לדעתי הסמכות היא לבית המשפט השלום ראה סעיף 51 לחוק המקרקעין
למיטב ידיעתי ניתן לכפות על דיירי הבניין לדאוג לשיפוצו מרגע שהתקבלה התרעה מאת העיריה
במקרה כזה עליכם להעביר החלטה באסיפת הדיירים ואלו שלא מסכימים צריכים להבין כי ייתכן ויתבעו על ידי העיריה ו/או על ידיכם כי אם אתם לא תשפצו העיריה תעשה זאת ותחייב אותכם וזה יעלה הרבה יותר. כמו כן לדעתי ניתן לפנות לבית המשפט בתביעה נגד אותם דיירים שיחייב אותם וכן בתביעה נזיקית נגדדם על הנזקים שהם גורמים ליתר הדיירים
תלוי מה כתוב בהסכם השכירות לא ברור מן האמור בפנייתך מה כן כתוב בהסכם.
למיטב ידיעתי חברות חברת הניהול באגודה כוללת גם את הבית המשותף -ניתן לברר זאת על ידי פניה לאגודה לתרבות הדיור באיזור מגוריכם. האגודה לתרבות הדיור מעניקה מגוון שירותים לנציגויות ולבתים משותפים כגון ייעוץ משפטי ייעוץ הנדסי ייעוץ למקלטים וכיוצ"ב .
לעניין החוב של חברת הניהול החוב ככל ושילמתם החוב אמור לחול על חברת הניהול דבר זה מעיד על התנהלות לא תקינה יכול להיות שעליכם לפנות למשטרה אם ישנו חשד לפלילים
עליך לפנות לבעלי הדירה ולהתריע בפניו כי הדייר שלו אינו משלם את המיסים ולדרוש ממנו כי הוא ישלם את המיסים שכן בהתאם לחוק החובה של התשלום חלה על בעלי הדירה ולא על השוכרים במקרה שאין שיתוף פעולה הינך רשאי לתבוע את בעל הדירה אצל המפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.
היכן לברר איך להגיע אל המפקח לרישום המקרקעין שבאזורי / רחוב יריחו תל אביב
מיקוד 62035.זאת בעקיבות התעלמותה המתמשכת של בעלת הדירה בה מתגורר בשכירות הדייר השורר.
הקלד את תגובתך
וועד הבית אינו יכול לכפות דבר וועד הבית בעניינים של שיפוצים ותיקונים צריך לפעול על פי החלטות אסיפת בעלי הדירות שהתקבלה כדין אלה אם ישנם הוצ' דחופות ביותר וועד בית בעיקרו הוא גוף ביצועי .
גם כאשר ישנה חברת ניהול שמועסקת על ידי הנציגות ובעלי הדירות הנציגות רשאית לאשר תיקונים מסויימים בעיקר בסוכמים קטנים אך ברמת העיקרון החלטות אמורת להתקבל על ידי אסיפת בעלי הדירות.
ישנם בתים מסויימים בעיקר ישנים מאוד שבכדי לקבל הטבות מיסי בבניה נרשמו לפני עשורת שנים כחברות גוש חלקה אשר לשם כל ההעברה של זכויות נדרשות ליתן את הסכמתן למיטב ידיעתי אין הן מנהלות את וועד הבית.
החישוב הנכון הוא 2/3 ש 3/4 מהרכוש המשותף צמודים לדירותיהם זה מה שקובע החוק .
עפ"י הפסיקה והחקיקה אסורה התניה של תשלום מיסי וועד בית בקבלת שירותים מאת הוועד- ככל ויש לך השגות על תפקוד הוועד הינך רשאי לכנס אסיפה של בעלי הדירות ולבקש להחליף את הוועד וכן לדרוש מהם לקבל דוחות כספיים וכל מסמך אחר הנוגע לניהול וועד הבית וכספי בעלי הדירות, וכן הינך אף רשאי להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.
לא הבהרת מה מה מהות התביעה אך ברמה הכלית הנציגות מוסמכת לשמור על האינטרסים של בעלי הדירות בענייני שטחים משותפים לרבות הגשת תביעות משפטיות ככל שיש בכך צורך.
כמו כן ישנה חובה של בעלי הדירות בבניין להשתתף בהוצאות אחרות ו/או חריות בנוסף למיסי הוועד לאחר החלטה של אסיפת בעלי הדירות.
מהות התביעה היא ליקויי בניה. השאלה היא האם כל סכום שועד הבית מבקש על הדיירים לשלם ? אין לזה סוף וזה לא נשמע הגיוני. תודה לתשובתך. ומה קורה במצב שיש דיירים שלא מעוניינים להשתתף בתביעה כזו ?
ככל שמדובר בתביעת ליקויי בניה בשטחים משותפים הנציגות רשאית לייצג את כלל בעלי הדירות בבניין ככל שמדובר בליקוי בניה פרטניים בכל דירה הרי שהנציגות אינה מוסמכת לייצג וכל בעל דירה נדרש להגיש תביעה פרטנית בקשר לנזק הפרטי שלו.
על האסיפה של בעלי הדירות לקבל החלטה לעניין הגשת תביעה כנגד הקבלן לעניין ליקויים בשטחים משותפים ועל כל בעלי הדירות לממן את ההוצאה הזו ככל והחלטה כזו אכן עברה באסיפת בעלי הדירות.
לעניין הוצאות שאינן חלק ממסים שוטפים הרי שכל עבודה ואו הוצאה נדרש לה הליך של מכרז ו/או הצעות מחיר ובהתאם לזה נעשית הגבייה המיוחדת. דיירם אשר אינם מעוניינים להשתתף בתיעה כזו הרי ש
נקטעה לך ההודעה הקודמת , דיירם אשר אינם מעוניינים להשתתף בתיעה כזו הרי ש... ?
לא ברורה האם ליקוי הבניה הינם בשטחים משותפים או בשטחים פרטיים. ככל שיש להגיש תביעה כנגד הקבלן בגין ליקויים בשטחים משותפים על כלל בעלי הדירות לשאת בעלות התביעה, ככל שמדובר בתביעה בגין ליקויים בשטחים משותפים הנציגות הינה מורשה של בעלי הדירות ואין צורך כי כל הדיירים יהיו מעורבים, אלה עליהם לשאת במימון העלויות הכרוכות בניהול התיק כנגד הקבלן- וזאת לאחר שנתקבלה החלטה כדין באסיפת בעלי הדירות להגיש תביעה כנגד הקבלן.
עליך להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך כנגד אותו בעל דירה בגין אי תשלום הוצ' שיפוץ
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.