סגור

מצא עורך דין :

קטגוריה
תחום עיסוק
בחר איזור
בחר עיר

שאלו עו"ד על בתים משותפים(1,751)

שאל בפורום בתים משותפים

מענה משפטי מקצועי ומהיר, קבלו תשובות בדוא”ל ללא עיכוב

גולש/ת יקר/ה,
פורום זה אינו מנוהל על ידי עורך דין – ולכן המענה יכול להתעכב מעט.


הנהלת האתר עושה את המירב לאתר עורך דין בתחום שישיב על שאלתך בהקדם.
עמכם הסליחה. מוזמנים לבדוק שנית בימים הקרובים

אם הינך עורך דין בתחום ומעוניין בניהול הפורום – פנה עוד עכשיו בטלפון 03-6006646
או באמצעות טופס יצירת קשר ונשמח לעמוד לשירותך בהקדם

מנהל פורום בתים משותפים

הדס מושקוביץ
איזור: מרכז
פקס:
טלפון: הצג טלפון

בעלת משרד עורכי דין במחוז המרכז, בעלת ידע וניסיון עתיר בתחום דיני הנזיקין והביטוח, לרבות נזקי נזילות, שריפה, תאונות עבודה ותאונות דרכים

15/10/2013 09:44 לימור ערבות בדק ערבות בדק
שלום,
יש לי שאלה חשובה אנו עשינו פרוייקט של תמ"א 38, הקבלן היה אמור למסור לעו"ד המייצג אותנו ערבות בדק למקרה שיהיו תקלות/ליקויים שאנו נוכל לתקן בעצמנו על סמך הערבות.
אנו ביקשנו מהעו"ד מספר רק של פעמים כאחד מנצגיות של 5 אנשים שמייצגים את הבניין מהעו,ד
הוא פנה לקבלן והקבלן ענה בהתחמקויות של שיק אישי שלו ועד היום אין לעו"ד ערבות בדק
האם זה חוקי מה שהעו"ד עשה שלא פעל בדרכים אחרות ומאלץ אותנו אין ספור פעמים לפנות אליו כדי שהערבות תהיה אצלו האם זה חוקי איך שהוא פעל רק במשלוח מייל או שהוא יכל לפעול בצורה אחרת כדי שבאמת הערבות תגיע לידיו.אשמח אם תחזור אליי עם תשובה
תודה לימור

מאחר ואין לי כל ידיעה על מה נקבע בהסכם בין בעלי הדירות לקבלן המבצע אקדים ואומר שיש לבדוק מה קובע ההסכם. ברמת העיקרון נראה כי מדובר בהפרה של הסכם ע"י קבלן הביצוע ולפיכך ישנם מספר דרכים הקבועות בחוק אך קודם כל יש לבדוק מה קובע ההסכם עם הקבלן לעניין הפרות ההסכם טוב תעשי אם תשוחחי עם עוה"ד מטמעכם

הפנייה שלי היא כלפי העו"ד האם הוא יכל בדרך כל שהיא לקבל את הערבות בדק ולא כשיק אישי מהקבלן?

ברמת העיקרון ערבות לביצוע הינו מכתב ערבות בנקאית המופנה אל מי שלטובתו נרשמת הערבות או פיקדון המופקד בידי אחד מהצדדים.

16/10/2013 08:27 לימור ערבות בדק

השאלה שלי האם העו"ד שהכין את ההסכם קבע כי ערבות בדק תמסר לידיו ולאחר שהוא פנה מס' פעמים לקבלן כדי שימסור לו את הערבות חלקן לא נענו ותשובתו האחרונה של הקבלן היתה שהוא ימסור שיק אישי במקום הערבות האם זה חוקי, האם העו"ד רשאי לקבל את השיק אני מתכוונת להתנהלותו של העו"ד שעד היום דברים חסרים בבניין ויש גם תיקונים שצריך לבצע ואין לנו ערבות להשתמש בה כנגד הקבלן.
מקווה שהסברתי את עצמי.
סליחה על הטרטור

שוב תלוי מה קובע ההסכם. ככל וההסכם קובע כי תוגש ערבות בנקאית או סכום כסף שיופקד בידי עוה"ד מטעמכם אזי על הקבלן לעשות כן ואם לא עשה כן מדובר בהפרה של ההסכם על ידי הקבלן אשר ייתכן אף עולה כדי הפרה יסודית של ההסכם. לשיטתי ואני מסתמך על דברייך בלבד שיק אישי של הקבלן אינו תחליף לערבות כספית ע"י מוסד בנקאי ו/או לכסף מזומן שיופקד בידי עוהד מטעמכם שכן שיק ניתן לבטלו בקלות והניסיון לגבותו בהוצאה לפועל ייתכן ולא יצלח ו/או יארך זמן רב - ייתכן והדבר מצביע על בעיה כלכלית של הקבלן טוב תעשי אם תבקשי הבהרות מעוה"ד המייצג אתכם.

16/10/2013 10:52 לימור ערבות בדק

אני מבינה מדברייך שהבעיה מתחילה מעצם התנהלותו של העו"ד שמייצג אותנו בהמצאת הערבות,בכל אופן המון תודה

אין לי כל מושג שכן מעולם לא ראיתי את ההסכם ומה שקבוע בו -הדברים נאמרו באופן כללי ביותר ועל סמך תיאורך את הדברים.

16/10/2013 08:45 דניאלה יו יו"ר ועד שמוציאה כסף במירמה
לעו"ד אבישר שלום רב,

בבית שלנו יש מצב הזוי (נדמה לי יחיד בארץ) : יו"ר הועד מקבל שנים רבות משכורת עתק (פי 2 או 3 מחברת ניהול) . הרוב מאשר לו זאת באסיפות כי הוא "קונה" את הרוב בטובות הנאה. בנוסף, היו"ר מחזיק מספר גדול של דירות בבית ולכן אין כל דרך לדעת האם הקבלות על אחזקה ותיקונים אינן קשורות בעצם לתיקונים בתוך הדירות הפרטיות שלו. (בקבלות אין פירוט. וגם אם היה פירוט אין דרך לדעת אם הן נכונות). האם אנחנו יכולים לבקש מהמפקח על המקרקעין לפסוק שאסור ליו"ר לנהל את הבית (ולו רק בגלל ניגוד העניינים הזה: האפשרות להטיל את כל ההוצאות של דירותיו על חשבון הקופה הציבורית) וכי יש לקחת חברת ניהול? האם המפקח יתערב לדעתך בהחלטת הרוב?

ניתן להגיש תביעה למינוי גורם ניהולי חיצוני לבניין למפקח על רישום המקרקעין באיזור מוגרייך כמו כן ניתן לדרוש פירוט ומסמכי הוצאות ודוחות כספיים מאת הנציגות.

15/10/2013 09:46 לימור מצלמה בחדר מדרגות מצלמה בחדר מדרגות
שלום רציתי לדעת האם שכן שהתקין מצלמה מחוץ לביתו בבית משותף שגרם 4 דיירים בקומה
שכאשר יוצאים מהמעלית ממול קיים המצלמה כך שמי שיוצא מהמעלית ניתן לראות מי מגיע זה חוקי?

תודה אשמח לתשובה
לימור

ברמת העיקרון ניתן להציב מצלמה בשטח המשותף לשם הגנה על רכוש המשותף ו/או על רכוש פרטי אך לעשות כן באופן שלא יפגע בפרטיות יתר הדייירים.ו בואפן מידתי כל עוד לא נפגעת פרטיות דייר מסויים מדובר בשימוש סביר בשטח המשותף. לשם הצבת המצלמה נדרש אישור של אסיפת בעלי הדירות ברוב רגיל.

11/10/2013 03:59 שפר מרפסת מרפסת
בבניין שלנו נבנו לאחרונה מרפסות אחת מתחת לשניה.אני לא בניתי יחד עם כולם ומעוניין כעת לבנות את המרפסת שלי שממוקמת בקומה 6 מתוך 8.
מצוי בידי היתר מן העיריה.
הדיירת שמתחתי מסרבת לאפשר לי להשתמש במרפסת שלה לצורך תמיכה ביציקת הרצפה שלי.
האם מבחינה חוקית ניתן לחייב אותה? שכן גם אני סבלתי סבל קשה מאד לאורך תקופה ארוכה מבניית המרפסת שלה. האם קיימת פסיקה בנושא?
אם לא , מה ניתן לעשות?
תודה על תשובתך

האם אותה דיירת גם היא הרחיבה את המרפסת שלה. ברמת העיקרון אם היא הרחיבה את שלה ויתר הדיירם עשו כן לך קיימת זכות לעשות כן בנוסף הינך יכול להגיש תביעה למפקח על רישום מקרקעין באיוזר מגוריך

12/10/2013 09:35 שפר מרפסת

הדיירת שמתחתי אכן בנתה מרפסת ורוב דיירי הבנין גם הם בנו, אולם שאלתי הספציפית היא האם היא חייבת לאשר לי להשתמש במרפסת שלה לצורך פיגומים שיתמכו את המרפסת שלי
שאם לא כן, עלי להרים פיגומים 6 קומות דבר שיפריע להרבה יותר שכנים .

ככל שהיא בנתה היא חייב תלאפשר לך להרחיב גם כן

08/10/2013 16:10 שלמה תפקוד וועד בית (יחיד ) בבניין משותף. תפקוד וועד בית (יחיד ) בבניין משותף.
1) האם וועד בית ראשי לתת שרותים לבניין ולגבות לעצמו כסף ללא קבלות?(כגון גננות שאין לו כל הכשרה וידע בנידון ).
2 ) הוועד מסרב להציג מאזן חצי שנתי .מה ואיך ניתן לעשות ?
3 ) האם וועד בית ראשי לבצע תיקונים בבניין ללא הבאת 3 הצעות וללא חשבון קבלה ?

לענין מאזו ודוחוחת כספיים יש לו חובה כל חצי להמציא דוח כזה לידי בעלי הדירות.

ישנם סוג מסויים של תיקונים קטנים שניתן לעשות ללא הצעות מחיר אבל זה בסכומים מינויריים ביותר. רוב התיקונים צריכים להתבצע עפ"י הצעות מחיר ולהיות מובאים הלחלטת האסיפת בעלי הדירות.
וועד בית רשאי לקבל שכר על פעולתו אך החלטה כזו דורשת החלטה של אסיפת בעלי הדירות, ברמת העיקרון פעולות כאלו אסורות.

09/10/2013 11:04 boaz השכן השתלת על חלקת אדמה שלי השכן השתלת על חלקת אדמה שלי
איך אפשר לעשות משהו לשכן שהוא למעשה לא רשום בשום מקום כבעל הנכס
יש לו חברה שהיא עו"ד והיא מדריכה אותו איך להתחמק הדירה למעשה רשומה על שם האחות של החברה שהיא למעשה נמצאת בבלגיה ולעו"ד יש יפוי כוח מהאחות ולאבא של השכן יש אזהרה בטבו כשהאבא של השכן הוא איש זקן ועיור שנמצא בבית אבות ולא יודע בכלל מה קורה איתו אף גורם לא מסוגל לטפל בו וגם המשטרה כבר הרימה ידיים מסובך מסובך ואנ עובדת עצות ולא יודעת מה לעשות הוא כל הזמן מציק וגורם נזקים שובר וגונב הרשיות פשוט מיואשות כולם יודעים ואף אחד לא עושה כלום בנידון

להגיש תביעה לסילוק יד נגד הבעלים הרשום של הדירה למפקח על רישום המקרקעין להמציא את התביעה לכתובת הרשומה לפי משרד הפנים או לעו"ד ובמידה והם לא מתגוננים לקבל פסק דין בהיעדר הגנה ולללכת ליישם את הצו בהוצאה לפועל.

08/10/2013 09:56 עדנה התנגדות לתמא 38 התנגדות לתמא 38
אמא שלי בת 83 ניצולת שואה עם דמנציה וכבדות ראיה. שינוי במקום מגורים בעקבות תמא 38 יחמיר את מצבה. האם התנגדות לפרוחקט תמא 38 בשל מצבה הבריאותי תמנע את הפרויקט?

לדעתי בריאותה של האם אינה עילה מספיק טובה להתנגד לפרויקט ניתן להגיע במסגרת ההסכמות עם הקבלן לפתרונות שיקלו ו/או יפתרו את המצב

לדעתי בריאותה של האם אינה עילה מספיק טובה להתנגד לפרויקט ניתן להגיע במסגרת ההסכמות עם הקבלן לפתרונות שיקלו ו/או יפתרו את המצב

08/10/2013 07:54 שמריהו כהן מפתח להשתתפות בתיקונים ברכוש המשותף מפתח להשתתפות בתיקונים ברכוש המשותף
יש לי דירת חדר בת"א בשטח 23 מ"ר. בבנין 8 דירות. רובן בין 80 מ"ר ל- 120 מ"ר. ועד הבית החליט להטיל 4000 ש"ח על כל אחת מהדירות כדי להחליף קו ביוב שקרס. מה הדין?

חוק המקרקעין קובע כי עליך להשתתף בהוצאות החזקת הרכוש ותיקונים בו לפי יחס שטח רצפת דירתך אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף. כך שהביט הזה דרישת הועד אינה עולה כדי הדרישה בחוק המקרקעין.

07/10/2013 06:01 אבי מעלית שבת מעלית שבת
בבנין שלנו יש מעלית אחת בלבד ורוב דיירי הבית החליטו להפוך המעלית למעלית שבת. קראתי החוק נראה זה שרק בבניינים שיש שתי מעליות מותר להפוך מעלית אחת למעלית שבת. וועד הבית בבניין טוען שהתקבל חוק של ח"כ אורבך שקובע שגם מעלית אחת אפשר להפוך למעלית שבת, קראתי נראה לי לי לא נכון. אודה לעמדתכם

בהתאם לתיקון החוק משנת 2011 שאכן תוקן ע"י ח"כ אורבך ניתן להפוך גם מעלית יחידה למעלית שבת בהחלטה של רוב בעלי הדירות .

06/10/2013 15:40 עמי אחריות על תחזוקת קו ביוב בשטח הבניין אחריות על תחזוקת קו ביוב בשטח הבניין
שלום רב,
רציתי לדעת מה תקופת האחריות של הקבלן במקרה של תקלה בקו הביוב שבאחריות דיירי הבניין.
תודה
עמי

תקופת האחריות הינה 4 שנים

עורכי דין מובילים בפורום בתים משותפים

אירית דרדיק פלם
עו"ד אירית דרדיק פלם

מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.

דרור הראל
עו"ד דרור הראל

מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.

תום חיימוב
עו"ד תום חיימוב

"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."

אלון כהן
עו"ד אלון כהן

שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.