על פניו יש לבחון את דרישת התשלום שקיבלת מהרשות. כמו כן, יש לבצע בדיקה של חוק העזר העירוני על בסיסו הנך נדרש לשלם. הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני בנושא.
פיני שלום,
ייתכן כי תוכלו לבקש פטור ממכירת הדירה גם אם ל מדובר בדירה יחידה. הייתי מציע לכם לפנות לייעוץ פרטני על מנת שניתן יהיה לברר מולכם מספר פרטים רלוונטיים.
חוק מיסוי מקרקעין קובע כי קבלת נכס מקרקעין בהורשה אינה מוגדר כמכירת מקרקעין לעניין מיסוי מקרקעין. לפי-כך, תוכלו להעביר את הנכס שהתקבל בירושה על שם היורשים ללא תשלום מס מקרקעין. אולם לא מדובר בפטור כללי מעסקה עתידית שיתכן ותתבצע בנכס.על כן, באם ברצון היורשים למכור נכס שהתקבל בירושה לצד ג' (שאינו יורש) הרי כי ככל הנראה שתידרשו בתשלום מיסי מקרקעין. יש אפשרות לבקש פטור ממס כזה אבל יש צורך לבדוק את הנתונים באופן ספציפי מולכם על מנת שיהיה אפשר לקבוע אם יש מקום לבקש פטור ואם כן איזה פטור כדאי לבקש.
אילנה שלום,
משאלתך אני יכול להסיק כי את דיירת מוגנת על פי חוק הגנת הדייר. אם כך המצב הרי השכירות שלך בדירה צריכה להימשך ולא ניתן לפנותך סתם כך מהדירה, אלא בהתאם לעילות פינוי מיוחדות הקבועות בחוק הגנת הדייר. ויובהר, כי גם במצב בו הבעלים של הבניין מעונין למשל להרוס את הבניין או לבנות תוספות, יש מתווה פעולה מול הדייר המוגן המקנה לו זכויות בדיור חלופי וכדומה. לכן, על פניו נראה לי כי כדאי לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת שיוכלו לבחון עבורך האם חוק הגנת הדייר חל עליך, ובמידה וכן, מהם זכויותיך מול הבעלים של הבניין.
מאחר והשאלה נוגעת לתחום הכלכלי/מסחרי ולא לתחום המשפטי איני יכול לייעץ לך בנושא. אשמח לעזור לךבמידה ויהיו לך שאלות משפטיות הקשורות לנושא.
הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת שיוכלו לבחון את הנתונים הספציפיים.
משאלתך אני מבין שאתם כבר מיוצגים על ידי עורך דין. אני בטוח שהוא יוכל לייעץ לכם בדרך הפעולה הנכונה בעסקה. לעניין מס השבח- באופן עקרוני ייתכן ואתם זכאים לבקש פטור מתשלום מס שבח אבל יש צורך לבדוק מולכם מספר פרטים בעניין זה.
פרק הזמן יכול להתארך במידה ויש צורך בקבלת איושרים/מסמכים או תגובה של צדדים הקשורים בהליך. לכן קשה מאוד להגדיר מהו פרק הזמן הסביר להליך. האם ניסתם לברר מול משרדו של הכונס מה הסיבה לעיכוב?
בשנים האחרונות עסוקות רשויות החוק באכיפה אקטיבית של סילוק פולשים ממקרקעין ציבוריים. לשם כך אף הורחבו סמכויות המדינה בחוק. יחד עם זאת, יש לבחון האם התנאים הנדרשים לפינוי מתקיימים במקרה דנן, וכן יש לבדוק "זכותו" של הפולש במקרקעין. הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת שניתן יהיה לבחון את המקרה לגופו.
אדם שפולש לקרקע מחויב לפנותה מאחר ויושב עליה ללא היתרים. ברוב המקרים אם המקרה מגיע עד לידי פסק דין בית המשפט יפסוק לטובת הרשות. כמובן שיש מקרים יוצאים מן הכלל, למשל כאשר הרשות הורתה לפולש להתפנות מכורח תכנית הפקעה שהתיישנה. קיימות פסיקות רבות בנושא בהם פולש ישב עשרות שנים על השטח וקיבל פיצויים מהרשות כדי להתפנות. עו"ד משה קמר, אחד מעורכי הדין, ייצג לאחרונה פולש במקרה דומה ובמסגרת הסכם פרשה שהגיש, קיבל הפולש פיצויים מהרשות כדי לפנות קרקע שעליה ישב למעלה מעשרים שנה...
ישנן מספר חברות הפועלות בתחום של תמ"א 38 ולא ברור משאלתך באיזה חברה מדובר. בכל אופן, כדאי לערוך בדיקה אודות החברה, ונסיונה בתחום. כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע המצוי בתחום אשר יידע לבקש מהחברה ביטחונות כספיים הנדרשים להבטיח את השלמת הפרוייקט גם לא על ידי החברה.
קוראים להם ראם השקעות בנדל"ן
*3811
[email protected]
'
ראו התשובה הנ"ל. מעבר לכך, ממולץ לכם לפנות לייעוץ פרטני.