סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

03/11/2013 05:18 עופרה רטיבות אצל השכן רטיבות אצל השכן
שלום
מזה חצי שנה קיימת רטיבות אצל השכן מלמטה. נציגי חברת הביטוח היו אצלי כחמש פעמים, בכל פעם עשו כביכול משהו אחר ולא מצאו את מקור הנזילה.
אני מטפלת בנושא ברצינות ובעקביות אך השכן מצפה שאעשה שיפוץ על חשבוני (ללא קשר לביטוח) ואחליף את כל הצנרת בבית.
הוא מאיים בתביעה נגדי.
האם יש לו עילה לתביעה כל עוד אני מטפלת ועושה הכל כדי שהבעיה תיפתר?
תודה

ראשית יש לך אחריות לתקן נזק הנובע מן המקרקעין שבבעלותך. טוב מאוד שאת מטפלת. יש לבדוק מה מקור הנזילה ניתן לבדוק ע"י הדמיה במצלמה תרמית או לייזר. ברמת העיקרון עליך לדאוג לתיקון הבעיה בכל דרך שאת יכולה. לפני שאת מחליפה את כל הצנרת תבדקי מקור הנזילה. ככל שאת מטפלת בעניין גם אם הוא יגיש תביעה תוכלי להראות כי את פועלת לתיקון הנזילה כך שהתביעה מתייתרת, התביעה היחידה היא על פיצויים על הנזקים שנגרמו לבית או לתקרה

30/10/2013 08:18 כרמית החלטה לא חוקית החלטה לא חוקית
בבית שלנו יו"ר הועד מקבל שכר גבוה. לאחרונה גילינו שהוא משלם כספים מקופת הנציגות לבן שלו! (סכום של אלפי ש"ח לחודש) . הוא טוען שהבן מעסיק בסכום הזה עובדי תחזוקה עבור הבית המשותף. לדבריו, חברי הועד אישרו את העסקת בנו.. האם זה חוקי? האין כאן ניגוד עניינים? האם דבר כזה לא מצריך החלטה של האסיפה הכללית, ולא של הועד בלבד? והאם תספיק החלטת רוב באסיפה? או שצריך הסכמה פה אחד?

לשיטתי החלטה כזו דורשת החלטה של אסיפת בעלי הדירות וגילוי נאות ואישור מראש

29/10/2013 09:43 יעל אי תשלום דמי ועד בית אי תשלום דמי ועד בית
דייר, אשר בינתיים עזב ועבר לכתובת אחרת, נשאר חייב דמי ועד בית והשתתפות בשיפוץ. ס"כ למעלה מ 2000 ש"ח. לאחר נסיונות רבים לדבר איתו שלא צלחו -פנינו דרך תרבות הדיור. נשלח אליו מכתב מעו"ד אשר לא עזר. בתרבות הדיור אמרו שהשלב הבא הינו הגשת תביעה וכו' שזה כבר כרוך בהוצאות נוספות, שלא בטוח שנקבל... מה עושים? אגב, ידועה לנו כתובתו החדשה כך שהוא לא "נעלם". תודה

הקלד את תגובתך

26/10/2013 19:51 אלינור רטיבות אצל שכן רטיבות אצל שכן
אנחנו גרים בבניין רב קומות בן 40 שנה , לפני כשנתיים וחצי שיפצנו את הדירה בה אנו גרים. בתחילת השיפוץ עקב החלפת צינור הביוב הישן (שהינו משותף לכל הבניין) ולפני התקנת הצינור החדש ( החלק היחסי של הצינור שעובר בשטח הדירה שלנו) וחיבורו מחדש לצינור המשותף. נגרם נזק לדירה מתחתינו. מכיון שדובר על נזק ישיר מהשיפוץ , השתתפנו בעלויות התיקון ושנה ל אחר שהשיפוץ שלנו הסתיים אף הבאנו איש מקצוע מטעמנו שירצף מחדש לשכן את המקום בו נגרם הנזק.
כעת השכן טוען כי באותו המקום יש שוב רטיבות והטיח מתקלף וקושר את המקרה לאותו שיפוץ שכאמור הסתיים לפני שנתיים וחצי וכאמור הרטיבות ארעה לפני החלפת הצינור. ומצפה כי אנחנו נתקן.
ידוע לנו שעפ"י החוק התיקון חל עלינו כמו כן מכיון שמדובר בצנרת משותפת עלות התיקון היא על הדיירים/וועד הבית.
נשאלת השאלה האם וועד הבית יכול לטעון שהדליפה הנוכחית היא בגלל אותו שיפוץ ולכן לא ישתתף בעלויות התיקון. כמו כן האם אנו מחוייבים להביא אינסטלטור מטעמנו או לפנות ביוזמתנו לוועד הבית? או שגם באחריות השכן לפנות לוועד הבית בעצמו ? ועד מתי ניתן להשתמש בטענה ש"זה בגלל השיפןץ" והיא תהיה תקפה אם בכלל?

תודה.

ככל והרטיבות החוזרת נובעת מהשיפוץ אזי חובתכם היא לדאוג לתיקון.
ככל והרטיבות החוזרת אינה נובעת מהשיפוץ ומדובר בתיקון בתשתית משותפת אזי עלותה היא על כלל בעלי הדירות.

השיפוץ כאמור היה לפני שנתיים וחצי , כיצד אנחנו יכולים להוכיח שזה לא מהשיפוץ?
הרי הוועד והשכן יכולים לטעון גם עוד 10 שנים לצורך העניין שכל רטיבות היא "בגלל השיפוץ"....

תקחו מומחה

06/10/2013 13:12 ניר אי תפקוד ועד הבית אי תפקוד ועד הבית
הבניין נראה זוועה = קטנועים חונים בכניסה, דלת הבית לעולם לא נעולה. גדר בטון אחורית מטה לנפול ומהווה סכנת נפות לעובר בקירבתה, דלתות חדר המדרגות המהוות דלתות אש שבורות , דיירים גורמים נזקים אחד לרכבו של השני ולמרות שיש מצלמות (מצלמות אלה הותקנו לאחר שאחד הדיירים סרב כשנה וחצי לשלם דמי ועד עד שיתקינו מצלמות) ורוב הזמן או במיוחד בקרות נזקים משום מה הן אינן עובדות. בעלי כלבים(בעיקר של נציגי הוועד) יורדים לגינה ועושים צרכים שאינם נאספים אלא מושארים בגינה ועוד כהנה וכהנה בעיות. ישנם דיירים שעקב כך אינם מוכנים לשלם ועד בית בטענה שעד שלא יתקינו חניה לאופנועים עם מצלמות, יתקנו את כל הדורש תיקון, עד אז לא ישלמו את דמי הוועד. מה ניתן לעשות? האם כדאי לפנות למפקח על בתים משותפים שיפזר את הוועד וישים וועד קרוא? או במידה ולא, מה כן ניתן לעשות?

תודה

ניר

מהמתואר בפנייתך עולה תמונה קשה - לשיטתי במקרה שלכם אין מנוס מפניה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך בקשה כי ימנה נציגות ו/או חברת ניהול חיצונית אשר תדאג ותטפל בתשתיות ובחזות הבניין ותדאג לגבייה שוטפת של מיסי וועד הבית.

28/10/2013 05:29 ניר מינוי נציגות

כיצד והיכן ניתן לפנות למפקח על רישום המקרקעין - בחולון.

כתובת רחוב קדושי קהיר 23
חולון ניתן להגיש כתב תביעה לכתובת זו

27/10/2013 09:58 נופר השתלטות על חצר משותפת השתלטות על חצר משותפת
בבניין שבו אני מתגוררת ישנה חצר משותפת. אחת השכנות החליטה לפתוח את החלון בביתה אשר פונה לחצר המשותפת ולהפוך אותו ליציאה לחצר. עוד עשתה והציבה מדרגות מעץ אשר מאפשרות יציאה לחצר. בנוסף הציבה חבל כביסה וכן איבזורים נוספים בחצר כמו גדר אשר מונעת מאיתנו להשתמש בחצר. לאחר פניות לעירייה נמסר לי כי עלי לפנות למפקח על הבתים המשותפים. שאלתי היא: האם המדרגות ה"ארעיות" שהיא הוציאה מתוך יציאת ביתה לחצר נחשבות כבניה לא חוקית?

פתיחת החלון בביתה והפיכתו לדלת והוצאת מדרגות הצבת בל הכביסה והאביזרים הנוספים מהווה השתלטות שלא כדין ועליך להגיש תביעה לסילוק יד והשבת המצב לקדמותו למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך

25/10/2013 08:44 רות גל האם החלטות בנוגע לבית המשותף צריכות להתקבל בפורום כל הדיירים, או שיו האם החלטות בנוגע לבית המשותף צריכות להתקבל בפורום כל הדיירים, או שיו"ר הוועד יכול לזמן כל דייר בנפרד
הקלד את שאלך

ככלל החלטות הנוגעות לניהול הבית והרכוש המשותף צריכות להתקבל באסיפת בעלי הדירות

25/10/2013 05:56 שלום כהן כבר 7 חודשים לא מגיע מרשות המיסים כבר 7 חודשים לא מגיע מרשות המיסים "תשלום למס שבח" על מכירת חנייה
שלום,
לפני 7 חודשים מכרתי חנייה לשכן בבניין.
התשלום למס שבח עדיין לא הגיע.
העו"ד הודיע לי שזה יכול לקחת עד שנה.
מה אני יכול לעשות כדי לסגור את העיסקא. (אולי כדאי להמתין).

אודה לתשובתך.
שלום כהן

העסקה סגורה אלה שרישום החניה על שם השכן יתארך - בקש מעו"ד שלך שיפנה לרשות המיסים לבירורים.

23/10/2013 16:29 ע.צ שימוש בשטח ציבורי - מועדון שימוש בשטח ציבורי - מועדון
שלום רב,

בבניין שלנו ישנו מועדון, אשר כמובן מוגדר כשטח ציבורי (בו יש איזור ג'ימבורי, מטבחון ומעין סלון עם טלויזיה).

לאחרונה קבוצה של דיירות בבניין החליטה להתארגן להזמין קוסמטיקאית (בתשלום) אשר תעשה מניקור ותמרח לק לאותן הדיירות בשטח המועדון.

באותו זמן אשר התקיים ה"אירוע" המועדון היה ריק מאדם, אך לא נסגר לצורך האירוע והיה פתוח, נגיש ואפשרי לשימוש על ידי יתר הדיירים ככל שרצו בכך.

יצוין שהבניין טרם נרשם כבית משותף, ולא אומץ תקנון מוסכם על ידי הדיירים עדיין.

האם ישנה מניעה חוקית לערוך את הפעילות הזו במועדון?

תודה,
ע.צ

נראה כי אין מניעה לעשות שימוש במועדון לצורך זה מחמת היותו שימוש סביר בשטח המשותף . ייתכן ואולי כדאי שתערכו אסיפה של בעלי דירות ותחליטו על שימושים מותרים במועדון.

נראה כי אין מניעה לעשות שימוש במועדון לצורך זה מחמת היותו שימוש סביר בשטח המשותף . ייתכן ואולי כדאי שתערכו אסיפה של בעלי דירות ותחליטו על שימושים מותרים במועדון.

24/10/2013 05:07 ע.צ שימוש במועדון

עו"ד אבישר,
תודה על תגובתך המהירה.
מתוכננת בכל מקרה אסיפת דיירים בסוף השנה (מדובר בבניין גדול, ועורכים אסיפה שנתית במועדון בסוף כל שנה).
האם ישנה סיבה לאסור על פעילות זו (המניקור שהוזכר קודם) עד אשר תתכנס האסיפה ותקבע מהן פעילויות מותרות או שמאחר שמדובר בשימוש סביר לדעתך, ניתן יהיה להמשיך בפעילות הזו עד אשר ייקבע אחרת?
שוב תודה,
ע.צ

21/10/2013 11:16 גלי שמש תשלום על מים בגינה משותפת תשלום על מים בגינה משותפת
שלום רב

הנני גרה בבית משותף (4 קומות) מזה שש שנים.
הבית קיים מזה 25 שנה והגינה משותפת לכל השכנים אך הגישה אליה היא רק מהבית שלנו.
נכון להיום השכנים החתימו עצומה שהם מבקשים להפסיק לשלם את המים ולהעביר את חשבון המים עלינו ועל הדייר ממולנו. מאז ומתמיד הגינה היתה שטח משותף . אודה על הצעתך בברכה גלי

ככל שמדובר בגינה אשר מהווה שטח משותף ולא הוצמדה לדירתכם הרי שחובת התשלום לעניין הגינה חל על כלל בעלי הדירות. בעלי הדירות רשאים להחליט בהחלטה שנתקבלה כדין באסיפת דיירים כי אינם מעוניינים להשקיע בגינה המשותפת.

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."