סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,749)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

04/08/2019 21:24 רונן כתיבת פרוטוקול כתיבת פרוטוקול
שלום,
אני מתגורר בבניין עם 300 דירות בבניין ישנה מורכבות מסובכת שאף אחד אינו יודע מה החלק של הועד ומה החלק של חברת הניהול בבניין, יצוין שבשל גודל המבנה יש לחברת הניהול משרד משלה בתוך הבניין.
כאמור דמי הניהול מגיעים לכ - 1600 שקל ויש המשלמים גם יותר, לצורך העיניין פניתי ליו"ר הוועד וביקשתי ממנו לראות פרוטוקולים קודמים לגבי בחירת חברת הניהול וסמכותה, קביעת דמי הניהול / ועד בית, וכן דברים נוספים שנקבעו לטענתם מזמן ואינם מתיישרים איתי ועם הדיירים החדשים שרכשו לאחרונה.
בפנייתי ליו"ר הוועד קיבלתי תשובה שאין להם פרוטוקול כתוב של כל ישיבה ויש להם מצגת של הנושאים שעלו בישיבה האחרונה שכמובן לא מספקים ולא כל הסעיפים אושרו.
שאלתי היא: האם וועד הבית חייב על פי חוק לכתוב פרוטוקול וועד בית לאחר כל ישיבה? מה אמור לכלול הפרוטוקול כמו למשל מי נוכח? האם כל הפרוטוקולים צריכים להיות בקלסר לעיון הדיירים בכל עת? כנ"ל לגבי דו"ח הוצאות הכנסות?
איפה אפשר למצוא את הסעיפים בחוק לנושא זה?
יותר ממחצית הבניין אינם מתגוררים בבניין, האם הוועד היה מחוייב לשלוח לבעלי הדירות שאינם גרים בבניין זימון בדואר לאסיפה?

30/07/2019 14:46 דינה קושרק החלטת רוב החלטת רוב
לפני כחודש ערכנו ישיבת דיירים. בישיבה לא השתתפו כל הדיירים והועלו מספר הצעות כמו התקנת שער חשמלי לחנייה, שיפוץ המקלט ועוד. במסגרת ישיבת הדיירים נערכה הצבעה והושג רוב. השאלה היא האם הרוב נקבע ע"י הנוכחים בישיבה או ע"י כל דיירי הבנין.

30/07/2019 12:56 ודים הצרחת חניות הצרחת חניות
שלום רב,

לאחרונה גיליתי שאני חונה בחניה שמוצמדת לפי תשריט חניה לדירה של השכן שלי והוא חונה בחניה שמוצמדת לדירתי.

בעת קניית דירה לא שמנו לב לדבר הזה, מה נכון לעשות כעת איך להעביר חניה על שמי מה התהליך והעלויות

תודה.

30/07/2019 09:23 מרים ס. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מחלוקת בין ועד הבית וחברת המעליות מבקשת את חוות דעתכם לגבי מחלוקת בין ועד הבית וחברת המעליות
שלום רב,
אני חברה בוועד הבית המשותף. העסקנו חברת ניהול שהיתה אחראית בין השאר להעברת התשלומים לחברת שרות המעליות. בכל תחילת חודש שילמנו לחברת הניהול את שכרה, כולל דמי השרות לאחזקת המעליות. חברת הניהול פשטה את הרגל באמצע פברואר 2019. בסוף מאי 2019 קבלנו הודעה מחברת אחזקת המעליות כי אנחנו חייבים להם דמי השרות החל מינואר 2018. מסתבר כי חברת המעליות איפשרה לחברת הניהול לתת לה תשלומים בצ'קים דחויים לתקופה של למעלה משנה וכאשר חברת הניהול פשטה את הרגל היא ביטלה את כל השיקים, החל מינואר 2018!
חברת המעליות טוענת כי בייפוי כח שנתנו לחברת הניהול התחייבנו כי אם הם לא ישלמו - אנחנו נשלם. אנחנו טוענים שאכן חתמנו כך אבל לא סביר שיודיעו לנו על אי תשלום כעבור למעלה מ 5 רבעוני שנה. אנחנו גם טוענים שחברת המעליות עשתה עם חברת הניהול מניפולציה בכך שאיפשרה לה לתת שיקים דחויים לתקופה של למעלה משנה! לדעתנו, האחריות לכך מוטלת עליהם.
בינתיים שילמנו לחברת המעליות את התשלומים החל מינואר 2019 (על אף שחלק מהתשלום הינו כפל תשלום עבורנו שכן כבר שילמנו לחברת הניהול ..) אבל לא נראה לנו נכון לדרוש מאיתנו לשלם (שנית!) את הסכום הגדול (כמה עשרות אלפים) עבור 2018.
אנא חוות דעתכם!

30/07/2019 05:57 דיטה תשלום עבור תיקון תשתית משותפת העוברת בגינה של אחד הדיירים תשלום עבור תיקון תשתית משותפת העוברת בגינה של אחד הדיירים
שלום,

חברת הגז הגיעה לתקן דליפת גז שהתגלתה בבניין.
תשתית הגז עוברת בגינה של אחד השכנים וחברת הגז נאלצה לחפור ול"הרוס" לו את הגינה.
הדייר מצידו הודיע שכל דיירי הבניין ישאו בעלות.
מי אמור לשלם עבור החזרת הגינה למצבה ?
ואם אכן דיירי הבניין אמורים - אני מניחה כי הדייר צריך להציג קבלות המעידות על גובה התיקון ?

תודה.

25/07/2019 19:53 אברהם אחריות שוכר או משכיר אחריות שוכר או משכיר
בני מתגורר בבני ברק בדירה שכורה בבניין שבו 3 דירות וכולן מושכרות. מידי שנה מקבל בני (רק הוא) מכתבי אזהרה מהעיריה ובו הוא נדרש לנקות את החצר המשותפת , לגזום עצים ועכשיו הוא נדרש לרכוש 4 פחי אשפה חדשים לחצר הבניין (הוצאה של מאות שקלים). עקרונית יש לי 2 שאלות :
1. האם ההוצאה נופלת על השוכרים, או, על המשכירים ?
2. ובכל מקרה, מדוע המכתבים מופנים רק אל בועז, למה לא לכל השוכרים או לכל בעלי הדירות ?
בתודה מראש
אברהם

25/07/2019 13:46 גיא סלע השכרת חניה משותפת השכרת חניה משותפת
פגרת הקיץבנין בדרום תל אביב מוזנח לחלוטין, הוגשה הצעה להשכרת חצי חנהי לשעות היום בלבד, התמורה תיועד לתחזוקת הבנין
רק 10% מהדיירים מסרבים , השאר מסכימים. האם די בכך ? כיצד מחייבים את הסרבנים להסכים באיזה עילות ?

23/07/2019 17:42 אורטל ישיבת דיירים ישיבת דיירים
האם יש חובה מוועד לפרסם את סיכום ישיבת הדיירים? ( בלוח מודעות, וואטסאפ של הבניין)
ואם כן. תוך כמה זמן?

21/07/2019 08:25 יואב פיצוי של משפץ דירה לבעלי דירה בשכירות פיצוי של משפץ דירה לבעלי דירה בשכירות
בבניין משותף מתבצע זה מספר חודשים שיפוץ מאסיבי כולל שבירות וקידוחים לכל אורך היום בדירת פנטהאוז. הצפי לסיום הוא עוד מספר חודשים. באותו בניין בכניסה אחרת אני משכיר דירה לדייר שמתלונן על הרעש ומבקש הפחתה בשכר הדירה בגלל הרעשים. האם בעל דירת הפנטהאוז מחויב על פי החוק בתשלום פיצוי בגין הרעשים אותם הוא מבצע או שאין כאן שום חוק. האם אני מחויב על פי החוק להפחית בשכר הדירה. כמובן שלא ידעתי על השיפוץ בדירת הפנטהאוז ביום השכרת הדירה. תודה מראש

20/07/2019 21:08 צ.ברמן תפיסת חניה משותפת לזמן בלתי מוגבל תפיסת חניה משותפת לזמן בלתי מוגבל
שלום, יש לנו 10 מקומות חניה בבניין ל-22 דיירים. חניה היא על בסיס מקום פנוי. לאחרונה עבר לבניין שוכר חדש ותפס מקום חניה מבלי להזיז את הרכב למשך שבוע. השארנו לו פתק על שמשת הרכב (כי איננו יודעים במי מדובר ובאיזו דירה הוא גר) והסברנו את המצב והוא אכן הזיז את הרכב אך כעת הוא תופס 2 מקומות חניה (חונה באלכסון) ושוב אינו מזיז את הרכב כבר שבועים. האם יש איזה חוק שמתיר לנו להזמין גרר? כמובן שננסה לאתר את בעל הרכב ואת בעל הדירה ולהתריע בפניהם שזה לא חוקי - האם זה לא חוקי ומה אפשר לעשות?

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."