים וחצי לאחר שוך הסופה.
בכבוד רב ובתודה,
מאבטח
שלום לך,
לצערי אין לי תשובה חד משמעית, התשובה תלויה בפרשנות השופט שיקבל את התיק אם תחליטו לתבוע.
לעניות דעתי, ההבהרות שהוספת כעת מטות את כף המאזניים שעל המעסיק כן לשלם לכם עבור השעות ובייחוד עבור השעות שהגעתם מוקדם יותר לעבודה.
על כן, אם המעסיק יסרב לשלם לכם עבור השעות, אתם רשאים להגיש תביעה לבית הדין לעבודה שיחליט בנושא באופן סופי.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו״ד
הקלד את תגובתך
אנונינימית שלום,
על פי החוק, עליך לספר למעסיק על ההריון בחודש החמישי להריונך.
אין חובה להגיד שאת בהריון במהלך ראיון עבודה וגם למעסיק אסור לשאול אותך על כך.
אני מציעה לך שתלכי לפי תחושותיך לגבי ההודעה על הריונך אם בראיון או לאחר שתתקבלי.
בכל מקרה, תקליטי את השיחה שבמהלכה תודיעי על כך (לכל צרה שלא תבוא).
בהצלחה!
סיון שטינברג- פליישר עו״ד
מולי שלום,
על לשכת התעסוקה למצוא לך עבודה המתאימה ליכולות שלך, אם את מסרבת לשכת התעסוקה יכולה לראות בכך סירוב והדבר ימנע ממך לקבל דמי אבטלה. הדרך הטובה ביותר שמקום העבודה אליו הפנו אותך יקבע שאת לא מתאימה.
בכל מקרה, אם מצאת עבודה אחרת ותתחילי לעבוד שם לא תהיי זכאית לדמי אבטלה.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו״ד
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."