סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

28/11/2015 20:32 יוליה תשלום עבור ועד בית תשלום עבור ועד בית
שלום, בבניין בו אני גרה, הוחלט שכל דייר ישלם ועד בית עפ"י שטח דירתו, כפי שכתוב בחוק. עכשיו רוצים להוסיף לשטח הדירה גם את שטח המחסן הצמוד לדירה. בחוק כתוב שהתשלום ייקבע ללא הצמדות למיניהן. בהתאם לחוק, האם יש להצמיד לשטח רצפת הדירה גם את שטח המחסן (חשוב לציין כי הוא צמוד דירה). תודה

ככלל (אלה אם נקבע אחרת בתקנון הבית המשותף ו/או בהסכמת 100% מבעלי הדירות בבניין) חישוב חלקו של כל בעל דירה בבניין הוא עפ"י שטח רצפת דירתו בלבד. ללא הצמדות.

24/11/2015 10:23 יוסף הגדרת הבעלות על חלל האויר מול הדירה הגדרת הבעלות על חלל האויר מול הדירה
ברצוני להרחיב הדירה (לא בקומת קרקע). שאלתי: האם האויר שמול הדירה הינו שטח/רכוש משותף. כפי העולה מלשון החוק ופסקי דין, משמעות שטח משותף הינו על דברים פיסיים בלבד. א"כ מהי ההגדרה המשפטית של האויר מולי (המקום אליו אני מעוניין להתרחב) והאם יש עליו בכלל בעלות כדבר שאין בו ממשות?

אם אני מבינה נכון את שאלתך, "חלל האוויר" שהנך מתייחס אליו והאפשרות "להתרחב" אליו קשור ל"אחוזי בנייה" המהווים קניינם של כל אחד ואחת מבעלי הדירות בבניין.

23/11/2015 10:25 שולי פיצוי על בנייה בגג משותף פיצוי על בנייה בגג משותף
שלום,
אני מתגוררת בבית משותף בקומה אחרונה ולפני 18 שנה בניתי חדר על הגג מעל דירתי. כמובן שפיציתי את הדיירים כולל אלה המתגוררים בקומה האחרונה. בינתיים הדיירים מהקומה האחרונה התחלפו והחדשים כרגע בונים על הגג לאחר קבלת היתר.
הם פיצו את כל הדיירים בבניין מלבדי.
האם גם אני זכאית לפיצוי למרות שכבר הרחבתי את דירתי?

ככלל, בעלי דירות זכאים לפיצוי בגין בנייה על רכוש משותף (כדמי שימוש ו/או כמכר ועוד), לרבות בעל דירה שביצע בנייה דומה. יש לבדוק את הנסיבות הספציפיות המוזכרות בפנייתך על מנת לקבל תמונה מדויקת יותר לגבי זכויותייך. מומלץ לפנות ליעוץ משפטי פרטני.

12/09/2015 07:20 יוסי נזילת מים מהדירה מעלי נזילת מים מהדירה מעלי
בבית משותף, השכנים מעלי מסרבים לתקן נזילת מים שמרטיבה אצלי את התקרה והקירות כבר תקופה ארוכה. כיצד לנהוג?

ניתן להגיש תביעה לצו עשה למפקח על רישום המקרקעין שתחייב את השכן לתקן את הליקויים בדירתו (ראה סעיף 3(ב) לתקנון המצוי שבתוספת לחוק המקרקעין, התשכ"ט- 1969).

14/10/2015 09:36 אבי גלישת מי ביוב גלישת מי ביוב
קיימת גלישת מי ביוב בפיר הנמצא בפתח הכניסה של הבניין.
העירייה מתנערת מאחריותה לתיקון המפגע בתואנה כי המפגע הינו "פנימי" ומקורו בשימוש לקוי של אחד או יותר מדיירי הבניין.
באם אמנם המפגע נגרם ע"י שימוש לקוי של אחד או יותר מדיירי הבניין האם התיקון וההוצאה הכספית הנלוות לכך חלה רק על דיירי הבניין (חלקם שוכרים) או שהמשכירים אמורים לשאת באחריות לתיקון המפגע באותן הדירות המושכרות

האחריות לשלם בגין אחזקת רכוש משותף הוא על בעלי הדירות בלבד. במידה ויש הסכם בין מי מבעלי הדירות לשוכריהם- זה עניינם. אי תשלום של שוכר דירה אינה מהווה עילה לאי תשלום של בעל הדירה.

15/10/2015 16:14 דניאלה עיתוי פניה למפקחת על המקרקעין. עיתוי פניה למפקחת על המקרקעין.
אנו ממתינים להחלטות ועדת הערר בקשר להתנגדות הקשורה לבעיות תכנוניות.
האם להמתין לפסק של ועדת הערר ורק אז לפנות למפקחת בקשר לבעיות קניין, או להקדים ולפנות למפקחת שמה השכנים היוזמים יתחילו בבניה

מדובר בהחלטה טקטית בלבד. ניתן לפנות למפקחת בכל עת.

19/10/2015 18:11 אילן האם אני בתור דיר יכול לתבוע פיצוי/דמי איזון  משכן שפלש למקלט? האם אני בתור דיר יכול לתבוע פיצוי/דמי איזון משכן שפלש למקלט?
ומה ההליך היעיל לפנות הדייר? מפקח על הבנייה ראשןת מקומית (עריית ירושלים)?

עקרונית, ניתן לדרוש דמי שימוש בגין שימוש ייחודי ובלעדי שבעל דירה עושה ברכוש משותף. הכספים יחולקו בין כל בעלי הדירות.
ניתן להגיש את התביעה למפקח על רישום המקרקעין בעוולת הסגת גבול עפ"י פקו' הנזיקין כאשר הסעד המבוקש הוא, כאמור, תשלום בגין דמי שימוש. ניתן להגיש תביעה זאת גם בבימ"ש השלום.

01/11/2015 13:32 רנה אבני רטיבות בבנין משותף רטיבות בבנין משותף
בבנין משותף חלק מהדירות סובלות מרטיבות שמקורה בקיר דרום מערבי. האם התיקון הוא באחריות ועד הבית?

באחריות נציגות הבית לבצע בדיקות לאיתור הליקוי הגורם לנזילה ורטיבות. במידה ומקור הליקוי ברכוש המשותף, הנציגות נדרשת לתקנה. במידה ומקור הליקוי הוא באחת הדירות, הנציגות נדרשת לפעול לתיקון הליקוי ע"י בעל הדירה.

16/11/2015 13:22 שגיב הוצאות חניון תת קרקעי (חניות פרטיות של חלק מהדיירים) בבניין משותף הוצאות חניון תת קרקעי (חניות פרטיות של חלק מהדיירים) בבניין משותף
לבניין משותף של 50 דירות ישנם שני סוגי חניות פרטיות שנרכשו יחד הדירה ע"י בעליהן:
כ 25 חניות תת קרקעיות הסגורות עם שער חשמלי, תאורה 24 שעות.
כ 25 חניות עליוניות חיצוניות שאנן דורשות ההוצאות תחזוקה.
השאלה:
האם יכול וצריך ועד הבית לחייב את כלל הדיירים (כלומר גם את בעלי החניות החיצוניות)
בהוצאות תחזוקת החניון התת קרקעי , תיקוני השער החשמלי, הוספת גופי תאורה, הוצאות תאורה לחניון התת קרקעי ושאיבת הצפות מי גשמים שנגרמו ?.

על מנת לענות על שאלה זאת יש לבחון את תשריט ותקנון הבית המשותף , המגדיר אילו שטחים מהווים רכוש משותף ואילו "מוצמדים" לבעלי הדירות השונים. על כל בעלי הדירות בבניין לשאת בתשלום חלקם היחסי בגין מה שמוגדר כ"רכוש משותף" .

24/07/2015 12:46 יוסף האוסף שאלה תאורטית בנושא פינוי תכולת מקלט בבניין משותף שאלה תאורטית בנושא פינוי תכולת מקלט בבניין משותף
שלום לכולם, אני אספן של פריטים ישנים ועתיקים. יש לי אתר אינטרנט שדרכו אני פונה לאנשים שרוצים לפנות תכולות בתים או מקלטים, ומציע לרכוש מהם את הפריטים הישנים שעשויים לעניין אותי.
השאלה שלי היא מה קורה במצב בו וועד הבית מציע לי לרכוש פריטים בבניין משותף, כשהוא מתחייב בפני שהחפצים שייכים לדיירים שעזבו והם שוכבים במקלט כאבן שאין לה הופכין.
אודה לתשובה

שלום דן,
אינני בטוח לגבי המקרה אך כספק שירות, לא בטוח שהייתי נכנס לפינה הזו. אצלנו בבניין בין 3 קומות בלבד ו-6 דירות הגיעה חברת דרור פינויים, עברה בית בית ושאלה אם יהיו מתנגדים לפינוי תכולת המקלט. אפשרות נוספת היא, מבעוד מועד, לתלות שלט בחדר המדרגות ולעדכן כמו גם לשאול אם ישנם מתנגדים. רכוש המקלט אינו הרכוש של נציגות הועד

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.