קירות חיצוניים הם שטח משותף ומשכך חלה על הנציגות חובה לדאוג לתיקון הסדק במימון כלל בעלי הדירות בבניין.
בהתאם לחוק המקרקעין ולתקנון המצוי מרגע שהודעת לוועדת על סירובך לשלם שווה בשווה הרי שעל הוצאות השיפוץ /תיקון להתחלק לפי החלק היחסי שלך בשטחים המשותפים.
בסעיף 51 לחוק המקרקעין ישנה אפשרות לדרוש מבעל מקרקעין שעצים או ענפים משטחו חודרים למקרקעין גובלים ופוגעים בהנאה שלו מהמקרקעין נראה לי כי ניתן להחיל זאת גם על המקרה שלכם.
יש לקבל החלטה של האסיפה הכללית של בעלי הדירות על ביצוע התיקונים ולאחר מכן לתקן וניתן לתבוע אותם כספית על העלויות או לחליפין לפנות למפקח על רישום המקרקעין בכדי שזה יורה להם לתקן את הליקויים בבניין בהתאם להחלטה של אסיפת הדיירים -קחו בחשבון שצריך חוות דעת מקצועיות לעניין הכוחת הדרוש תיקון
ככל שבמהלך עבודות להחלפת דוד פרטי נפגע איטום בשטח משותף אותו דייר שמטעמו תוקן הדוד אמור לדואג לתיקון
דבר ראשון ,תודה על העזרה
בהמשך לנעילת הגג,למניעת נזקים,השארתי מפתח אצל אחד הדיירים,ושלחתי לכל הדיירים מכתב איפה המפתח נמצא,הם לא קראו ואתמול הייתה בעיה בכבלים של יס, והטכנאי רצה לעלות לגג ולא ידעו איפה המפתח(לא קראו את המכתב),כעסו מאוד וכל דייר מבקש מפתח,מה אני עושה בכדי שאפשא יהיה לשלוט בנקיון ושמירה על הגג? כזכור לקח לי שנה לסגור את עניין גביית הכספים לאיטום.
להעביר החלטה באסיפת הדיירים לעניין מקום הימצאות המפתח שיהיו כמה עותקים אצל כלל חברי הוועד
חשבתי שאתה זוכר,אין וועד ואת אף אחד לא מעניין כלום,בגלל זה לקח לי שנה לסגור את עניין האיטום,החשש שלי שאם יגרם נזק לאיטום לא אוכל לדעת מי האחראי ,כי עשינו עכשיו עם אחריות ל5 שנים
ככל שאין אף אדם אחראי עליך לדאוג כי המפתח יימצא אצלך ולפחות אצל בעל דירה נוסף ועלייך לעשות פרסום של הדבר וליידע את יתר בעלי הדירות שיש להם זכות לגשת לגג שהינו שטח משותף
זה בדיוק מה שעשיתי(יש לציין שאני לא גרה שם פיזית,יש לי דיירת),בסיום האיטום הם קיבלו מכתב מפורט שהגג נעול ואצל איזה דייר הוא נמצא,הם לא קראו ואתמול כעסו נורא והם רוצים מפתח,מה נכול לעשות בכדי לשמור על הגג?
נראה לי כי עליכם לדאוג לבחירת נציגות שתדאג לכל הדברים האלו והעניין ירד מכתפייך או שתגישו בקשה למפקח על רישום המקרקעין למנות חברת ניהול חיצונית לבניין- דבר הכרוך בתשלום.
ככל שמדובר בתשתית משותפת חלה על הנציגות חובה לתחזק ולתקן ועל כלל בעלי הדירות לשאת בעלות
ניתן להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריכם לשם היפרדות.
האם החלטת רוב של בניין אחד אינה יכולה להפריד את הפעילות של הוועד המשותף?
על אותו דייר חלה חובה להשתתף בעלויות שיפוץ
ברמת העיקרון חלה חובה על הנציגות לדאוג לתיקון נזילות ותקלות בצנרת משותפת על הנציגות לפנות לתאגיד המים העירוני ולנסות לקבל זיכוי בגין הנזילה, ככל והנציגות התרשלה בתפקידה הרי שעליהם לשלם עבור ההפרשים
ככל הונציגות התרשלה ולא דאגה לתקן ו/או לבצע בדיקות ואיטום של הגג בעוד מועד ונגרם נזק הרי שעליה לשלם את מלוא הנזק ועלות התיקון. התביעה אמורה ליות מוגשת כנגד כל הדיירים וכנגד הנציגות והתביעה תוגש לבית המשפט השלום.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.