ככלל, זה אשר עושה שימוש בדירתו באופן שגורם נזק/מטריד את בעלי הדירות האחרים בבניין- מוטלת עליו החובה להפסיק זאת. יש לקחת בחשבון שהתקנת גגון, משמע, שימוש ברכוש משותף- דבר שדורש התערבות של נציגות הבית המשותף.
ההחלטה לשיפוץ הבניין (להבדיל מ"שיפור") יכולה להתקבל ברוב רגיל של בעלי דירות שהשתתפו בפועל באסיפה כללית.
הכוונה להתנגדות נקודתית לסעיף הבא: סגירת חזית הבניין בזכוכית ופרופילי אלומיניום, וכן שדלת הכניסה תיפתח באמצעות קודן. האם החלטה שכזאת תואמת את מה שכתבת לעיל? הרוב הרגיל יספיק לסעיף שהצגתי?
ככלל, החלפת דלת כניסה, הוספת קודן וכו' אכן נכנס בגדר שיפוץ שניתן להחליט עליו ברוב רגיל. כדאי להתייעץ באופן פרטני.
שאלתך מעלה מס' סוגיות, לא רק של "בתים משותפים" אלא של אחריות מוכר עפ"י הסכם מכר. מומלץ לפנות לייעוץ פרטני.
על פניו נראה, שבאישור של נציגות הבית, בעל הדירה שבגלל הטפטוף מהמזגן שלו עלה הצורך בגגון הוא זה שצריך לשאת בעלויות הכרוכות בכך.
ניתן להגיש תביעה בעילת מטרד לבית משפט השלום. עלייך יהיה להוכיח כי עוצמת הרעש הינה מעל המותר עפ"י החוק באמצעות חוו"ד של מודד רעש מוסמך.
שאלת השימוש בחדר דיירים תוכרע עפ"י החלטת רוב באסיפת בעלי דירות.
סעיף 59ג לחוק המקרקעין, התשכ"ט- 1969 מפרט את התנאים וההוראות להנגשת הרכוש המשותף לאדם עם מוגבלות.
שלום, לא ניתן ליתן מענה כללי לשאלתך. מדובר במקרה ייחודי שמצריך ייעוץ פרטני שמתבסס על מסמכי הבית המשותף.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.