במידה ואין בהסכם המקורי הוראה המסדירה את הנושא, אזי, ניתן לערוך הסכם חדש לתקופת האופצייה אך לחילופין ניתן לערוך נספח להסכם המקורי המסדיר את יחסי הצדדים בגין תקופת האופציה ויתר הוראות ההסכם המקורי ישארו בתוקף.
באופן הבסיסי בעסקת מקרקעין הצדדים נדרשים לשאת במס רכישה (הרוכש) ובמס שבח (המוכר). ישנן מדרגות מס על פיהם קובעים האם חל תשלום במס ואם כן אז כמה אחוזים. לעניין מס שבח ייתכן כי תוכלו לבקש פטור בהתאם לאחת מהוראות הפטור הקיימות בחוק. לשם קבלת מידע ויתר ספציפי כדאי שתפנו לייעוץ פרטני.
מאחר והשאלה נוגעת יותר לתחום המסחרי/כלכלי ופחות לתחום המשפטי איני יכול להביע עמדה בדבר כדאיות העסקה.
לגבי השאלה האם להשקיע את כספך ברכישת דירה או להשקיע בחיסכון רציני, הרי שהתשובה אינה משפטית גרידא, והיא קרובה יותר לתחום הכלכלי/מסחרי, לכן איני יכול להביע עמדה בנושא. לגבי השאלה של מס שבח ומכירה- התשובה תלויה במשתנים שונים, כגון: האם מדובר בדירה ראשונה או שניה שלכם, מה עלות הדירה, האם מגיע לכם פטור או לא וכדומה. אני ממליץ לפנות לייעוץ פרטני על מנת שתוכלי לתת יותר מידע ולקבל תשובה יותר ספציפית.
באופן עקרוני מי שמוכר דירת מגורים נדרש להגיש הצהרה למשרד מיסוי מקרקעין. כמוכר יכול לחול עליך תשלום מס שבח, אולם, בחוק נקבעו מספר הוראות פטור וייתכן ואתה זכאי לבקש פטור על פי אחת מהוראות הפטור. על מנת לברר איזה פטור כדילך לבקש עדיף שתפנה לייעוץ פרטני. מלבד מס שבח ייתכן (אך לא בטוח) כי תדרש לשלם היטל השבחה (היטל להבדיל ממס) לשם קבלת אישור עירייה לרשם המקרקעין (הטאבו) ואתה יכול לבדוק עניין זה מול הרשות המקומית בשטחה מצוי הנכס. במידה והנך מעוניין במידע ספציפי יותר מומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
משאלתך חסרים פרטים רבים אשר יכולים להשפיע על הרכישה. הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון את כל הפרטים אודות הנכס ומצבו המשפטי לרבות מול רשויות התכנון והבניה עוד טרם הרכישה.
באופן עקרוני ישנם מספר פרטים עובדתיים שיש לברר מולך. על פניו נרה כי ניתן יהיה להעביר אליו את החניה. הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
מומלץ לך לפנות ליועץ מס בעניין זה.
מיכל שלום, משאלתך לא ברורים לי בדיוק כל הפרטים והמצב העובדתי. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני.
שחר שלום, לא ברור מהי שאלתך. אם הכוונה הייתה האם יש לקבלן זכות למנוע ממך כניסה לבניין בתהליך בניה, הרי שהתשובה ככל הנראה מצויה בסעיפי הסכם הרכישה שנחתם מול הקבלן. בעקרון קבלנים רבים לא נוהגים לאפשר כניסת קונים לבניין בשלבי הבניה. אבל יש מקום לבחון את הנסיבות באופן פרטני יותר.