סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על דיני עבודה(4,089)

שאל בפורום דיני עבודה

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

לפורום זה אין מנהל

רוצה לנהל את הפורום?

צור קשר

25/03/2016 10:33 מיכאל שעות נוספות שעות נוספות
בחוזה עבודה בין סמנכ"ל כספים בארגון נרשם:

ההיקף משרה א-ה שעות 7:30 ועד 18:00 , העובד מצהיר שידוע לו שהתפקיד הינו משרת אמון כהגדרתו בחוק שעות עבודה ומנוחה וחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליו, והוא לא יהיה זכאי לתמורה נוספת בגין שעות נוספות אף אם יעבוד מעבר לשעות שסוכם. שכרו של העובד הינו שכר גבוה כמקובל בתפקידים כאלו והמפעל הינו מפעל תעשייתי. העובד מחתים שעון נוכחות ויש לו דוח שעון

האם הוא יכול לדרוש תשלום של שעות נוספות מעבר ל-186 שעות חודשיות ע"פ חוק? אע"פ שחתם שלא יהיה זכאי?

תודה




23/03/2016 19:47 נועה שינוי פתאומי במרכיב שכר - גובה הנסיעות שינוי פתאומי במרכיב שכר - גובה הנסיעות
שלום רב
עובדת באותם תנאים ושכר כבר 11 שנה ולפתע החודש בוצע ללא הודעה ובקשת הסכמתי .
הורדה דרמטית של תמחור עלות הנסיעות ליום
תמחור הנסיעות היה מעט גבוה על מנת להכניס דרכו מעט נפח למשכורת ולא בשכר לשעה (טריק של המעסיק)
הורדה זו משתמעת בפועל בהפחתה של הנטו ב- 20 % , האם פגיעה זו נחשבת הרעת תנאים .
האם עלי להפגין את אי ההסכמה לשינוי ולתת זמן לתקן אם ירצו ?
או יכולה להתפטר כדין מפוטרת (ללא ימי התראה באופן מיידי ?)
מה עלי לעשות ? כן רוצה בסך הכל להמשיך לעבוד באותם תנאים שהיו , אך אם לא יחזירו למה שהיה אבדה הכדאיות

20/03/2016 14:17 פיצויים פיצויים פיצויים
אמא שלי נפטרה מהתקף לב בגיל 54 לפני כחמש שנים קיבלה התקף לב שהוכר בביטוח לאומי כתאונת עבודה ועליו קיבלה 10 אחוז בתשלום חד פעמי האם אפשר לתבוע את ביטוח לאומי או המעסיק ? ( הובהר לי שהיא כעסה מאוד באותו היום ויצאה מוקדם מהעבודה ).
בנוסף היא עבדה במקום ממשלתי האם לאחר 28 שנה לא מגיעה לנו היורשים פיצויים או מענק על שנות עבודתה ?
אבא שלי מקבל פנסיה מעבודתה וקיבל גם תשלום מחברת הביטוח "ביטוח מנהלים " .
אשמח לדעת תשובה
תודה על העזרה

19/03/2016 09:39 רונית שאלה שאלה
שלום, עבדתי אצל מעסיקה במשק בית. היא לא דיווחה עלי לסיטוח לאומי. אנחנו רוצות לסיים את הפרשה. מדובר ב5 שנים שעבדתי אצלה. האם יש פגיעה בקצבת הזקנה אם לא היה מדווחת על כל השנים בהן עבדתי אצלה? חשוב לומר שיש לי זכאות לקצבה כרגע.. אשמח לדעת אם יהיו לי עוד שנים של עבודה בדיווח, ויש בכך השפעה כלשהי? תודה !

18/03/2016 13:01 עינת עבודת נערים עבודת נערים
שלום, למכרי חברה העוסקת באחזקת מבנים ולכן מעסיקה חשמלאים, טכנאים וכו'. מדי פעם בחופשות באים הילדים של העובדים ועוזרים בעבודות קלות כגון צביעה קלה, מחזיקים את הסולם לטכנאי וכו' אבל תמיד יש מבוגר בשטח. האם זה נופל להגדרה של עבודה המחייבת בדיקות התאמה? תודה

15/03/2016 05:44 eyal הפרשות סוציאליות הפרשות סוציאליות
השאלות שיש לי הן בנוגע להפרשות סוציאליות:
1) במשכורת חודשית נקבע מראש שהבסיס להפרשה הוא 80 אחוז ממנה. לדוגמא אם יש לי 10000 ברוטו אז רק 8000 מוגדרים כשכר בסיס להפרשה . האם בעת עליית שכר למשל ל 15000 שח שכר הבסיס החדש להפרשה יהיה 12000 , האם המעסיק מחויב להגדיל לי את השכר להפרשה ביחס שווה ?

2) בהעסקה לפי תקן חודשי עם משכורת חודשית קבועה, תקן שעות ליום הוא 8.5 שעות...במידה ולא השלמתי את התקן החודשי כלומר היו לי שעות חוסר אז המעסיק מוריד לי את הסכום של החוסר מהמשכורת הברוטו . האם המותר למעסיק בהתאם להוריד לי את סכום הבסיס להפרשה באותו החודש בגלל החוסר בתקן החודשי ?
למשל ברוטו 10000 חודשי זה 8000 להפרשה ועכשיו בגלל חוסר שעות משכורת ברוטו יורדת ל 8000 ברוטו שממנו 80 אחוז זה 6400 , האם מותר ?
3) עוד דוגמה - למשל בחודש מסוים היו לי 4 שעות חוסר ובמקביל היה לי גם עודף של 6 שעות, בתלוש המעסיק רושם לי חוסר של מינוס 400 שח ( לדוגמה ערך שעה 100 כפול 4 לפי 100 אחוז ) , ושעות נוספות 750 שח ( ערך שעה 125 אחוז כפול 6 שעות )
האם הוא לא צריך לקזז את החוסר מהעודף ואז הברוטו שלי לא ניזוק ובנוסף ישארו לי שעתיים נוספות ( 6-4 = 2 ) ?
אשמח להבין מה מותר לו לעשות וכיצד עליו לחשב לי את הבסיס להפרשה במקרים הללו
תודה, אייל

1. צריך לראות את נוסח הסעיף בהסכם העבודה.
2. כן.
3. לא. החישוב הוא יומי. שעות חוסר מנכים או משלמים על חשבון יתרת חופשה, לפי שיקול המעסיק. שעות נוספות יש לשלם. רק שעות רגילות נחשבות לצורך הפרשות סוציאליות. שעות נוספות - לא.

בהמשך לתשובתך...שאלה נוספת בהמשך לסעיף 2 - אם המשכורת 10000 מחולקת כך בתלוש שכר : 8000 שכר, 2000 שעות נוספות גלובליות ( ההפרדה הזו נובעת מההגדרה של 80 מהברוטו מופנה להפרשה ) האם כשיש חוסר מורידים אותו מהברוטו המלא 10000 ולאחר מכן מחשבים את סך ה- 80 אחוז או שמורידים את החוסר מתוך ה- 8000 ישירות ?

15/03/2016 09:15 איתן קעטבי הרעת תנאים הרעת תנאים
שלום, אני עובד בתור מאבטח כבר כמעט שנה וחצי, לפני כ-4 חודשים הגיע מפקח חדש, עם הגעתו השכר שלי ירד כ1,500 ש"ח. השכר ירד עקב נתינת פחות משמרות ממה שהמפקח הקודם נתן לי. המפקח הנוכחי טוען שהירידה בכמות המשמרות היא כיוון שאני פותח פחות אופציות בבקשות לסידור ממה שהגשתי למפקח הקודם וביררתי את העניין והתברר שזה לא נכון. בנוסף, הוא טוען שהוא חייב לתת לפחות 4 משמרות וכדי לקבל יותר מזה אני צריך לפתוח יותר אופציות וזה גם תלוי בצורכי המערכת. יש לציין שהוא גייס כמעט 10 מאבטחים חדשים והמספר רק הולך ועולה כל חודש ובעקבות זה נוצרה הירידה בכמות המשמרות ובעקבות זה בשכר, לטענתו הוא מגייס אותם כדי "למלא חורים".

האם העניין הינו הרעה בתנאים? אם כן, למי אני פונה ואיך אני משיג צדק?
תודה.

התשובה חיובית. אם הייתה מתכונת עבודה מסויימת ולפתע היא פחתה, זו הרעה מוחשית בתנאי העבודה. אלא שהיה עליך להגיב מיד ולהתנגד. ארבעה חודשים הם זמן רב, ואתה נחשב כמי שהסכים להרעה באמצעות שתיקתך.

12/03/2016 18:58 אבינעם חישוב זכויות עוזרת בית חישוב זכויות עוזרת בית
שכנה שלי קשת יום,עוזרת בית שהפסיקה לעבוד,שואלת איך מחשבים את זכויותיה לצורך פיצויים,הבראה,חופשה ופנסיה,בהנחה שעבדה פעם בשבוע במשך 5 שעות לאורך 4 שנים. תודה אבינועם

מה שכר השעה?

12/03/2016 14:09 בתיה אשכנזי ועדה רפואית עובדי מדינה ועדה רפואית עובדי מדינה
שלום רב קבלתי הקלות בעבודה על ידי רופאה תעסוקתית בעקבות תאונת עבודה. לאור זאת נשלחתי על ידי המעסיק שלי לוועדה רפואית של עובדי המדינה. התקבלו מסקנות השבוע 1. אין סיבה מספקת להפסקת עבודה התקנית או בכל תפקיד אחר בשירות המדינה. 2. הנוועדה מאשרת שיקומה עד לתאריך 31/7/16 לאחרמכן תופנה שוב לועדה לקביעת כושר עבודתה. המעסיק שלי מפרש שיקומה כשיקום פזיותרפה (מיותר לציין כי אני עוברת פזיותרפיה כבר שלושה חודשים) ומסרב להמשיך את ההקלות שניתנו על ידי רופאה תעסוקתית. האם לוועדה רפואית של עובדי מדינה יש סמכות לחייב אותי את הרופא המטפל איזה סוג טייפול לקבל ובמשך כמה זמן. נאמר לי כי פנו למזכירות הוועדה טילפונית וזה היתה התשובה בקשתי בכתב אמרו לי אין בכתב זה בורר טלפונית האם זה תקין.

מדובר בעניינים ספציפיים הנוגעים לעובדי המדינה מומלץ לפנות לועד העובדים או להסתדרות עובדי המדינה. עוד אפשרות היא להפנות את השאלה בפורום נזיקין.
הרבה בריאות.

06/03/2016 08:56 יקואל קרן דיני עבודה -דמי פיטורין דיני עבודה -דמי פיטורין
בעלי נשלח ממקום עבודתו לעבודה בחו"ל ןכל משפחתנו עברה איתו . אני התחלתי ללמוד באוניברסיטה במקום החדש. לפני שעזבנו התפטרתי מעבודתי. האם מגיע לי פיצויים מלאים?

אלא אם מדוב בשליחות מטעם המדינה או הסוכנות היהודית, התפטרות בנסיבות כאלה אינה מזכה בפיצויי פיטורים. המחוקק לא התכוון לעודד רילוקיישן של עובדים לחו"ל.

עורכי דין מובילים בפורום דיני עבודה

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

עו"ד סיון שטינברג פליישר
עו"ד סיון שטינברג- פליישר

"לוחמת על זכויות לקוחותיי ללא פשרות, כאשר לנגד עיני כל העת טובתם האישית בלבד..."

Gו"ד קובי בן סימון
עו"ד קובי בן סימון

"משרדנו שם לו למטרה להעניק לכל אחד מלקוחותיו שירות נאות, יחס אישי, ואת מלוא תשומת הלב הראויה..."