יעקב ערב טוב,
במקרה של התפטרות, אשתך תהיה זכאית רק לחלק של הפיצויים אשר המעסיק הפריש לה לקרן הפנסיה (בשנת 2013 - 5%, בשנת 2012 - 4.18%). את הפיצויים אשתך לא תוכל למשוך אלא הסכום ישאר בקרן הפנסיה והיא תוכל לעשות בו שימוש כקצבה לאחר גיל פרישה.
אם יש לאשתך ביטוח מנהלים ולא קרן פנסיה - לאחרונה יצאה פסיקה של בית משפט מחוזי הקובעת כי גם הכספים שהופרשו לפיצויים בביטוח מנהלים צריכים להיוותר אצל העובד גם אם התפטר, אך יש לחכות ולראות את בתי הדין לעבודה יאמצו את גישה זו.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
רבקה שלום,
עליך לשלם למנקה דמי הבראה וחופשה לפי היקף המשרה שלה.
יש לך באינטרנט מאמרים המסבירים בדיוק איך לחשב זכוית סוציאליות למנקה.
בברכה,
סיון שטינברג פליישר עו״ד
מעיין שלום,
על מנת שלא תאולצי להרים דברים כבדים עליך ללכת לרופא תעסוקתי אשר יתן לך אישור כזה המופנה למעסיק.
במידה והמעסיק עדיין יתעקש שתעבדי באותה צורה, את זכאית להתפטר על רקע מצב בריאותי לקוי כל עוד יש לך מסמכים רפואיים המעידים על כך ולמעסיק אין תפקיד חלופי לתת לך. מאחר ואין לך ותק של למעלה משנה את תהיי זכאית לקבל ימי מחלה צבורים, פדיון חופשה, דמי הבראה וחלק יחסי של הפיצויים וההפרשות לפנסיה במשך חצי שנה ורק אם היה לך ביטוח פנסיוני קודם ועל המעסיק היה להפריש לך תוך 3 חודשים.
בברכה ,
סיון שטינברג פליישר עו״ד
חנין שלום,
לפי מיטב ידיעתי אין קשר בין הסטטוס האישי לבין גובה דמי הלידה אלא בשכר שהרווחת לפני הלידה. מציעה לך לבדוק מול ביטוח לאומי או בפורום ביטוח לאומי בפורטל.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו״ד
הפסיקה קובעת כי כאשר עובד זכאי למשוך את כספי הפיצויים המופקדים בחברת ביטוח, נושי העובד יוכלו לעקל את הכספים וכל עוד העובד אינו זכאי למשוך את הכספים לא יהיה ניתן לעקלם. עם זאת זוהי לא קביעה חד משמעית והכל תלוי בשופט שיפסוק בתיקך.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו״ד
אלעד שלום,
חוק הזכות לעבודה בישיבה קובע כי אסור למעסיק לא לתת לעובד לשבת בזמן העבודה ובוודאי שלא לפטר אותו בגלל שישב, אלא אם המעסיק מוכיח כי עבודתו של העובד אינה מאפשרת ישיבה.
מעסיק המפר את החוק עשוי לשלם לעובד פיצוי בשווי של 20,000₪.
בברכה
סיון שטינברג - פליישר עו״ד
נאיף ערב טוב,
האם יש לך הסכם כתוב עם המעסיק לעניין השכר שלך ליום עבודה ? במידה ויש הסכם עבודה ומצוין בו התעריף של 230 ₪ ליום, אז התנהלותו של המעסיק שלך אינה חוקית.
בתחום ההובלות יש צו הרחבה עם הגדרה של שכר לפי הותק במקום העבודה אך מעסיק יכול לבחור לשפר את התנאים, כפי שעשה המעסיק שלך.
לעניין הותק- על המעסיק לציין את הותק האמיתי שלך, ושינוי בו הוא הפרת חוק הגנת השכר.
אתה יכול לפנות אל המעסיק בכתב ולבקש ממנו לתקן את הותק ואת השכר היומי ולטעון כי מדובר בהרעת תנאים, וככל והוא לא יתקן את התנאים, אז תאלץ להתפטר כדין מפוטר ותהיה זכאי לקבל פיצויי פיטורים. יש לשלוח את המכתב בדואר רשום ולשמור את האסמכתא.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
תודה רבה
שמואל שלום,
לפי חוק חופשה שנתית, על מעסיק לתת התראה של 14 יום מראש כאשר הוא מוציא עובד לחופשה בת 7 ימים. על כן, אין חובה בחוק כי על יום חופש אחד יש לתת הודעה מראש.
עד כאן החוק, אך לפי השכל הישר, סביר כי מעסיק ייתן התראה של מספר ימים לפני הוצאת עובד לחופש לא מתוכנן אך לצערי זו רק הנחה ואין מדובר בקביעה חד משמעית.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
שירה שלום,
כל עוד לבעלך יש ימי מחלה צבורים הוא רשאי לנצל אותם עד תומם ובכפוף לכך שיש לו אישורי מחלה רפואיים והוא המציא אותם למעסיק.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
אנונימי ערב טוב,
המעסיק פועל בניגוד לחוק בכך שמפחית את השכר ואף מלין אותו.
הכל תלוי אם אתה רוצה להישאר במקום העבודה או לא.
אם אתה רוצה להישאר במקום העבודה -
אפשרות ראשונה - אתה יכול לבקש מהמעסיק בצורה עדינה לשלם לך את ההפרשים של שעות העבודה, לראות את תגובתו ולדאוג להקליט את השיחה או לבקש את תשלום שעות העבודה בכתב.
אפשרות שנייה - אם המעסיק לא משלם, להגיש נגדו תביעה, על מעסיק חל איסור לפטר עובד בשל דרישה לקבל את זכויותיו ואם הוא עושה כן המעסיק עוד עשוי לשלם פיצוי רק על עצם פיטורים אסורים אלו.
במידה ואתה רוצה להתפטר ואתה מעל שנה בעבודה ומעוניין לקבל את הפיצויים - עליך לכתוב מכתב של הרעת תנאים למעסיק, לדרוש לקבל את השעות החסרות ולהבהיר למעסיק כי אם לא יתקן את הרעת התנאים אז אתה תתפטר כדין מפוטר ותהיה זכאי לקבל פיצויים. רק תדאג לשלוח את המכתב למעסיק בדואר רשום ושתהיה לך אסמכתא כי שלחת.
בברכה,
סיון שטינברג - פליישר עו"ד
, כמה עובדים אתם ? אם אתם עובדים רבים ניתן לשקול להגיש נגד המעסיק תביעה ייצוגית או פשוט להגיש תביעה כנגד המעסיק
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."