חוק המקרקעין, התשכ"ט- 1969 קובע, כי על מנת לבנות ממ"ד, יש צורך בהסכמה של 60% מבעלי הדירות בבניין.
השלב הבא הוא הגשת תביעה למפקח על רישום המקרקעין למתן צו עשה לתיקון בליקוי בדירת השכן.
לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לעיין בנוסח ההסכמה שנתתם לשכן בעניין זה. אני ממליצה לפנות ליעוץ משפטי פרטני שיכלול ייצוג בתביעה מול המפקחת.
החלטה על שיפוץ חלק מהרכוש המשותף צריכה להתקבל במסגרת החלטת רוב משתתפים באסיפת בעלי דירות
כעיקרון אין מדובר בקבלת החלטה "רשמית" באסיפה, אך אם כל בעלי הדירות יפעלו בהתאם לאותה ההחלטה- הדבר "ירפא" את הפגם הפרוצידוראלי ויהווה אשרור.
ניתן לתלות צנרת על קיר הבית המשותף אם הדבר אינו נוגד את הוראות התקנון החל על הבניין ו/או החלטות של רוב באסיפות בעלי דירות.
חובות וזכויות הקשורות לניהול הבית המשותף הן כלפיי בעלי הדירות אלא אם בעל הדירה ייפה את כוחו של השוכר לפעול במקומו ומטעמו.
בעל הדירה שמדירתו יש לבצע את הבדיקה חייב לאפשר את קיומה. אם ימצא כי המקור הוא בקולטן (רכוש משותף) אז על הנציגות לממן את ולוודא השבת הרצפה לקדמותה (באופן הכי טוב שאפשר) ואם הבעיה באיטום אז בעל הדירה חייב לדאוג לכך.
היי ממליצה לך לפנות לחברת ש.ר צוות לעניין - תרשמי בגוגל
אני היה לי בבית נזילות ממש בעייתיות , הזמנתי המון בעלי מקצוע , אף אחד לא הצליח לפתור לי את הבעיה זרקתי על זה המון כסף וזה כל הזמן חזר לאחר התיקונים.
ולפני כמה שנים כבר ש.ר צוות לעניין היו אצלי מצאו את הבעיה והפיתרון תיקנו לי ומאז שום נזילה לא חזרה לי .
באמת ממליצה בחום !
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.