ככלל (אלה אם נקבע אחרת בתקנון הבית המשותף ו/או בהסכמת 100% מבעלי הדירות בבניין) חישוב חלקו של כל בעל דירה בבניין הוא עפ"י שטח רצפת דירתו בלבד. ללא הצמדות.
אם אני מבינה נכון את שאלתך, "חלל האוויר" שהנך מתייחס אליו והאפשרות "להתרחב" אליו קשור ל"אחוזי בנייה" המהווים קניינם של כל אחד ואחת מבעלי הדירות בבניין.
ככלל, בעלי דירות זכאים לפיצוי בגין בנייה על רכוש משותף (כדמי שימוש ו/או כמכר ועוד), לרבות בעל דירה שביצע בנייה דומה. יש לבדוק את הנסיבות הספציפיות המוזכרות בפנייתך על מנת לקבל תמונה מדויקת יותר לגבי זכויותייך. מומלץ לפנות ליעוץ משפטי פרטני.
ניתן להגיש תביעה לצו עשה למפקח על רישום המקרקעין שתחייב את השכן לתקן את הליקויים בדירתו (ראה סעיף 3(ב) לתקנון המצוי שבתוספת לחוק המקרקעין, התשכ"ט- 1969).
האחריות לשלם בגין אחזקת רכוש משותף הוא על בעלי הדירות בלבד. במידה ויש הסכם בין מי מבעלי הדירות לשוכריהם- זה עניינם. אי תשלום של שוכר דירה אינה מהווה עילה לאי תשלום של בעל הדירה.
מדובר בהחלטה טקטית בלבד. ניתן לפנות למפקחת בכל עת.
עקרונית, ניתן לדרוש דמי שימוש בגין שימוש ייחודי ובלעדי שבעל דירה עושה ברכוש משותף. הכספים יחולקו בין כל בעלי הדירות.
ניתן להגיש את התביעה למפקח על רישום המקרקעין בעוולת הסגת גבול עפ"י פקו' הנזיקין כאשר הסעד המבוקש הוא, כאמור, תשלום בגין דמי שימוש. ניתן להגיש תביעה זאת גם בבימ"ש השלום.
באחריות נציגות הבית לבצע בדיקות לאיתור הליקוי הגורם לנזילה ורטיבות. במידה ומקור הליקוי ברכוש המשותף, הנציגות נדרשת לתקנה. במידה ומקור הליקוי הוא באחת הדירות, הנציגות נדרשת לפעול לתיקון הליקוי ע"י בעל הדירה.
על מנת לענות על שאלה זאת יש לבחון את תשריט ותקנון הבית המשותף , המגדיר אילו שטחים מהווים רכוש משותף ואילו "מוצמדים" לבעלי הדירות השונים. על כל בעלי הדירות בבניין לשאת בתשלום חלקם היחסי בגין מה שמוגדר כ"רכוש משותף" .
שלום דן,
אינני בטוח לגבי המקרה אך כספק שירות, לא בטוח שהייתי נכנס לפינה הזו. אצלנו בבניין בין 3 קומות בלבד ו-6 דירות הגיעה חברת דרור פינויים, עברה בית בית ושאלה אם יהיו מתנגדים לפינוי תכולת המקלט. אפשרות נוספת היא, מבעוד מועד, לתלות שלט בחדר המדרגות ולעדכן כמו גם לשאול אם ישנם מתנגדים. רכוש המקלט אינו הרכוש של נציגות הועד
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.