כן.
יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לגבי המטרד שנגרם לך כתוצאה מהתנהלותו של שכנך.
לא. לא ניתן להצמיד חנייה משותפת לשימושו הייחודי והבלעדי של אחד מבעלי הדירות בבניין. לשם כך נדרשת הסכמה של 100% מבעלי הדירות בבניין.
במידה והשער ישן ואינו תקין- נציגות הבית המשותף יכולה להחליט על החלפתו.
על נציגות הבית חובה לפעול לאיטום גג הבית המשותף. אופן האיטום (למשל- יריעות או זפת) וזהות מבצע העבודה נתונות להחלטת רוב באסיפת בעלי דירות.
עלייך לפנות לייצוג משפטי ע"י עו"ד פרטי מטעמך.
החנייה המשותפת מהווה שטח פרטי שבבעלות משותפת של כל בעלי הדירות בבניין. לגבי האפשרות לאפשר חניית אורחים בשטח הנ"ל- יש להעלות סוגייה זאת להחלטת בעלי הדירות במסגרת אסיפה.
אם התקבלה החלטה על עליית התשלום הנדרש בגין הוצאות אחזקת הרכוש המשותף- בעלי הדירות שמסרו המחאות עתידיות מחוייבות להשלים את הפער.
במקרה כזה, יש לבצע מסירה מחוץ לתחום ישראל. אם לא ניתן לאתרו, ניתן אולי לאתר מיופה כוח מטעמו שנמצא בארץ.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.