סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על זכויות עובדים(691)

שאל בפורום זכויות עובדים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

24/12/2013 09:48 רפי קליידרמן דמי מחלה לעובדת משק בית דמי מחלה לעובדת משק בית
עובדת 4 שעות בשבוע האם זכאית לתשלום ימי מחלה ואיך לחשב זאת ?

רפי שלום,
התשובה היא כן, יש לחשב את ימי המחלה לפי היקף המשרה..
היקף משרה - יש לחלק 4 שעות ב - 43 שעות שבועיות של משרה מלאה
ימי מחלה - כל חודש של משרה מלאה מזכה ב 1.5 יום מחלה, כך שבשנה עובד במשרה מלאה זכאי ל 18 ימים. ימי המחלה יצטברו לפי הותק.
היקף משרה כפול ימי המחלה לפי משרה מלאה - יתנו לך את התשובה.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר

23/12/2013 18:13 ליאורה אלפרן זכויות של עוזרת בית שנאלצה לפרוש מסיבות בריאותיות זכויות של עוזרת בית שנאלצה לפרוש מסיבות בריאותיות
האם יש לשלם פיצויים לעוזרת בית שנאלצה לפרוש לאחר 8 שנות עבודה מסיבות בריאותיות? איך מחשבים את הסכום?

ליאורה שלום,
עובד יכול להתפטר ולקבל פיצויים עקב מצב בריאותי לקוי לאחר שהגיש בקשה לכך והמציא מסמכים רפואיים וככל ולמעסיק אין משרה חלופית אחרת לתת לעובד שיתאים למגבלותיו הרפואיות.
דרך החישוב של הפיצויים - המשכורת האחרונה החודשית כפול מספר השנים שעבדה.

23/12/2013 13:23 מתן תשלום על ימי חופש שלא נוצלו תשלום על ימי חופש שלא נוצלו
עבדתי מספר שנים בחלוקת עיתונים. המעסיק לא טרח לתת לי את תלוש השכר שלי כל חודש אלא רק את הכסף. כעת לאחר סיום העבודה אצלו ביקשתי את התשלום על כל ימי החופש שלא ניצלתי במהלך תקופת העבודה אצלו והוא השיב לי "לא צברת כלל ימי חופש מכיוון שאת התשלום על ימי החופש אני הוספתי לברוטו של המשכורת שלך כל חודש. כלומר תשלום על יום חופש אחד בחודש בכל משכורת."
האם זה תיקני/חוקי מבחינתו לעשות דבר כזה? יש לי ההרגשה שהוא מרמה אותי בנושא הזה כי כבר תפסתי אותו בעבר על כמה שקרים בנושאי כספים, מה עליי לעשות על מנת לרדת לעומק העניין ולבדוק האם אני זכאי לתשלום נוסף על כל ימי החופש הנ"ל שלא נוצלו?

מתן שלום,
המעסיק פועל בניגוד לחוק בכך שלא נותן לך תלושי שכר וכן בדבר ימי החופשה שכן עליך לצאת באמת לחופש ולא דיי בכך שהמעסיק יפדה לך את ימי החופשה.
משכך מומלץ לשלוח מכתב מסודר למעסיק באמצעות עו״ד וככל ולא ישלם להגיש תביעה.

22/12/2013 09:43 ג'וזפין אם אני עובדת ע אם אני עובדת ע"פי שעות מה מגיע לי לפי חופשים חופשת מחלה ודברים כאלה
ם אני עובדת ע"פי שעות מה מגיע לי לפי חופשים חופשת מחלה ודברים כאלה

ג'וזפין שלום,

על פי החוק מגיע לעובד במשרה מלאה (186 שעות חודשיות) 1.5 יום מחלה עבור כל חודש עבודה.
במידה ואת עובדת פחות שעות, תהיי זכאית לימי מחלה באופן יחסי לשעות עבודתך.
כמובן שאת זכאית לתשלום עבור ימי מחלה רק אם יש לך אישורי מחלה מרופא.

מבחינת חופשה - עובד במשרה מלאה זכאי עבור שנת עבודתו הראשונה ל - 12 ימי חופשה בתשלום אם הוא עובד 6 ימים בשבוע או 10 ימי חופשה אם הוא עובד 5 ימים בשבוע.
אם את עובדת פחות שעות ממשרה מלאה תהיי זכאית לימי חופשה באופן יחסי לימים שעבדת בפועל. ימי החופשה עולים ככל שהוותק עולה. את מוזמנת לרשום כמה זמן את עובדת במקום העבודה במידה ואת עובדת מעל שנה.

בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

19/12/2013 13:03 שקד תשלום ימי עבודה שהתבטלו כתוצאה ממזג האוויר (שלג) תשלום ימי עבודה שהתבטלו כתוצאה ממזג האוויר (שלג)
שלום אני עובדת שכירה והתחלתי לעבוד במקום עבודה חדש לפני קצת יותר מחודש.
האם מגיע לי תשלום כלשהו בגין ימי העבודה שהפסדתי כתוצאה מהשלג?

שקד שלום,

החוק והפסיקה אינם קובעים כי על מעסיק לשלם שכר עבודה אם נבצר מהעובד להגיע לעבודה בשל כוח עליון כדוגמת חסימת דרכים בשל שלג.
יתכן והמעסיק יסכים להחשיב לך את יום זה כיום חופש ולשלם לך עבורו כל עוד נצברו לך ימי חופשה, אך אין זו חובתו.

בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

17/12/2013 07:48 רויטל פדיון ימי מחלה מעבודה קודמת פדיון ימי מחלה מעבודה קודמת
בעבודה הקודמת במגזר הציבורי צברתי שעות מחלה רבות שלא נוצלו וכעת עברתי לרשות מקומית אחרת. איך אוכל לפדות ואו לגרור את ימי המחלה?
תודה ויום נעים.

רויטל שלום,

עליך להגיש בקשה מסודרת למקום עבודתך הקודם ולבקש לפדות את ימי המחלה או לבדוק אופציה של גרירת ימי מחלה.

בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

22/12/2013 06:53 רויטל תודה

סיון תודה, אבדוק את האפשרות.

17/12/2013 08:43 מורן בנוגע לחוזה עבודה בנוגע לחוזה עבודה
שלום רב,
במידה ועובד נקלט בחברה והוגש לו חוזה עבודה (שהינו גם תנאי העסקה בחברה שלנו). הוא התחיל לעבוד ומילא טופס 101 כחוק. בתוך כמה זמן עליו להחזיר את החוזה/תנאי ההעסקה חתום? האם ביכולתי להכריח אותו להחזיר? תוך כמה זמן?

מורן שלום,

בחוק הודעה על תנאים לעובד אין אזכור לזמן שעל העובד למסור את ההודעה חתומה, אולם לדעתי את בהחלט יכולה לדרוש מהעובד לקבל את ההסכם חתום לאחר זמן סביר.
לעניות דעתי, לדרוש לקבל את ההסכם חתום לאחר שבוע הוא זמן סביר, במידה והעובד אומר שהוא העביר לעו"ד את ההסכם לבדיקה אפשר לתת לו עוד שבוע נוסף אבל לא לתת לזה להיגרר על פני חודשים.

בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

16/12/2013 15:48 איל קלע זכויות העובד בחקלאות זכויות העובד בחקלאות
שלום.
אני עובד זה מחודש בקבוצה של צעירים לאחר צבא. בשל כך אנו לא יודעים את כל הזכויות המגיעים לנו. האם יש אפשרות שיהיה ניתן לקבל את הזכויות שלנו בצורה מתומצת בדגש על חקלאות.
תודה רבה.

איל שלום,

קיים צו הרחבה בענף החקלאות אשר כלליו חלים על כל העובדים בענף החקלאות בישראל שאתה יכול למצוא אותו מחיפוש פשוט בגוגל.
במידה ויהיו לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן להעלות אותן כאן.

בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

01/12/2013 16:21 אריאלה זמני עבודה זמני עבודה
אני עובדת בחנות בגדים גדולה מזה שנתיים וחצי כשהתקבלתי לעבודה נאמר לנו ששעות העבודה הן :משמרת בוקר מ9.00 עד 15.00 ומשמרת ערב מ15.00 עד 21.00 לסירוגין,עם הזמן כשהיה לחץ שינו לנו את שעות העבודה לפי הצורך בחנות למשל:אמרו לנו להגיע ב8.00 בבוקר ולסיים ב17.00 או משמרת ערב להתחיל ב13.00 ובימים שבחנות לא הייתה תנועה נתנו לנו שלושה ואף ארבעה ימי חופש מה שקורה עכשיו. הם מבטלים לנו משמרות בהודעות sms ומשנים לנו את שעות העבודה גם בהודעות היום שלחו הודעה בזאת הלשון:משמרת בוקר מתחילה מחר ב7.30 ומסתיימת ב14.00 . שאלתי היא האם הם יכולים לשחק איתנו כך בימים ובפרט בשעות העבודה שלנו יש לציין שאני מועסקת על בסיס שעתי אודה מאוד על תשובתך

אריאלה שלום,
כעקרון המעסיק לא רשאי להתנהג כך, לשנות את שעות העבודה באופן חד צדדי ולבטל משמרות ללא הודעה מראש.
האם את חתומה על הסכם עבודה? אם כן יש לבדוק מה תנאי העבודה הכתובים שם.
ככל ואין לך הסכם עבודה אם עבדת משמרות קבועות לאורך זמן אז ניתן לטעון להרעת תנאים לגבי השינוי בשעות ואת רשאית להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויים וזאת רק בתנאי ששלחת למעסיק מכתב שהוא מתבקש לתקן את הרעת התנאים והוא לא עשה כן. מאוד מומלץ להיות מלווה בהליך עם עו״ד הבקיא בתחום.

בברכה,
סיון שטינברג -פליישר עו״ד

אני חתומה על חוזה עבודה סטנדרטי שבו כתוב ששעות העבודה הן כ6 שעות ביום מאחר ולא קיבלתי את חוזה העבודה אינני יודעת בדיוק מה כתוב בו, המשמרות הן קבועות עד לתקופה של עומס ולחץ בעבודה ואז מודיעים לנו על השינויים בשעות ולנו אין מה לומר בנידון השבוע דיברתי עם מנהלת האיזור של הרשת והיא אמרה לי שמאחר ואני אחראית מחלקה עליי לשמש דוגמא ולתת יותר שעות יש לציין שהמנהלות לא מוכנות לשמוע על האפשרות שנגיע בשעות העבודה הרגילות(מרבע לתשע עד שלוש ומשלוש עד תשע) הן אומרות זאת חובה ועל כולם להגיע למשמרת אין חריגים שאלתי היא האם אני יכולה לטעון להרעת תנאים כאשר המצב הנ"ל מתנהל במשך כל שנות עבודתי במקום אבל עקב חילופי מנהלים במקום אין גמישות והן לא מוכנות לזה שלא אעבוד בשעות הלא רגילות המנהלים הקודמים כן התחשבו אודה על תשובתך

אריאלה ערב טוב,

ניתן לטעון להרעת תנאים אם מדובר בהרעת תנאים "טרייה", אם את אומרת כי המצב הזה נמשך כבר כמה שנים, אז שתיקתך והמשך עבודתך בעבודה מהווה הסכמה להרעת התנאים ואז את מנועה מלטעון כנגד זה.

בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

נכון שהסכמתי לעבוד בשעות שאמרו לנו אבל לא מרצון נתנו לנו להבין שאנחנו חייבות לעבוד ככה בכל מקרה עד לפני שנה בערך שאז התחלפו המנהלים יש למנהלת החדשה דרישות שמעבר לשעות שהוסיפו לנו כמו למשל היא אומרת לנו להגיע לעבודה בשש בבוקר או לחילופין בשבוע הבא יש ספירת מלאי בחנות והיא דורשת מאיתנו להתייצב לעבודה בארבע לפנות בוקר ובכל השבוע הזה היא דורשת שנעשה משמרות כפולות שזה משמונה בבוקר עד עשר וחצי בלילה ואין יום חופשי השבוע גם בשבת היא דורשת משמרת כפולה והיא כותבת כולן עושות כפולה בלי יוצא מהכלל השבוע אני בחופשת מחלה ואמורה לחזור לעבודה ביום ראשון שאלתי היא האם אני חייבת להגיע בארבע לפנות בוקר והאם אני חייבת לעבוד משמרת כפולה בלי יום חופשי אודה על תשובתך

אריאלה שלום,

ראשית, החלמה מהירה.
שנית, דרישותיה של המעסיקה אינן עומדות בקנה מידה עם החוק.
חוק שעות עבודה ומנוחה קובע כי מעסיק חייב לתת לעובד יום חופשי בשבוע - של 36 שעות רצופות כך שהמעסיקה אינה יכולה לא לתת לך יום חופשי בשבוע.

כמו כן, לפי היתר כללי להעסקה בשעות נוספות מעסיק לא יכול להעסיק עובד יותר מ - 12 שעות ביום ולא יותר מ - 15 שעות נוספות בשבוע (אם עובד 5 ימים בשבוע) או 12 שעות נוספות בשבוע (אם עבד 6 ימים בשבוע) ללא היתר מיוחד משר העבודה.

כך שלדרוש ממך לעבוד כל השבוע משמרות כפולות רצופות של למעלה מ - 17 שעות ביום, כל השבוע, ללא היתר אינו חוקי וגם אינו סביר!

אם דרישותיה אלו של המעסיקה נהפכות לקבועות ואין מדובר במקרה חד פעמי את יכולה לטעון להרעת תנאים מוחשית של שינוי קיצוני בשעות עבודתך ולבקש את תיקון הרעת התנאים במסגרת מכתב למעסיקה וככל והיא לא תתקן את הרעת התנאים את תאלצי להתפטר ולדרוש פיצויים.

אם מדובר בקבוצה גדולה של עובדים אשר מרעים להם את התנאים בכזו רמה אולי שווה לארגן את כולם יחד ולכתוב מכתבים באופן מרוכז למעסיקה. מומלץ להיות מיוצגים ע"י עו"ד הבקיא בתחום.

בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

16/12/2013 10:19 אריג סיום חופשת לידה סיום חופשת לידה
אני עובדת כמורה והתחילה חופשת הלידה שלי 18.9 ותסתים 24.12 וזה יום ראשון בחופשה , ושאלתי אהם אני זכויה לקבל משכורת בחופשה

אריג שלום,

לפי מיטב ידיעתי, ביטוח לאומי משלם את דמי חופשת הלידה באופן קלנדארי ולא לפי ימי החופשה ועל כן, גם אם מדובר בחופשה את תקבלי תשלום.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד

עורכי דין מובילים בפורום זכויות עובדים

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."

עו"ד סיון שטינברג פליישר
עו"ד סיון שטינברג- פליישר

"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."