סגור

מצא עורך דין :

כל הקטגוריות
כל תחומי העיסוק
כל האזורים
כל הערים

שאלו עו"ד על נדלן(898)

שאל בפורום נדלן

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום נדלן

תום חיימוב
איזור: תל אביב
פקס:
טלפון: הצג טלפון

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

30/03/2020 19:54 דוד עיכוב ב18 חודש במכירת דירה ראשונה עיכוב ב18 חודש במכירת דירה ראשונה
קנינו לפני שנה דירה שניה ובכוונתינו למכור את הדירה הראשונה. בעקבות הקורונה הדבר מתעכב, האם יש התחשבות בתנאים שנוצרו בעניין זה? למי צריך לפנות?

שלום רב,

לצערי אינני יודע ליתן תושבה מדוייקת בנוגע להתחשבות הרשות במקרה כזה הואיל ואנו נמצאים בעיצומו של המשבר וטרם ידוע כיצד תבחר הרשות להתייחס לנושא.
כן אוכל להציע לך לפנות למשרדי רשות המיסים האחראים על השומה שלך (משרדי מיסוי מקרקעין מרכז/צפון/ת"א וכד') ולהפנות שאלתך אליהם.

06/04/2020 17:16 ולריה עיכוב מסירת בית מקבלן עיכוב מסירת בית מקבלן
שלום רב,
קבלן ממנו רכשנו בית טוען כי מבחינתו מועד מסירה לצורך תשלום פיצויים בגין עיכוב במסירה הוא קבלת טופס 4 ולא מסירת חזקה בפועל.
טופס 4 לדברי הקבלו התקבל ב- 17/03/2020, אז אין אנו זכאית לתשלום בגין עיכוב ממועד זה.
עד כה לא קיבלנו בית ואין לנו תאריך לשמי למסירה.

מה עלינו לעשות, איך לקבל פיצויים מבלי להגיע לבית משפט?

שלום רב,

מועד המסירה לכל דבר ועניין (לרבות לעניין תשלום פיצויים בגין עיכוב) הוא המועד החוזי שנקבע בהסכם.
סעיף 5א לחוק המכר (דירות), תשל"ג-1973, קובע כי ככל שלא העמיד הקבלן את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר, זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט בסעיף הנ"ל, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה.
יחד עם זאת, חשוב להבהיר כי יכול שיש בהסכם עליו אתם חתומים סעיף "כוח עליון" הקובע כי חובת הפיצוי הנ"ל לא תחולעל איחור במסירה שנגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת הקבלן ושהסיכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו.

באשר לשאלתך כיצד ניתן לקבל את הפיצויים, יש לבחון את המקרה לעומקו ולשם כך את מוזמנת לפנות אלינו טלפונית לשם תיאום פגישת ייעוץ.

15/04/2020 04:28 אורי חידוש חוזה שכירות בזמן קורונה חידוש חוזה שכירות בזמן קורונה
רציתי לשאול מבחינה משפטית מהי הדרך הטובה והבטוחה ביותר לחדש חוזה שכירות (אני המשכיר) בתקופה מוזרה שאנחנו חווים. בשל ההסגר והבידוד אין באפשרותי להפגש עם השוכרים ולהחתים אותם על החוזה.

שלום רב,

משאלתך אני מניח כי ברצונך להאריך הסכם קיים עם שוכרים קיימים ומכאן נובעת תשובתי:

חוק השכירות והשאילה, תשל"א - 1971 קובע בסעיף 25יב מס' אפשרויות להארכת הסכם שכירות:

(א) במצב שלא קיימת "תקופת אופציה" בהסכם המקורי - על המשכיר להודיע לשוכר, זמן סביר לפני תום תקופת השכירות לפי חוזה השכירות, אם ברצונו להאריך את תקופת השכירות ובאילו תנאים.

(ב) ככל שלפי ההסכם קיימת למשכיר "אופציה" להארכת תקופת השכירות, עליו להודיע לשוכר, לא יאוחר מ-90 ימים לפני תום תקופת השכירות, אם ברצונו לקיים את האופציה, והמשכיר רשאי לקיים את האופציה רק אם נקבעו בחוזה, מראש, תנאים לעניין תקופת ההארכה, ובכפוף לאותם תנאים.

(ג) ככל שלפי ההסכם לשוכר קיימת "אופציה" להארכת תקופת השכירות, על השוכר להודיע למשכיר, לא יאוחר מ-60 ימים לפני תום תקופת השכירות, אם ברצונו לקיים את האופציה.

לשם העניין אניח כי אין לאף אחד מהצדדים בהסכם "אופציה" להאריכו, על כן, נפנה לחלופה (א) לעיל, לפיה עליך כמשכיר להודיע לשוכר (ניתן להודיע גם בדוא"ל למשל) כי ברצונך להאריך את ההסכם ולפרט באילו תנאים אתה מעוניין לעשות כן.

ככל שמדובר בשוכרים חדשים ולא בהארכת הסכם קיים, אנא פנה בשנית ואשמח להשיב.

16/04/2020 09:11 מיכל תיווך או לא תיווך תיווך או לא תיווך
שלום,
מעוניינת לדעת אם אני מציעה למשכיר דירה לפרסם את הדירה שלו בפלטפורמה אינטרנטית שלי של השכרת דירות תמורת תשלום חד פעמי ,האם זה נחשב תיווך ועל כך יש צורך ברישיון?
בנוסף האם ניתן לבצע חוזה און ליין עם חתימה אלקטרונית?
אשמח להבהרות. תודה

שלום רב,

1. חוק המתווכים במקרקעין, תשנ"ו-1996, קובע כי "תיווך במקרקעין" – הפגשה בתמורה בין שני צדדים או יותר, לשם התקשרותם בעיסקה בזכות במקרקעין;. על פניו, נראה כי אם העניין הוא פרסום מודעה בלבד, אין הדבר עונה על ההגדרה לפי החוק.

2. חוק השכירות והשאילה, תשל"א 1971 קובע כי חוזה שכירות למגורים ייערך בכתב וייחתם בידי המשכיר והשוכר. יחד עם זאת, אין אין באי-קיום ההוראה הנ"ל כדי לגרוע מתוקפו של החוזה; כמו כן קובע החוק כי העתק חתום מהחוזה יימסר לכל אחד מהצדדים. מכאן נראה, שלא ניתן נכון להיום להתקשר בהסכם און ליין עם חתימה אלקטרונית.

13/02/2020 06:13 מלמד הפרת חוזה שכירות הפרת חוזה שכירות
דיירים מפרים חוזה לא נתנו במשך חודש להביא שוכרים במקומם לפי החוזה העילה לעזיבה רטיבות עובש שתוקן לא נתנו לבעל מקצוע להיכנס לדירה לתקן בתוך הדירה ביקשנו להביא מחליף שלא יגרם לנו נזק ניתקו מגע ביטלו את כול השקים העם זה חוקי

שלום רב,

אינני בטוח שהבנתי את המצב. האם השוכרים עזבו את הדירה או שמא ההמחאות בוטלו ואילו הדיירים נותרו להתגורר בדירה ומסרבים לפנות?
באופן כללי, בדר"כ, לשוכרים אסור לבטל שיקים כל עוד לא בוטל ההסכם. יש לבדוק את סעיפי היציאה מההסכם בהסכם הספציפי עליו היו הצדדים חתומים.

12/02/2020 13:50 חנן מירזקנדוף מעבר מקבוצת רכישה ליזמות מעבר מקבוצת רכישה ליזמות
היי
ביצענו רכישה לפני כשנתיים דרך קבוצת רכישה מול חברת פרי נדלן. השבוע הודיעו לנו שהפרויקט הופך מקבוצת רכישה ליזמות ולכן המחיר קופץ בעוד 200 אש"ח. הסבירו לנו שעדיין אין היתר ושהם יקבלו אותו בטווח של חצי שנה עד עשרה חודשים אך מנגד היות ומדובר בעיסקת יזמות הם מתחייבים לבניה בתוך 4 שנים.
שאלתי היא האם אכן בעסקת יזמות ניתן לגבות מחיר גבוה יותר מעסקת קבוצת רכישה והאם ניתן לבצע עיסקה טרם קבלת היתר בניה?
אנו מאוד חוששים שמא לא יקבלו היתר ומה יהיה עם הכסף שכבר השקענו מראש בפרוייקט

08/01/2020 10:58 בוריס חילופי נדלן בין הורים לילדים חילופי נדלן בין הורים לילדים
זוג צעיר גר בבית פרטי בשווי 4 מיליון ש"ח ולהם מכנתא גבוהה שהם לא יכולים לעמוד בה.
להורים בית פרטי בשווי 2 מיליון ש"ח.
מה יהיו המיסים שהמשפחה כולה תשלם במידה וההורים ירכשו את הבית הפרטי בשווי 4 מיליון ש"ח ללא משכנתא, והילדים ירכשו את הבית בשווי 2 מיליון ש"ח כך שלא יצטרכו לשלם משכנתא?

היי בוריס,
הואיל ולפי המתואר מדובר בעסקאות מכירה ורכישה רגילות (היינו - לא מדובר בהעברה ללא תמורה וכד') הצדדים יצטרכו לשלם מיסים כבכל עסקת מכר (ההורים יצטרכו לשלם מס שבח והיטל השבחה, ככל שחל, בגין מכירת הבית שלהם וכן מס רכישה בגין רכישת הבית של הילדים; ואילו הילדים יצטרכו לשלם מס שבח והיטל השבחה, ככל שחל, בגין מכירת הבית שלהם וכן מס רכישה בגין רכישת הבית של ההורים). בכל מקרה, כדאי שכל הצדדים יבדקו היתכנות לפטורים וזכאויות לחישוב מס לינארי, כדי לדעת את גובה המס לו הם חשופים.

02/01/2020 09:02 ערן דירה במתנה - תושבי חוץ דירה במתנה - תושבי חוץ
שלום,

האם הפטור המוענק במקרה של דירה במתנה מאב לבנו (שבח + רכישה) חל גם כאשר נותני ומקבלי המתנה הם תושבי חוץ?

תודה

ראשית יש להבהיר כי אין פטור ממס רכישה בהעברה ללא תמורה בין קרובים (בין אם מדובר בתושבי חוץ או תושבי ישראל).
בהעברה ללא תמורה בין קרובים מס הרכישה יהיה 1/3 מסכום המס.

גם לעניין מס השבח נדגיש כי לא מדובר בפטור כי אם בדחיית מס (כלומר בשלב בו ירצה הבן למכור את הדירה שנתקבלה מאביו ללא תמורה, הוא ייכנס בנעלי האב לעניין חישוב מס השבח בתאריך רכישת הדירה ובמחיר הדירה).

לשאלתך - גם תושבי חוץ יהנו מההטבות בעניין מס שבח (דחיית מס כאמור) ומס רכישה (שליש כאמור) במקרה של העברה ללא תמורה בין קרובים, ובלבד שעומדים בכל התנאים הנדרשים (למשל - אין למעביר תושב החוץ דירות נוספות למעט הדירה המועברת - לא בישראל ולא במקום מגוריו בחו"ל).

03/01/2020 13:43 יוסי מס רכישה על דירה במסגרת 18 חודשים מס רכישה על דירה במסגרת 18 חודשים
שלום. במידה ומוכרים דירה יד שניה ותוך 18 חודש רוכשים דירה יד שניה (לא חדשה מהקבלן), האם במקרה כזה לא משלמים מס רכישה על הדירה השניה (כלומר משלמים לפי מדרגות מס של דירה יחידה בלבד ולא 2 דירות)?
האם המשוואה משתנית אם מוכרים את הדירה הראשונה לבן משפחה? (לא עסקת מתנה אלא מכירה רגילה).

תודה.

שלום רב,

ראשית אני מקווה שהבנתי את שאלתך:

1. ככל שאתם בעלים של דירה ואתם מוכרים אותה קודם לרכישת דירה אחרת (וכמובן בהנחה שאין לכם כל דירה נוספת ו/או חלק בדירה העולה על 1/3) - חישוב מס הרכישה בדירה החדשה יעשה לפי חישוב דירה יחידה.

2. ככל שאתם רוכשים דירה חדשה קודם למכירת הדירה הקיימת, כדי להיות זכאים לחישוב מס רכישה לפי דירה יחידה, עליכם להתחייב ולמכור את הדירה הנוכחית שלכם בתוך 18 חודשים מחתימת ההסכם לרכישת הדירה החדשה.

במכירת נכס לקרוב (בתמורה, להבדיל מהעברה ללא תמורה), אין חישוב מס מוטב.

11/01/2020 01:01 סתיו אמא רוצה לרשום דירה על שמי אמא רוצה לרשום דירה על שמי
שלום רב,
אמא שלי רוצה לרשום דירה שניה על שמי, כנראה כדי להמנע ממס רכישה על דירה שניה. עדיין לא נכנסתי איתה לפרטים אבל אני רוצה להגיע מוכן. ברצוני לדעת מה החסרונות בשבילי במקרה זה, אם בעתיד ארצה לרכוש דירה ראשונה (שכבר תהיה שניה אני מניח). מבחינת משכנתא ומיסוי. תודה רבה

ראשית נבקש להבהיר כי אין דבר כזה "לרשום דירה על שמך". במצב הדברים המתואר - אמך קונה עבורך דירה לכל דבר ועניין.

לשאלותיך:
1. ככל שבעתיד תבקש לרכוש דירה ובאותה העת תהיה בבעלותך דירה נוספת (כלומר הדירה החדשה תהא בעצם דירה שניה), הדבר ישפיע עליך באופן חישוב מס הרכישה שיוטל על הדירה שתרכוש. כלומר, לא תהיה זכאי לפטור דירה יחידה וחישוב המס לא יעשה לפי מדרגות מס אלא לפי חישוב דירה שניה.

2. הנושא אינו מדיני המקרקעין, אולם נבקש לציין כי נכון להיום ככל שיש בבעלותך דירה הדבר עלול לפגוע בזכאותך להנחות בתכניות דוגמת מחיר למשתכן וכד'.

לעניין נושא המשכנתה - ככל שיש דירה בבעלותך הדבר עלול להשפיע על נושא המשכנתה אולם נושא זה אינו מתחום דיני המקרקעין ועל זה נמליץ לך להתייעץ בנוש זה עם יועץ משכנתאות.