סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,736)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

27/11/2013 10:28 yair כיצד נקבע החלק ברכוש המשותף לצורך השתתפות בהוצאות איטום הגג כיצד נקבע החלק ברכוש המשותף לצורך השתתפות בהוצאות איטום הגג
שלום רב,
ברישומי הטאבו של כל אחת מה- 7 הדירות בבניין שלנו, מצויין שטח כל דירה ברכוש המשותף מתוך 551 : כגון 75/551, 84/551 וכו'. בעקבות שיפוץ הגג התעוררה השאלה כיצד יחולק סכום ההוצאה בין הדיירים: האם לפי יחס זה, או לפי יחס אחר - של 520 (במקום 551) כפי שדורשים 2 דיירים המבקשים לקזז את שטח 2 יחידות שיש להם בקומת המרתף, ואז כמובן יפחת הסכום שעליהם לשלם.

תודה מראש על תשובה

החישוב צריך להיות עפ"י החלק היחסי של כל דירה בשטח המשותף ועפ"י השטחים בהם משתמשים בפועל -קרי לפי 551 ואולי אף יותר תלוי בשטח היחידות הנוספות.

28/11/2013 09:41 ריקי שימוש בחשמל ציבורי לצרכים פרטיים שימוש בחשמל ציבורי לצרכים פרטיים
שלום רב,
ישנו דייר בבניין שלנו שהישב את המחסן שלו לקליניקה פרטית. החשמל במחסן מגיע מלוח חשמל ציבורי של הבניין. חשוב לציין שבדקנו שאכן הוא ממשיך להיות מחובר ללוח ציבורי.
חשבון החשמל בבניין שלנו גבוה בממוצע פי 3 מבניינים אחרים בפרוייקט וזה ברור שזה בגלל השימוש שלו.
איך עלינו בתור ועד הבית עדיף לנהוג במקרה שכזה על מנת לרכך כמה שיותר את רמת הסכסוך?
תודה רבה!

עליכם להעביר החלטה באסיפת בעלי הדירות שעליו להפסיק את השימוש בחשמל הציבורי באופן מיידי שנית שלחו מכתב התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים וככל והדבר אינו צולח הגישו תביעה לצו עשה למפקח על רישום מקרקעין באיזור מגורכים לרבות תביעה כספית

28/11/2013 17:44 רבינוביץ איליה נזילה מהשכן מלמלה נזילה מהשכן מלמלה
שלום רב! איך להוכיח לשכן מלמלה שנזילה מדירה שלו. הוא טוען שאצלו אין בעיה. בדיקה מחברת ביטוח שלי מסכמת שנזילה מלמלה. תודה.

עליך לדרוש מהשכן לאפשר לך לבצע בדיקה ע"י מומחה מטעמך שיקבע מהיכן הנזילה מגיעה וכלל שהוא לא מאפשר לך לבדוק זאת הרי שניתן לפנות אל המפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך - בכל מקרה החובה שלו היא לדואג לתיקון על חשבונו.

29/11/2013 06:47 שמעון ועד הבית אוסר עלי לשים מזוזה בכניסה לבניין. האם מותר להם? ועד הבית אוסר עלי לשים מזוזה בכניסה לבניין. האם מותר להם?
שלום רב, ועד הבית אוסר עלי לשים מזוזה בפתח הכניסה לבניין.
אני מוכן לשלם עליה.
האם יש חוק שיכול לסייע לי בעניין?
תודה רבה!!

לשיטתי התקנת מזוזה יכולה להיחשב כשימוש סביר במקרקעין ולכן נראה לי האיסזור של וועד הבית לא יוכל לעמוד בבחינה משפטית.

26/11/2013 10:42 אירינה האם חוק המקרקען -תקנות בתים משותפים) חל על  בית מגורים שעדיין לא מרשם כבית משותף האם חוק המקרקען -תקנות בתים משותפים) חל על בית מגורים שעדיין לא מרשם כבית משותף
שלום רב!
1.האם חוק המקרקען -תקנות בתים משותפיפ חל על בית מגורים בלתי מוסדר ואינו רשום כבית משותף (הוחל תהליך רישומו כבניין משותף)?
2. אם לא.אז לפי איזה חיקוק אמור להתנהל אותו בית הלא רשום עדיין?

תודה מראש!

החוק חל גם על בתים שטרם נרשמו כבתים משותפים

27/11/2013 09:00 אירינה תקנון

תודה על התשובה!
האם גם במקרה כזה ניתן לבדוק בטאבו את התקנון של הבית?
ושוב תודה!

סביר להניח שאם הבית טרם נרשם כבית משותף גם לא נרשם תקנון ואז חל התקנון המצוי בתוספת לחוק המקרקעין אבל את יכולה לבדוק בטאבו.

26/11/2013 10:03 תמי תקנון בבית משותף תקנון בבית משותף
אני גרה בבניין שמוגדר כבית משותף. הבניין בנוי כאילו בשני חלקים.
חלק אחד- בנין בן 4 קומות , שתי דירות בקומה, סה"כ שמונה דירות.
חלק שני - שלוש דירות מדורגות, [נפרדות לחלוטין מהדירות בחלק הראשון].שתי דירות קרקע צמודות גינה, דירה אחת עם מרפסת.בדירה עם המרפסת אני מתגוררת כבר 27 שנים כמעט מאז נבנה הבניין.
כל השנים וועד בית טיפל אך ורק בדירות על הקומות . מעולם לא נתבקשנו לשלם מיסי וועד ולא הוזמנו לישיבות וועד הבית אם בכלל התקיימו. אני , במשך כל השנים, כל תיקון של הגג או הקירות החיצונים ביצעתי על חשבוני. זאת כדי לא ליצור מצב של שכנות לא טובה עם השכנים.
היום יש צורך לאטום את הגג והקירות החיצונים של הדירות המדורגות. זאת עקב רטיבות בדירתנו מהגשמים בחורף שעבר וגם בגלל תלונת הדייר שמתחתנו על רטיבות בדירתו.
כמובן שוועד הבית לא מוכן להשתתף בהוצאות הכרוכות בכך וזה מובן לי בהחלט.
מצד שני הדייר שמתחתי לא מוכן להשתתף בהוצאות ומפנה אותי לוועד הבית.
ביקשתי מוועד הבית אישור בכתב למצב הקיים , או לחילופין את התקנון נעניתי בשלילה.
מה עלי לעשות עם וועד הבית?
מה עלי לעשות עם השכן הסרבן?

ככל והנזקים נגרמים בשל תשתיות משותפות הרי שיש לך זכות כי כלל בעלי הדירות ישתתפו בעלות התיקון וכי לתיקון ידאג הוועד. השאלה היא האם החלקים הופרדו כדין או לא יש פרוצדורה של הפרדת הוועדים או החלקים בבית משותף בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין בסעיף 59 .

ראשית תודה על תשובתך המהירה, יישר כוח
למיטב ידיעתי אין תקנון מותאם לבניין. ההפרדה נעשתה בע"פ ובאה לידי ביטוי בהתנהלות הוועד שהתעלמו לחלוטין מהדירות המדורגות, לכן פניתי אליך בשאלה מה עלי לעשות בקשר לוועד הבית. האם גם במקרה זה התקנון המצוי מחייב אותם? או שמחובתם להמציא לי מסמך המאשר את ההפרדה של הדירות? כדי שאוכל להשתמש בו בדרישתי מדיירי המדורגים להשתתף בעלות האיטום.
תודה מראש
תמי

24/11/2013 21:16 גבי צו עשה צו עשה
האם יש למפקח סמכות למתן צו עשה? במקרה של צנרת פרטית מקולקלת של דייר מעל בבית משותף שגורמת נזק לשכן מתחתיו? מה אפשר לעשות במקרה של שכן סרבן? בתודה, גבי.

למפקח יש סמכות במקרה של שכן סרבן ניתן להגיש תביעה או למפקח או לבית המשפט השלום שיורה לשכן לתקן את הנזק.

24/11/2013 16:50 אורי תקון סדק בקיר משותף תקון סדק בקיר משותף
בקיר משותף המהווה מחיצה בגג בבית משותף ביני לבין דירת הגג הצמודה אלי נוצר סדק
מצד קיר השכן ,הקיר חשוף אצלו לגשמים ואצלי הוא חלק מהסלון.לפיכך יש אצלי רטיבות עצומה.השכן מתעלם ממני למרות שהסכמתי שעלות התיקון תהייה עלי.
שאלתי : האם הוא מחוייב לאפשר לי לתקן את הסדק והאם ניתן להפנות אותי לסעיף בחוק או בתקנות.

כאשר נזק נגרם לך ממקרקעין צמוד ו/וא גובל הרי שעל בעל המקרקעין הגובל חובה לדאוג לתיקון הנזק ולפיצוי בגין הנזקים שנגרמו. אתה יכול לתקן ולתבוע אותו על עלות התיקון וכן אתה יכול הלגיש תביעה שתחייב אותו לתקן על חשבונו.

24/11/2013 12:10 אלדד התקנת מעלית בבניין משותף התקנת מעלית בבניין משותף
הקלד את ששלום,
אנו בניין המונה 6 דיירים. 2 דירות קרקע, 2 דירות בקומה שנייה ו-2 דירות פנטהאוז בקומה שלישית
החלטנו על התקנת מעלית, כאשר היות ולדירות הקרקע יש כניסה נפרדת ואין להם צורך במעלית. מי שיישא בעלויות ההתקנה הם 4 הדירות. קיים חוק בחוק מהקרקעין "התשלום עבור כל דירה נקבע בהתאם ליחס שבין שטח הדירה לבין שטח כל הדירות שבעליהן משלמים עבור הוצאות השימוש במעלית" גודל כל דירה בקומת שנייה היא כ-100 מ"ר כל אחת. גודל דירת פנטהאוז בקומה 3 היא כ-150 מ"ר כל אחת. כיצד מתבצעת החלוקה לפי סעיף זה? מה אחוזי השתתפות בהוצאות של כל דייר?
תודהאלך

לוקחים את עלות המעלית ומסתכלים בנסח הטאבו מה חלקו היחסי של כל דייר בשטח משותפים ועפ"י זה מחלקים את אחוז ההשתפות במקרה שלכם זו עלות חלקי 4 ורואים מהו החלק היחסי של כל דירה בתשלום.

23/11/2013 17:36 אורי עדאקי תשלום וועד בית תשלום וועד בית
אני נכנסתי כחבר וועד בית לפני כחודשיים ומצאתי שישנו דייר אשר לא משלם וועד בית כשלוש שנים . התברר לי כי הדייר הוא בעל הנכס אבל הוא לא שילם וניראה שהוא לא מתכונן לשלם ,מהי הדרך הנכונה לאלץ את הדייר לשלם

ניתן להגיש תביעה כספית למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.