אני מציע לשלוח להם מכתב רשמי מעו"ד , ככל הודבר לא יסייע יש לפנות לבית המשפט בתביעה לצו עשה ותביעה כספית.
האם כוונתך היא להצמיד לכל בעל דירה חלק מהחניה?
לא מובן מה הכוונה לבעיות תנועה.
מן האמור בפניייתך עולה כי המגרש רשום בטאבו במושע והינו בבעלות משותפת ועליו בנויים שתי דירות במקרה כזה קיים צורך בסהסכם שיתוף שיסדיר את הזכויות בין הבעלים בקרקע ובבנוי עליה עד שירשם בית משותף אשר ייחד כל דירה לבעליה. הרישום עולה סכומים לא מבוטלים ונקרא הליך של רישום בית משותף ומתבצע אצל המפקח עח רישום המקרקעין באיזור המגורים.
מתנצלת שלא פירטתי יותר; מדובר בקבוץ לפני שיוך. בתים דו קומתיים על מגרש שלא ניתן לחלוקה "פיזית" עקב מיקום המבנים. האם ניתן יהיה שבעלי הדירה בקומת קרקע יהוה הבעלים היחידים של המגרש? האם ניתן שהקבות יהיה בעל הדירה בקומה שניה ללא חלק במגרש? האם ניתן למנוע מדיירי קומה 2 להרחיב דירתם (על המגרש )? בעצם, האם יכול להיות בית משותף כאשר הקרקע אינה משותפת?
אני מודעת למורכבות ההליך בקבוץ מול המנהל אך איני יודעת את התקנות וחוקי המנהל בעניין.
כאשר נרשם בית משותף הקרקע עליו נבנה הבניין כבר אינו נחשב מגרש אלה גוש חלקה ותת חלקה אשר מהווה יחידת מגורים, יכול להיות מצב שכמה דירות יהיוה בבעלות אותו אדם. ברישוממים של הבית המשותף מפורט מה צמוד לכל דירה זה יכול להיות מחסן חניה חצר פרטית ויוכצ"ב. ובכל בית משותף ישנם שטחים משותפים אשר לשם הצמדתם לדירה זו או אחרת נדרשת הסכמה של בעלי הדירות. כל עוד לא נרשם בית משותף בהסכם שיתוף נניתן לקבוע כל דבר שיעלה על דעת בעלי הזכויות.
ככל שהגג הינו משותף וועד הבית לא דואג לתיקון ולאסוף כסף מאת כלל בעל הדירות בבניין -אני מציע כי תדאגי לכנס אסיפה של בעלי הדירות בענין תיקון הגג ולדאוג לקבל שם החלטה לעניין התיקון . ככל והליך זה אינו צולח הינך יכולה להגיש תביעה כנגד הנציגות וכנגד בעלי הדירות בבניין לצו עשה שיתקנו את הגג או לתקן בעצמך על חשבוך ולתבוע את עלות התיקון מאת כלל בעלי הדירות.
המשמעות של רישום בטאבו היא הצהרתית וכן לעניין התיישנות במקרקעין. הרישום הינו רצוי כדי שידעו מהם מהות הזכויות בנכס(חכירה, בעלות וכיוצ"ב), אם מדובר ברישום של בית משותף בטאבו העלויות הן גבוהות, אם מדובר בעלויות של רישום זכויות בדירה הרשומה כבר בטאבו ורק במסגרת מכירתה מבקשים לרשום את העברת הזכויות העלויות הן כמה מאות שקלים. הקשר בין המנהל לטאבו הוא כי רוב הקרקעות במדינה הן בבעלות מנהל מקרקעי ישראל שנרשם בטאבו כבעלים ורוכשי הדירות נרשמים כחוכרים ובמקרים מסויימים לשם העברת זכויות נדרשת הסכמת מינהל מקרקעי ישראל(בעיקר בבניה לא רוויה).
ככל וקו המים הבעייתי הינו בשטח הפרטי של הבניינים האחריות היא על בעלי הדירות בבניינים,
מתיאור המקרה עולה כי אכן מדובר ברכוש משותף וכי השימוש שנעשה על ידי הדיירם הינו שימוש מקובל וסביר. עליך לטעון שהשימוש בספסל אינו מקובל ואינו סביר שכן רמת האינטנסביות של השימוש בו חורגת מהמקובל ופוגעת בהנאה שלך מן המקרקעין שבבעלותך, אך קשה לי להאמין שהטיעון הזה יתקבל, לשיטתי עליך לנסות בהסכמה לנסות ולהזיז את הספסל למיקום אחר חליפי אשר לא יפגע באף אחד. הינך רשאית לפנות בתביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.
בהתאם לאשר נקבע בחוק המקרקעין הנכם נדרשים לשאת עפ"י חלקכם היחסי בהוצאוות הפעלתה והחזקתה של המעלית. אך הנכם רשאים לקבוע בתקנון מוסכם כי ההוראה בדבר החזקת והפעלתה של המעלית לא יחולו עליכם.
ככל שמדובר בצינור שהוא חלק מתשתית משותפת הרי שהאחריות לתקן חלה על הנציגות - והעלות חלה על כלל בעלי הדירות ככל שנגרמו נזקים הרי שעל כללל בעלי הדירות לשאת בהם באופן משותף.
תודה על ההתייחסות המהירה..
לטענתו מהאגודה לתרבות הדיור נאמר לו כי החלק האנכי (המוברג לחלק האופקי שעובר בכל הדירות) הינו רק שלי ולכן חובת התיקון היא עלי. האם יש הפרדה מבחינה משפטית בין הצינור האנכי אליו אפשר להתייחס כ"שייך לי" ובין הצינור האופקי המשותף?
אני מציע כי תפנה לאגודה לתרבות הדיור שתגשר ביניכם.
הנך רשאי לפנות למפקח על הבתים המשותפים או לבית המשפט בבקשה למתן צו עשה שיורה לשכן לתקן את התקלה. לחליפין ככל שניתן לתקן את התקלה מהדירה שלך אתה יכול לתקן על חשבונך ולתבוע את השכן על עלות התיקון והנזק שנגרם.
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.