התביעה התיישנה לאחר 7 שנים מיום סיום יחסי העבודה.
רענן קריב, עו"ד
מנהל תחום דיני עבודה, אגם, קריב ושות'
שאלתך מורכבת והתשובות לה מצויות בחוקת העבודה ובהסכמים המאושרים החלים על הרשות בה אתה מועסק. מומלץ להיעזר בוועד העובדים.
רענן קריב, עו"ד
מנהל תחום דיני עבודה, אגם, קריב ושות'
העובדת עבדה 2 שנים ללא תלוש ולא דרשה מאומה עד עכשיו . במידה ותחליט לתבוע פיצויים , האם לא תדרש לשלם מיסים על הסכומים שקיבלה ? , האם היא לא בצעה עברה ? , האם בעצם תביעתה היא לא יורה לעצמה ברגל ? , אני מניח שגם לנו ..אבל גם היא תענש.
קודם כל, אין חובה לתת תלוש שכר לעובד שמועסק שלא לצורך עסקו של המעסיק. חובת ניכוי המסים והעברתם היא של המעסיק, לא של העובד, ומי שביצע את העבירות הוא המעסיק. העובדת זכאית לכל זכויותיה כעובדת.
רענן קריב, עו"ד
מנהל תחום דיני עבודה, אגם, קריב ושות'
קודם כל, אפליה היא רק כשזה נעשה על רקע אחת הסיבות המפורטות בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. לא כל יחס שונה הוא אפליה. מתן תנאים שונים לעובדים בחוזים אישיים לעומת עובדים בהסכם קיבוצי אינה בגדר אפליה.
בהנחה שכל העובדים בהחוזים אישיים האם המעסיק עדיין יכול להחתים אותי על הסכם נחות מבחינת התנאים (למעט שכר) בהשוואה לחוזים אחרים בארגון?
אין חובה לתת תנאים זהים לעל העובדים. אלא אם ניתן להצביע על עילת אפליה מוכרת לקביעת התנאים השונים, אין פסול בכך. השוני יכול לנבוע מהשכלה, ניסיון, כישורים, או סיבות ענייניות אחרות.
רענן קריב, עו"ד
מנהל תחום דיני עבודה, אגם, קריב ושות'
"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."