סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

09/07/2018 09:32 יג דלת חדר מדרגות בבניין חדש דלת חדר מדרגות בבניין חדש
שלום,

שאלות לגבי הדלת של חדר המדרגות בקומת הכניסה לבניין.
1. האם דלת חדר המדרגות חייבת להיות עם חלון מאורך ע"פ התקן? במצב הנוכחי הדלת אטומה ללא חלון.
2. האם היא יכולה להיות ממוקמת בדיוק מול המעלית (עניין בטיחותי.. עצם הפתיחה יכול לפגוע באדם
הממתין למעלית).

יש לציין שהבניין עבר טופס 4 עם שני הדברים התמוהים האלו.

תודה.

09/07/2018 04:10 שיר איטום סדקים בקירות חצוניים של הבנין איטום סדקים בקירות חצוניים של הבנין
שלום. האם חובה על דיירי הבנין להשתתף באיטום סדקים בקירות חצוניים של הבנין, בכל מקרה? או רק במקרה של חדירת מים לדירה?

01/07/2018 12:50 יפה מצלמות בביניין מצלמות בביניין
רציתי לדעת אם מותר לכל דייר להתקין מצלמות בביניין משותף ללא הסכמת הוועד?ואם אותו דייר מחליט לעצמו שכן להתקין ללא הסכמת הוועד והדיירים עקב חדירה לפרטיות אפילו שזה בחנייה או בלובי הבניין מה הדין?

21/06/2018 07:36 בש אירית האם אנשים שאינם דירי הבנין יכולים להתאמן בחדר דיירים ולהיות מבוטחים? האם אנשים שאינם דירי הבנין יכולים להתאמן בחדר דיירים ולהיות מבוטחים?
שלום, אני מאמנת פילאטיס , מאמנת קבוצת דיירות שגרות בבניין , האימון מתקיים בחדר דיירים.לבניין יש ביטוח צד ג' , ולי יש ביטוח מקצועי.
שאלתי, האם ניתן לצרף בנות שאינן דיירות הבניין לאימון , והן תהיינה מבוטחות, כלומר האם יש בעיה של כיסוי ביטוחי בסיטואציה כזו? ואם כן ,מה צריך לעשות כדי שאפשר יהיה לצרף בנות חיצוניות לאימון?
תודה רבה.

06/06/2018 17:10 רחל אור מחסן בחדר מדרגות אטום מחסן בחדר מדרגות אטום
בבנין ישנם 2 חדרי מדרגות אחד פתוח ואחד אטום, דיירים בבנין מוציאים חפצים שונים כמו אופניים כסאות דלתות וכיו"ב לחדר האטום כאילו זה מחסן? מספר פעמים התרענו ואף פינינו בתשלום את חדר המדרגות, אבל זה לא פוסק והם ממשיכים להוציא דברים, השבוע העניין הגיע לשיא בשל ריח מצחין כשל פגר כשכל הבנין מסריח , מה אפשר לעשות בנדון? האם אפשר לתבוע? בנוסף בן של השכנים ישן בחדר המדרגות האטום הוא הציב כורסא נפתחת וקבע כי זה חדר השינה שלו..מה עושים?

06/06/2018 09:54 רונן לוי האם ניתן תבוע את נציגות הבניין בגין נטילת אחריות לאיטום בבית משפט לתביעות קטנות ? האם ניתן תבוע את נציגות הבניין בגין נטילת אחריות לאיטום בבית משפט לתביעות קטנות ?
שלום רב,
בתחילת 2014 הסתיימה תוספת בנייה של מרפסות בבניין שלנו.
עם הזמן הופיע כשל באיטום תפר החיבור של המרפסות לבניין.
האם ניתן תבוע את נציגות הבניין בגין נטילת אחריות לאיטום בבית משפט לתביעות קטנות ?
המטרה לחסוך בזמן ועלויות מול תביעה אצל המפקח על המקרקעין.
תודה רבה.
רונן לוי

06/06/2018 05:17 דני אחוז השתתפות לכל קומה בעלות התקנת מעלית אחוז השתתפות לכל קומה בעלות התקנת מעלית
אני מודע שאין חוק מוגדר בעניין, אך אבקש לדעת מה נהוג. מצד אחד אני שומע שכל קומה צריכה לשלם חלק שווה ושיטת אחוז השתתפות לקומה נולדה כדי לפרנס שמאים ומצד שני מן ההגיון שדיירי הקומות העליונות שנהנים הכי הרבה מאחוז הההשבחה לדירתם ישלמו יותר.
לצורך התשובה, אנחנו בבניין של 3 קומות על עמודים ללא קומת קרקע. עלות מוערכת לפרוייקט: 300 אלף ש"ח.

30/05/2018 12:38 נטע עמית חיוב ותשלום דמי תחזוקה של מתקן חנייה ביתי - במרוכז ע חיוב ותשלום דמי תחזוקה של מתקן חנייה ביתי - במרוכז ע"י ועד הבית או בנפרד ע"י כל דייר?
שלום רב,
במסגרת חיזוק הבית והרחבתו בפרויקט תמ"א 38 הותקן בביתנו שברחוב יותם 33, חיפה מתקן חניה חצי אוטומטי בן שלוש קומות. מקומות חנייה ספציפיים מסומנים ומוצמדים לדירות השונות. בדומה למחסן פרטי, דייר עשוי להשכיר את מקום החנייה שלו לכל מי שחפץ בו. מקום החנייה איננו דומה לרכוש משותף כגון מעלית, גג או חצר.

מתקין מתקן החנייה בבנין וספק התחזוקה הוא "אלקטרה פתרונות חנייה", אשר שולח אל ועד הבית חיוב תקופתי מרוכז לתשלום דמי תחזוקת מתקן החנייה.

כיוון שמקום החנייה הספציפי מהווה רכוש פרטי, סעיף 58 לחוק המקרקעין – אשר חל על הרכוש המשותף – איננו חל על מקום החנייה ועל תחזוקתו.

שאלה 1: האם נגזר מכך שוועד הבית איננו מוסמך לתבוע תשלום מדייר אשר מסרב לשלם דמי תחזוקת מתקן החנייה (למשל, כיוון שאין לו רכב)?

ספק התחזוקה דורש תשלום מלא עבור כל מקומות החנייה כתנאי לתחזוקה שוטפת בכלל ולתיקון תקלות אשר "תוקעות" כלי רכב (ואת המתקן כולו) בפרט.

שאלה 2: האם אין מקום לדרוש מספק התחזוקה שימיר את החיוב המרוכז בחיוב נפרד לכל דייר?

בדוגמה היפותטית כל הדיירים בבניין למעט אחד חסרי רכב וסרבני תשלום. האם על הדייר האחד לשאת במלוא התשלום? מצד שני, האם על הספק לספק תחזוקה שוטפת ושירות תיקונים על אף שרק דייר אחד משלם? (מצאתי בסעיף 59ב (ג) לחוק המקרקעין התייחסות למצב בו דיירים מבקשים להינתק ממתקן מרכזי לחימום מים ולהסקה, אך ספק בעיניי אם ניתן לגזור מסעיף זה לעניין תשלום דמי תחזוקה של מתקן חנייה.)
ככל שמתרבים מתקני החנייה כצורך השעה, סוגיית תחזוקתם צפויה לצוץ בסיטואציות מגוונות. חזקה על המחוקק שבמוקדם או במאוחר יתייחס לכך ישירות – עד אז אשמח לקבל יעוץ משפטי סביר...
תודה מראש!

23/05/2018 09:25 דוד רכוש משותף רכוש משותף
שלום רב, אני גר בבית משותף ובו חדר דיירים בלובי הבניין, לפי התב"ע החדר דיירים מיועד לשימוש דיירי הבניין. ועד הבית כנס ישיבה והשיג רוב בהצבעה והפך את חדר הדיירים למקום להעברת חוגים, שלחוג באים אנשים שלא שייכים לבניין. הדבר גורם לרעש, החניות תפוסות ובלא הבניין גבוהה.
א. האם להפוך את יעוד של חדר הדיירים צריך רוב או הסכמת כל הדיירים.
ב. האם הדבר צריך אישור מהרשויות שימוש חורג ?
ג. איך מוציאים אותו?

תודה.

15/05/2018 13:03 אביגיל עוזי השתתפות העיריה בשיפוץ בניין השתתפות העיריה בשיפוץ בניין
אנחנו גרים בבניין ששייך לעירית תל אביב ביד אליהו. אנחנו חוכרים את הדירות ומשלמים אחת ל50 שנה דמי חכירה . שאלתי היא:עירית תל אביב הכריזה על הבניין כבניין מסוכן שזקוק לשיפוץ. האם ...מכיוון שהעיריה היאבעלת הבית היא גם אמורה להשתתף בשיפוץ.
בברכה
אביגיל

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."