אישור עיריה לטאבו
פנחס שלום,
1. בפרקטיקה יתכן והעירייה תסרב להנפיק את האישור כאמור, אין חוק בעניין זה אלא הוראות פנימיות של העיריות. - בד"כ נהוג לקחת בטחונות מהשוכרים לתשלום חובות אלו.
2. לפי סעיף 326 לפקודות העריות קיימת חובה על משכיר לרשום את השוכר בהסכם שכירות העולה על שנה ויתכן שמשם הם גוזרים "זכות" זו.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
אמיר שלום,
תודה על המענה המהיר.
סעיף 324 לפקודת העיריות מדבר על חובות המגיעים "מאת בעל הנכס".
האין זה אומר שלעיריה אסור לסרב לתת אישור בגלל חובות של מי שאינו בעל הנכס?
בברכה,
פנחס
יש פסיקה ענפה בעניין,
ככל שקיבלת סירוב מרשות מקומית כלשהי מציע לפנות לייעוץ פרטני על מנת לעמוד על זכויותך.
תשלום לוועד בית ושטחים משותפים
אמיר שלום,
1. על פי סעיף 58 לחוק המקרקעין, כל בעל דירה בבית הרשום כבנין משותף, חייב לשאת בהוצאות הדרושות לצורך החזקתו התקינה וניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים הרלבנטים.
2. החזקה תקינה, נחשבת כשמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.
3. במקרה של השתלטות על רכוש משותף על ידי מי מדיירי הבניין יש להגיש תביעה (רצוי באמצעות בעל מקצוע) למפקח על הבתים המשותפים או לבית משפט שלום באזור המקרקעין (לפי בחירתך).
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
תודה. האם על שכן שהשתלט על רכוש משותף לשלם על שימוש זה עד למועד בו יפנה את השטח המשותף?
איזה רוב נדרש כדי לשנות את שיטת התשלום לוועד מהשיטה הנהוגה כיום,לשיטה שהוגדרה לפני עשרות שנים בתקנון? תודה.
החלטת רוב אשר נכח באסיפה ובלבד וההודעה על האסיפה ואת שכל סדר יומה פורסם מראש ובמסגרתה אף נכתב מפורשות כי אי השתתפות תחשב כהסכמה לכל החלטה שתתקבל.
על פניו תחושת הצדק אומרת שהתשובה לכך היא חיובית-"הרצחת וגם ירשת?"
בעלות חלקה לעומק
ליאור שלום רב,
1. יש לבחון האם הוא פלש לאזור בית המגורים שלך ולטפל בכך התאם.
2. ככל שמדובר בפלישה לאזור שבבעלותך כמובן שהתשובה שלילית.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
מס שבח 2014
מיכאל שלום,
ככל שתכנס לשנת 2014 עם שתי דירות מגורים מזכות תוכל לנצל את חישוב המס המוטב (החישוב הלינארי). באופן כללי, החישוב הלינארי מעניק "פטור" לשנות האחזקה בדירה עד לשנת 2014 (מחשבים את השבח שנוצר ומחלקים במספר שנות האחזקה בדירה) ומכפילים זאת ב 25% (שים לב שאין המס הלינארי חל על שבח אינפלציוני על דירות ישנות שנרכשו לפני 1993).
בברכהב,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
תביעה מישפטית מינהל -שותפות במושא
אוראל שלום רב,
1. אתה יכול לתבוע את המנהל בכל הקשור לחלק שלך .
2. אתה יכול לפנות לבית המשפט בבקשה לפירוק שותפות במקרקעין או לחילופין לרכוש את חלקו.
האם מותר להימנע מביצוע איטום גג בשל סרבנות לשאת בתשלומי ועד הבית
יעקב שלום,
ככל שהדייר הסרבן מסרב לשלם את דמי ההוצאות השוטפות אשר משמשות בין היתר גם לאיטום גג הבניין אינני רואה כיצד יוכל הדייר הסרבן לתבוע "זכותו" לאיטום חלקו ללא תשלום בעבור כך.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
מס שבח על דירה שניה (השקעה)
רפי שלום,
אם מכרת דירה לפני למעלה מ 4 שנים - תוכל לנצל פטור עד סוף 2013 לפי 49ב1
אם תמתין לשנת 2014 ותהא בעל דירה יחידה תוכל לנצל בתנאים מסוימים פטור לפי 49ב2.
שים לב כי לפעמים לא שווה לנצל פטור היות ולא נוצר שבח (בחישוב הוצאות להשבחת הנכס והוספת המדדים)
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
פטור ממס שבח
גילה שלום,
1. ככל שלכל היורשים גם יחד יש אפשרות לנצל פטור 49ב1 עד סוף שנת 2013 (כלומר לא מכרו דירת מגורים ב 4 שנים אחרונות בפטור לפי סעיף זה), נראה שיהיה נכון לנצלו הואיל והוא עתיד להיעלם מספר החוקים.
2. ככל שהנפטר עונה על תנאי סעיף 49ב5 יהא אף ניתן לנצל פטור זה.
ממליץ לך לפנות למשרדי בטרם תבצעו פעולה כלשהי על מנת לבחון מקרה באופן פרטני,
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
חבות במס שבח במכירת דירה שניה
אבי שלום רב,
ככל שתכנס לשנת 2014 עם דירה יחידה וככל שאתה מחזיק בה כדירת מגורים לפחות 18 חודשים (ועלותה אינה עולה על 4.5 מליון ש"ח) תהא זכאי לפטור מתשלום מס שבח גם בשנת 2014 - לפי סעיף 49 ב2 לחוק מיסוי מקרקעין בנוסחו החדש.
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
העברת דירת ירושה
נעמי שלום רב,
אם אני מבין נכון עשית חלוקה בין יורשים (שלא על פי צוואה) והחלוקה לא נרשמה בפועל.
האם כך הדבר ? האם הסכם החלוקה דווח לרשויות המס ?
עם קבלת התשובות אשיבך בהתאמה,
בברכה,
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
תודה על התשובה וסליחה על תגובתי המאוחרת. אכן, הסכמנו לשינוי הצוואה, אך משרד עורכי הדין שטיפל לא מימש את ההסכם ביחס לנכס זה בלבד (ביחס לנכסים אחרים היה מימוש צוואה בהתאם להסכם שלנו) . כעת אנו רוצים לשנות את ההסכם שלנו ולמכור את הנכס לאחי. יצויין כי לכל אחד מאיתנו דירת מגורים. מה ההליך ואלו מסים ידרשו?
נעמי שלום,
ככל שהדבר סוכם במסגרת ההסכם ודווח לרשויות המס, גם אם לא נרשם בפועל בלשכת רישום המקרקעין (או בכל גוף רישום אחר) ניתן לבצע את העברה בכל זמן נתון.
ככל שאתם מבקשים לשנות את תנאי ההסכם אשר כבר דווח לרשויות המס, ונכסי העזבון כבר חולקו בפועל מציע לך לפנות למשרדי לקבלת ייעוץ אישי בעניין זה היות ומצב דברים זה מורכב לפירוט בפורום זה.
בברכה
אמיר שטיינהרץ, עו"ד
מנהל פורום מקרקעין
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
"ליווי לכל אורך ההליך המשפטי אל מול הגורמים הרלוונטיים תוך דגש על מתן יחס אישי ומקצועי..."
"בעלים של משרד בוטיק, המתמחה בליקויי בניה, בייצוג וליווי בפרויקטים הנדסיים בתחום התשתיות..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים
