1. אם ההעברה תיעשה לפי סעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין, לא יחול מס שבח על ההעברה (תשלום המס יידחה למועד בו הנעברים ימכרו את הנכס).
2. הילדים יצטרכו לשלם מס לפי שווי הדירה המדווח (שצריך להיות שווי השוק של הדירה), שיעור המס אשר יחול עליהם הוא 1/3 המס אשר היה אמור להיות משולם אם היו רוכשים את הדירה בעסקה רגילה.
3. ניתן לעשות את ההעברה כפי שמתואר (העברת 3/4 מהדירה) אך זה לא ישנה את שיעורי המסים בהעברה במתנה - יש לכך תועלת אחרת הנוגעת למניין הדירות של הבנות.
4. כאמור בסעיף 3, נכון למצב החוקי היום, בעלות בדירה בשיעור של 25% לא נמנה במניין הדירות, ולכן אם הבנות ירכשו דירה אחרת, הן יצטרכו לשלם מס רכישה של דירה יחידה.
כל האמור לעיל כפוף לחריגים ויש להתייעץ עם עורך דין.
במקרה המתואר תצטרכו לשלם שוב מס בשיעור 8%.
א. כן, פטור ממס שבח ניתן רק לדירה יחידה (בכפוף להתקיימות תנאים נוספים, כמפורט בסעיף 49ב(2) לחוק מיסוי מקרקעין), אם לא העברתם/ מכרתם את הדירה הראשונה לצד שלישי, הדירה השנייה אינה דירתכם היחידה.
ב. כאמור, הדרישה היא כביום המכירה הדירה הנמכרת תהא דירתכם היחידה (בכפוף להתקיימות תנאים נוספים, כמפורט בסעיף 49ב(2) לחוק מיסוי מקרקעין) ולכן אין תקופת המתנה.
בהצלחה
1. החוזה מבוטל ביום שחתמתם על הסכם הביטול.
2. על אף האמור, האינדיקציה לכך שאדם הוא בעלים של דירה, ברוב הרשויות, היא דיווח למיסוי מקרקעין על עסקת רכישה שלאחריה לא דווח על מכירת הדירה (או ביטול העסקה) - לכן הייתי מציע לטפל בדיווח בהקדם.
3. רישום הערת אזהרה אינו אינדיקציה לכלום.
שלום רב,
נתחיל מהסוף, רואה חשבון הוא איש המקצוע שמטפל בנושא מיסוי הכנסה משכירות.
לאור האמור אני מציע כי תפני לרואה חשבון להתייעץ איתו לגבי הנושא.
בהצלחה
שלום רב,
באופן עקרוני, מי שזו דירתו היחידה ישלם מס כדירה יחידה ומי שלא ישלם מס בשיעור גבוה בהרבה (גם מס רכישה וגם מס שבח בבוא העת).
את הדירה תצטרכו למכור תוך 18 חודשים מההסכם או תוך שנה ממסירת הדירה החדשה (אם נרכשה מקבלן).
לגבי התנאים בבנקים צריך לבדוק את הנושא עם הבנק ו/או עם יועץ משכנתאות.
בכל מקרה נשמע שהמקרה שלכם מצדיק ייעוץ מס עם עו"ד שעוסק במיסוי מקרקעין, שכן תכנון נכון של העסקאות יכול להפחית משמעותיות את נטל המס בעסקאות, תכנון כאמור לא יכול להיעשות על רגל אחת בפורום באינטרנט, יש הרבה שאלות שצריכות להישאל.
בהצלחה!
ראשית אציין כי אין תשובה אחת נכונה במקרה המתואר וכי אני סבור שכדאי לפנות לייעוץ אצל עו"ד העוסק בתחום.
באופן עקרוני ייתכן שהחלק הנמכר לא ייחשב דירה והמס היחול יהא בשיעור 6%, לחלופין ייתכן שיחשב חלק מהדירה הקיימת ויחול עליו מס דירה יחידה, אך הכל תלוי בעובדות המקרה ובעבודתו של עוה"ד המטפל.
לגבי מס שבח, התשובה הינה תמיד לפנות לעו"ד שכן מס שבח מחושב בהתאם לנתוניו של המוכר ולא בהתאם לנכס (בלבד).
לגבי היטל ההשבחה, יש להניח שאין חבות בהיטל השבחה שכן ההיטל שולם כשהוצע ההיתר לבניה הנוספת, אך זה בכפוף לכך שלא נותרו זכויות בניה שלא נוצלו.
בשורה התחתונה, עליכם לפנות לייעוץ אצל עו"ד המתמחה במיסוי מקרקעין.
הקלד אתהתנאים העיקריים לקבלת הפטור לדירה יחידה הינם כדלקמן:
1. מדובר בדירתו היחידה של המוכר.
2. המוכר בעל הזכות בה במשך 18 חודשים מיום שהיתה לדירת מגורים.
3. המוכר לא השתמש בפטור זה במשך 18 חודשים.
לאור התנאי השני לעיל, דבריו של המתווך אינם נכונים - עליך להחזיק את הדירה במשך 18 חודשים כתנאי לשימוש בפטור.
אציין כי ישנם תנאים נוספים וחריגים לפטור ולכן אמליץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום מיסוי המקרקעין לשם בדיקה מעמיקה של המקרה. תגובתך