ככל שמדובר בנזקים הנובעים מן השטח ששבעלות בעל הדירה שמעליך הרי שעליו חלה חובת התיקון ו/או התשלום. ככל שמדבר בנזקים אשר אינם נובעים ו/או קשורים לדירה שמעליך הרי שאם אתה מבקש לתקנם אתה אמור לשאת בעלות התיקון.
חוק המקרקעין קובע כי מי שחייב בתשלום מיסי וועד הבית הם בעלי הדירות ולא השוכרים- אשר חבותם בתשלום היא בהתאם להסכם בינם לבין בעלי הדירות. -עלייך לכנס אסיפה של בעלי הדירות ולדרוש מהם לשלם את חובותיהם בגין מיסי וועד בית- אם מהלך זה לא יצלח יש להגיש תביעות כנגד בעלי הדירות אשר לא שילמו למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגורייך.
באופן כללי יש חובה על הנציגות להציג בפני אסיפת בעלי הדירות מאזן כל חצי שנה. כמו כן היא חייבת ליתן לך אישור ו/או קבלה על כל תשלום אותו ביצעת. את חייבת לשלם מיסי וועד בית שאחרת הנציגות יכולה לתבוע את בעל הדירה שלך ואז הוא יגיש נגדך תביעה. אני מציע כי תערבי את בעל הדירה שלך שידרוש לקבל לידיו את הדוחות ויחד תוכלו לראות הוצ' והכנסות. או שתבקשי ממנו ייפוי כח לקבל לידיך את הדוחות בכל מקרה יש לנציגות חובה להציג בכל עת בפני בעל דירה את המסמכים והדוחות הכספיים.
ככל שמדובר בצינור משותף הרי שעל הנציגות לדאוג לתיקון, ובמידה והם לא עושים כן ואתה תיקנת אתה זכאי לתבוע את הנציגות ואת יתר בעלי הדירות בבנין לשם השבת עלויות, כמו כן הינך יכול לבקש השבת המצב לקדמותו לעניין מצב הצינור
1. עליך לפנות למפקח על רישום המקרקעין שבאיזור מגוריך דהיינובחולון.
2. כאשר מדובר בתביעה כספית סכום האגרה הוא יחסית נמוך ועומד על כמה מאות שקלים.
3.ניתן לבקש בקשה לפטור מאגרה בשל מצב כלכלי.
4. כדי לבדוק את תקנון הבית המשותף יש לגשת ללשכת רישום המקרקעין(טאבו) באיזור מגוריך ולהזמין את תיק הבית המשותף, ככל ואין תקנון לבית המשותף חל התקנון המצוי בתוספת השנייה לחוק המקרקעין.
5. חוק המקרקעין הוא זה אשר קובע את החובה של בעלי דירות בבית משותף לשאת בעלויות תיקונים ברכוש המשותף.
למפקח אין כל סמכות לדון בתקפם של היתרי בניה. לשם הבהרה אצל המפקח על הבתים המשותפים לא דנים בטענות כתנוניות אלה בטענות קנייניות, לכן למשל טענה כי בוצעה בניה בשטח משותף על סמך היתר בניה שניתן כגדין אן למה משמעות אצל המפקח אלה לרק לטענה כי הבניה גם אם נעשתה כדין מבחינה תכנונית מהווה פגיעה קנינית בזכויות הבעלי הידורת שכן נעשתה ללא אישורם של בעלי הדירות. העניין מורכב ודורש התייעצות עם עו"ד
הבנתי שהמפקח לא דן בנושא התכנוני .
אבל האם זה חד משמעי?
הרי תמיד אני יכול לטעון שהתכנון הלקוי של תוספת הבניה של השכן שלי (למרות שוועדות התכנון בדקו ואישרו וקיבל היתר) פוגעת בזכויות הקניין שלי , ולכן אני פונה למפקח על על בתים משותפים ומבקש סעד של הפסקת העבודה.
האם זה אפשרי או לא ?
לדעתי למפקח אין סמכות בתביעות נזיקיות מסוג זה ולכן יהיה עליך לפנות לערכאה שיפוטית המוסמכת.אם העבודות בוצעו ללא קבלת אישור מאת האסיפה של בעלי הדירות אזי אתה יכול לפנות למפקח על רישום המקרקעין.
האם יש כתובת לתלונות הציבור נגד המפקח על בתים משותפים , או למי שנפגע מהתנהלותם .
יש ממונה על תלונות נגד שופטים. ו/או ערכאת ערעור -ביתהמשפט המחוזי לערעור על פסק דין
עליך לפנות בכתב אל אותם שכנים ולדרוש כי ידאגו להפסקת הטיפטוף, במידה ולא נענית אתה רשאי להגיש תביעה למפקח על רישום המקרקעין באיזור מגוריך.
באופן כללי שיפוץ אמור להתבצע לאחר שהתקבלה החלטה לעניין השיפוץ ברוב קולות של אסיפת בעלי הדירות. רק אם הצעת אותו שכן לשיפוץ התקבלה כדין ע"י אסיפת בעלי הדירות ניתן להגיש תביעה בגין אי העברת כסף לשיפוץ.
ניתן להעלות מיסי וועד בית בהחלטה של אסיפת בעלי הדירות.
יש לקבל החלטה כדין באסיפת דיירים ולהודיע שם שהציוד שלא יפונה יאוחסן במחסן לתקופה קצובה אשר עלותו תושת על אותו דייר, שכן ייתכן שמדובר בציוד יקר. כמובן יש לערוך רשימה של הציוד ואף לתעד את מצבו טרם הכנסתו למחסן.
בסיום אותה תקופה קצובה ניתן יהיה להשליך את הציוד. יש לקפיד על פרסום ההחלטה באופן שיבוא לדיעית כלל בעלי הדירות, בכדי שלא תעלה טענה כנגד הנציגות שלא ניתנה הודעה(למשל ע לוח מודעות בכניסה לבניין בתיבות הדואר).
שותף מייסד במשרד גרופל-כהן, עורכי דין, משרד בוטיק בעל ניסיון רב בדיני מקרקעין, משפט מסחרי, צוואות וירושות וליטיגציה אזרחית ומסחרית.
מייסדת ושותפה בחברת עו"ד דרדיק פלם מימן ומתמחה בתחום המקרקעין, על ענפיו. בעלת ניסיון רב בכל הנוגע לבתים משתפים, לרבות בייצוג בתביעות שעניינן נציגות בית משותף, בעלות, שימוש וכו' ומשמשת כמייצגת מטעם האגודה לתרבות הדיור.
"משרד מ.חיימוב מתמחים בתחום המקרקעין הכולל עסקאות מכר ורכישה, מיסוי מקרקעין, היטלי השבחה, תמא 38 ועוד..."
מתמחה במשפט אזרחי ומסחרי, חוזים, תביעות כספיות, עסקים וחברות, ייעוץ משפטי ליזמים וסטארטאפים, דיני אינטרנט, צוואות וירושות.