רצוי לשלוח לו מכתב מעו"ד המתריע על חובתו לתקן ואם הדבר אינו צולח להגיש תביעה לערכאה המשפטית המוסמכת אשר תחייב אותו לתקן
אין אפשרות לחייב אותך שלא לפי חלק יחסי, אלה אם נקבע בתקנון שיעור אחר, ובשביל זה הם צריכים תקנון שירשם בטאבו ואשר יחליף את התקנון המצוי בחוק המקרקעין
ככל והמרתף הינו חלק מהדירה אזי הוא גם נכלל בשטח הדירה לעניין מיסי וועד בית.
ברמת העיקרון ככל שהאדם הינו כשיר עפ"י דין כל אדם רשאי למנות כשלוח שלו את מי שהוא חפץ לייצגו-
מתיאורך אני מבין כי השכנה עושה שימוש ייחודי בחצר המשותפת. משאלתך לא ברור האם היא מונעת שימוש מיתר בעלי הדירות בבניין. ך התחמוקתה מלחתום על תצהיר יתכן ויש בה על ניסיון השתלטות. ייתכן שהיא בעתיד תמכור את דירתה ותציג את דירתה כאילו היא כולללת חצר. אני ממציע כי תקיימו אסיפת דיירים ותודיעו לה כי עליה לסלק את דיה מהשטח המשותף או שתחתום כי השטח אינו שיך לה ושייך לכל בעלי הדירות בבניין.
מאחר ואין לי כל ידיעה על מה נקבע בהסכם בין בעלי הדירות לקבלן המבצע אקדים ואומר שיש לבדוק מה קובע ההסכם. ברמת העיקרון נראה כי מדובר בהפרה של הסכם ע"י קבלן הביצוע ולפיכך ישנם מספר דרכים הקבועות בחוק אך קודם כל יש לבדוק מה קובע ההסכם עם הקבלן לעניין הפרות ההסכם טוב תעשי אם תשוחחי עם עוה"ד מטמעכם
הפנייה שלי היא כלפי העו"ד האם הוא יכל בדרך כל שהיא לקבל את הערבות בדק ולא כשיק אישי מהקבלן?
ברמת העיקרון ערבות לביצוע הינו מכתב ערבות בנקאית המופנה אל מי שלטובתו נרשמת הערבות או פיקדון המופקד בידי אחד מהצדדים.
השאלה שלי האם העו"ד שהכין את ההסכם קבע כי ערבות בדק תמסר לידיו ולאחר שהוא פנה מס' פעמים לקבלן כדי שימסור לו את הערבות חלקן לא נענו ותשובתו האחרונה של הקבלן היתה שהוא ימסור שיק אישי במקום הערבות האם זה חוקי, האם העו"ד רשאי לקבל את השיק אני מתכוונת להתנהלותו של העו"ד שעד היום דברים חסרים בבניין ויש גם תיקונים שצריך לבצע ואין לנו ערבות להשתמש בה כנגד הקבלן.
מקווה שהסברתי את עצמי.
סליחה על הטרטור
שוב תלוי מה קובע ההסכם. ככל וההסכם קובע כי תוגש ערבות בנקאית או סכום כסף שיופקד בידי עוה"ד מטעמכם אזי על הקבלן לעשות כן ואם לא עשה כן מדובר בהפרה של ההסכם על ידי הקבלן אשר ייתכן אף עולה כדי הפרה יסודית של ההסכם. לשיטתי ואני מסתמך על דברייך בלבד שיק אישי של הקבלן אינו תחליף לערבות כספית ע"י מוסד בנקאי ו/או לכסף מזומן שיופקד בידי עוהד מטעמכם שכן שיק ניתן לבטלו בקלות והניסיון לגבותו בהוצאה לפועל ייתכן ולא יצלח ו/או יארך זמן רב - ייתכן והדבר מצביע על בעיה כלכלית של הקבלן טוב תעשי אם תבקשי הבהרות מעוה"ד המייצג אתכם.
אני מבינה מדברייך שהבעיה מתחילה מעצם התנהלותו של העו"ד שמייצג אותנו בהמצאת הערבות,בכל אופן המון תודה
אין לי כל מושג שכן מעולם לא ראיתי את ההסכם ומה שקבוע בו -הדברים נאמרו באופן כללי ביותר ועל סמך תיאורך את הדברים.
ניתן להגיש תביעה למינוי גורם ניהולי חיצוני לבניין למפקח על רישום המקרקעין באיזור מוגרייך כמו כן ניתן לדרוש פירוט ומסמכי הוצאות ודוחות כספיים מאת הנציגות.
ברמת העיקרון ניתן להציב מצלמה בשטח המשותף לשם הגנה על רכוש המשותף ו/או על רכוש פרטי אך לעשות כן באופן שלא יפגע בפרטיות יתר הדייירים.ו בואפן מידתי כל עוד לא נפגעת פרטיות דייר מסויים מדובר בשימוש סביר בשטח המשותף. לשם הצבת המצלמה נדרש אישור של אסיפת בעלי הדירות ברוב רגיל.
האם אותה דיירת גם היא הרחיבה את המרפסת שלה. ברמת העיקרון אם היא הרחיבה את שלה ויתר הדיירם עשו כן לך קיימת זכות לעשות כן בנוסף הינך יכול להגיש תביעה למפקח על רישום מקרקעין באיוזר מגוריך
הדיירת שמתחתי אכן בנתה מרפסת ורוב דיירי הבנין גם הם בנו, אולם שאלתי הספציפית היא האם היא חייבת לאשר לי להשתמש במרפסת שלה לצורך פיגומים שיתמכו את המרפסת שלי
שאם לא כן, עלי להרים פיגומים 6 קומות דבר שיפריע להרבה יותר שכנים .
ככל שהיא בנתה היא חייב תלאפשר לך להרחיב גם כן
לענין מאזו ודוחוחת כספיים יש לו חובה כל חצי להמציא דוח כזה לידי בעלי הדירות.
ישנם סוג מסויים של תיקונים קטנים שניתן לעשות ללא הצעות מחיר אבל זה בסכומים מינויריים ביותר. רוב התיקונים צריכים להתבצע עפ"י הצעות מחיר ולהיות מובאים הלחלטת האסיפת בעלי הדירות.
וועד בית רשאי לקבל שכר על פעולתו אך החלטה כזו דורשת החלטה של אסיפת בעלי הדירות, ברמת העיקרון פעולות כאלו אסורות.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.